Borotvakrém 100%-ban természetes anyagokból

Orbán Szilvi | október 17, 2013
Egyszer már mutattam itt egy receptet borotválkozáshoz. Abban a pozitívum az volt, hogy könnyen elérhető hozzávalókból készült és egyszerű volt elkészíteni, a negatívum pedig, hogy nem épp természetes összetevők alkották. Persze ha olyan sampont, hajbalzsamot, testápolót és olajat használunk, ami 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz, akkor maradhatunk ennél is. :)

Ennél a receptnél olyan alapanyagokat használunk, amik nem kaphatók minden drogériában, hanem meg kell rendelnünk. Sajnos ezzel kéz a kézben jár az is, hogy nem lesz olcsó mulatság, de őszintén, van olyan termék, ami egészséges és ugyanakkor olcsó is? Ugye nem sok? Ha fontos az egészségünk, néha nem árt, ha egy picivel többet áldozunk rá. Viszont a legjobb az, hogy a hozzávalókból kevés kell, így sokáig elég lesz a rendelt mennyiség, sőt, akik imádnak kotyvasztani, azok további natúr kencéket készíthetnek belőlük ;)


Hozzávalók 
4 evőkanál sheavaj
3 evőkanál kókuszolaj
2 evőkanál jojobaolaj vagy mandulaolaj
5-6 csepp római kamilla illóolaj (de használhatunk pl. levendula, mandarin, édes narancs, muskátli, jázmin, eukaliptusz vagy rozmaring illóolajat is)

Egy hőálló edényben gőz felett felolvasztjuk a sheavajat és a kókuszolajat. Legkisebb fokozaton addig melegítsük, míg egyneművé nem válnak, fel nem olvadnak teljesen. Csepegtessük hozzá az illóolajokat, s jól keverjük el őket. Ezután tegyük a tálat hűtőbe, míg meg nem szilárdul teljesen a krém. Ha ez megvan, akkor egy kézi habverővel vagy bármilyen robotgéppel verjük fel, míg olyan állaga nem lesz, mint pl. a vajkrém, amivel bevonjuk a tortát :)

A kész krémet tegyük egy légmentesen zárható edénybe, befőttes üvegbe. Legfeljebb egy hónapig áll el.

Most, hogy jön a karácsony, akár ajándéknak is kitűnő lehet, szépen becsomagolva :)

FONTOS: csakis 100%-os, kozmetikai célra is alkalmas illóolajokat használjunk, s figyeljünk arra, hogy allergiásak vagyunk-e valamelyik összetevőre!

Kép és recept innen

3 megjegyzés: