Fagyasszunk! - Bevezető

Orbán Szilvi | június 01, 2013
Kép innen.
Június 1-je van, elkezdődött a nyár. Illetve csak a naptár szerint, természetanyánk ugyanis úgy gondolta,
hogy bepótolja az elmaradt tavaszt és megajándékoz még bennünket egy kis esővel, széllel, hideggel. Egyáltalán nem tetszik, hogy háromnegyed háromkor villanyt kell kapcsolni a lakásban ahhoz, hogy bármit is csináljak. Ti hogy vagytok ezzel? Igazán lehetne már nyár, igaz?

De attól, hogy ilyen hideg van, a piacokon és a boltokban már régen megjelentek a szezonális gyümölcsök, zöldségek, amikből mikor máskor lehetne jól betárazni, ha nem most? Milyen jól fog esni a tél közepén egy kis eper, málna vagy cseresznye? Ám ezek mellett még sok más dolgot is le lehet fagyasztani, a péksüteményektől elkezdve a szószokig, kész ételekig.  Ezeket fogom körbejárni majd a későbbiekben, lesz szó arról, hogy miket lehet lefagyasztani, mi meddig áll el, mikre kell odafigyelni, s megosztok majd pár praktikát is a fagyasztással kapcsolatban.

Tartsatok velem, s ha esetleg valami kimaradt volna, nyugodtan írjátok meg a bejegyzések alá kommentekben, ötleteljünk együtt! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése