A nagy esküvő téma #12 - Koszorúslányok

Orbán Szilvi | augusztus 03, 2013
Ez a bejegyzés igazából azoknak szól, akiket felkértek koszorúslánynak, s nem tudják, hogy mi is lenne a feladatuk :) De mutatok ruhákat is, hogy én milyen stílusú ruhákat képzeltem el az esküvőre. 

Azt tudtátok, hogy régebben a koszorúslányok feladata volt elűzni a gonosz szellemeket a menyasszonytól, éppen ezért legalább olyannyira szépnek és csinosnak kellett lenniük, mint a menyasszonynak? Persze azóta változtak az idők, gonosz boszorkák sem fenyegetnek bennünket (legalábbis nem a szó szoros értelmében), s más feladatokat is el kell látniuk, amivel segítik a menyasszonyt a nagy napon. Éppen ezért jobban teszi az ara (vagyis mi), ha olyanokat választunk ki erre a tisztségre, akikben 100%-ig megbízunk és nagyon közel állnak hozzánk :) Ez lehet testvér, legjobb barátnő, közeli és közelálló rokon. Vannak olyan feladatok is, amik egészen kislányok is el tudnak végezni, nyugodtan bevonhatjuk őket, hagy érezzék, hogy ők is fontos részei az eseményeknek :) A családban sajna nincs ilyen kislány, de kisfiú van, Levente, s már el is képzeltem, hogy milyen cuki lesz kis szmokingban a szőke üstökével, gyönyörű kék szemével, ahogy viszi a gyűrűinket az oltár felé :)) ♥

A családból már megvannak a kiszemeltjeim, de még nem közöltem velük, hogy őket szeretném :) Majd ha itt lesz az ideje, beavatok mindenkit ezzel kapcsolatban, addig megmarad ebben a képlékeny állapotban. Annyi biztos, hogy az egyik a legjobb barátnőm lesz, vele már egyszer régen beszéltünk erről, s akkor ő boldogan el is fogadta. Remélem azóta nem gondolta meg magát :)) 

Ruhák szempontjából több stílust is összeválogattam, hiszen azt szeretném majd, hogy jól érezzék magukat a ruhában, ne feszengjenek benne, s nem szeretném visszahallani sem, hogy utálták :)) Vannak vékonyak és vannak teltebbek is a családban, mindenki kiválaszthatja majd a nekivaló stílust, a szín pedig alkuképes lesz. Még nem tudom, hogy a dekorációhoz illő legyen-e vagy majd közösen eldöntik, hogy milyen legyen. Annyi megkötésem van, hogy egyforma színű legyen. Az egyik rokonunknak az esküvőjén a koszorúslány ruhák az abrosz színéhez voltak alakítva, de a fazonjuk már más volt, hiszen nem biztos, hogy ami az egyiknek jól áll, az jó a többinek is. 
Olvastam olyanról, hogy a koszorúslánynak kell kifizetnie a saját ruháját, de ha a menyasszonynak szilárd elképzelései vannak, akkor illik, hogy ő fizesse a ruhákat. Ezt nektek kell eldönteni, hogy melyik megoldás mellett döntötök. 
A ruhákat lehet kölcsönözni és varratni is, kinek melyik a költséghatékonyabb megoldás. Ha kölcsönzitek, érdemes mindent egy helyről, hiszen ilyenkor kedvezményt is lehet kapni, csak nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fog a felhozatal.



A színek itt nem mérvadóak, csak a stílust szerettem volna megmutatni nektek. Ezek közül lehet majd a lányoknak választani, remélem lesz olyan köztük, ami tetszik nekik :) 

Igaz, hogy nehéz meghatározni, hogy pontosan mik a feladatai a koszorúslányoknak, hiszen ahány esküvő, annyi szokás, s annyi feladat. Azt azonban elmondhatjuk, hogy a cél minél több terhet levenni a menyasszony válláról, eléggé ideges lesz így is :) 
Megpróbáltam egy koszorúslány fejével gondolkodni és összeszedtem pár olyan feladatot, amit elvégezhetnek a koszorúslányok.

♥ megszervezni a lánybúcsút
♥ kapcsolat tartása a szolgáltatókkal
♥ elmenni a menyasszonyi csokorért
♥ segíteni a dekorálásban
informálni a vendégeket, útbaigazítani őket
♥ a menyasszony lelki támasza lenni mind az esküvő előtti napokon, mind pedig a nagy napon
♥ elkísérni a menyasszonyt ruhát nézni, majd későbbiekben a ruhapróbákra is
♥ az öltözködésnél és a sminkelésnél segédkezet nyújtani
♥ segíteni a menyecskeruha átvételénél
♥ összeállítani egy túlélőcsomagot (erről lesz majd szó egy külön bejegyzésben) az esküvőre, amit mindig magánál hord, hogy bármikor segíteni tudjon a menyasszonynak
♥ vinni az uszályt vagy a fátylat
♥ megakadályozni, hogy a vőlegény idő előtt meglássa a menyasszonyt
♥ köszönőajándékok kihelyezése

A kicsikre nyugodtan rábízhatjuk a következőket:
♥ sziromszórás
♥ gyűrűk hordozása
♥ a csokor megfogása, míg a menyasszony aláírja az anyakönyvet

Képek forrása a Koszorúslány ruhák c. Pinterest táblámon.  

Ti voltatok már koszorúslányok? Kihagytam valamit a listából? :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése