Kutyaúsztatás víziszonyos kutyákkal 2. felvonás

Orbán Szilvi | augusztus 05, 2013
Tegnap ismét hódoltunk a vízpart melletti hűsölésnek, mert ezt a hőséget egyszerűen másképp nem lehet kibírni. Mint a múltkor, most is vittük magunkkal az ebeket, de ez alkalommal olyan helyre mentünk, ahol mi is csobbanhatunk (igaz elméletileg nem lenne szabad, de nincs tiltótábla).
Ezt kihasználva megpróbáltuk becsalni a kutyákat, hátha úgy jobban belemerészkednek, ha mi is benn vagyunk. Na és Beninél a legjobb motiváló eszköz a labda :) Igaz legutóbb még amiatt sem akart vagy mert bemenni a vízbe.
Most sem nagyon akart bemenni, de szépen lassan megfogtam a nyakörvénél fogva és magamhoz húztam a vízbe, majd a hasa alá nyúlva, erősen tartva hagytam, hogy próbáljon úszni és valamennyire megnyugodjon. Mikor alábbhagyott a pánik és a kapálózás, elétettem a labdát engedtem, hogy bevegye a szájába, majd elengedtem és hagytam, hogy kiússzon a partra. Ezt még párszor eljátszottuk, egyre messzebb dobva a labdát. Az eredmény fantasztikus volt, fél óra múlva már önszántából, csobbanva szaladt be a vízbe és úszott a labda után :) Annyira örültem neki, mintha a gyerekemet tanítottuk volna úszni :))
Közben már annyira belejött, hogy labda nélkül is bement a vízbe úszni, odaúszott hozzánk, megkerült bennünket és kiúszott a partra, később ugrált, játszott a vízben :) Büszke voltam rá, hogy ennyit fejlődött, pedig már elkönyveltük víziszonyosnak és hogy ő sosem fog a többi kutyával pancsolni a vízben.
Luna sem úszta meg szárazon, őt is addig-addig nyösztettük, míg ma már odaáig jutottunk, hogy jó messze beúszott és csak akkor fordult vissza, amikor Feri, a gazdija szólt neki, hogy most már jöjjön vissza :)
Egy teniszlabda meghalt a vízben, léket kapott és elsüllyedt. Beni meg ott kereste össze-vissza, úszkált ide-oda a tóban, majd kijött, de újra visszament megkeresni. Végül Luna labdáját vettük igénybe, de ügyeltünk rá, hogy azt ne rágja szét, s hogy minél tovább tudjanak velük játszani.

Legközelebb nem tudom, hogy mikor tudunk ismét úszni, remélem mihamarabb, nehogy az ebek sokat felejtsenek :)

S hogy lássátok, mennyit fejlődtünk, hoztam képeket is és egy videót is bizonyítékul :)




Igen, a videó végén Beni szájában 2 labda van :)) De ezt is csak azért tudta megcsinálni, mert az egyik (amelyik később el is süllyedt) már lyukas volt és így jobban össze tudta préselni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése