Karácsonyfadíszek #2 - Horgolva

Orbán Szilvi | november 14, 2013
Bevallom: nem tudok horgolni. HorKolni talán igen, de horGolni már egyáltalán nem. Pedig szegény nagyim egy időben lelkesen próbálta megmutatni eme művészetet (mert nekem ez már az, nekem szinte minden az, ami szép és más ért  hozzá, én pedig nem), sajna sikertelenül. Az ő kezei közül rengeteg sapka, csipke terítő került ki, de már ő sem foglalkozik ezzel - ahogy ő mondja - buták már a kezei ehhez. 
Ugyanez van a kötéssel is. Ezt meg anya próbálta megtanítani, de ez sem ment. Sehogysem állt rá a kezem a tűre, még az egy sima, egy fordított sem ment. Így megmaradtam a papírnál, ragasztónál, ollónál és mintalyukasztónál. Úgy látszik, nekem ez való, de én ennek is örülök, hogy ezekkel legalább tudok bánni. Na jó, az ollóval nem mindig sikerül, néha az ujjamat vágom a papír helyett, de nem kell ezen meglepődni :) 

Szóval ott tartottam, hogy horgolás. Ha tudnék horgolni, biztos készítenék valami szépet a fára, de mivel nem tudok, így csak olyanoknak hoztam inspirációt, akik ügyesebbek nálam és mesterien tudnak bánni azokkal a tűkkel (ja, van, hogy a varrótűvel is meggyűlik a bajom...). sajna sablonokat (vagy nem tudom, hogy kell őket nevezni, leírásokat talán??) nem tudok mutatni hozzájuk, soknál fizetni kell értük, de aki nagyon ügyes, elképzelhető, hogy ránézésből el tudja majd készíteni, illetve tud hasonló formában leírást szerezni hozzá :) 

Aki imád kézimunkázni, és szeretne ilyen típusú díszeket készíteni a fára - de még ajándéknak is tökéletes -, jobb ha időben nekiáll, elég ha minden nap foglalkozik vele egy kicsit. Igaz azt sem tudom, hogy egyáltalán mennyi időbe telik egy ilyen dísz elkészítése (nekem szerintem egy örökkévalóság is kevés lenne), lehet, hogy megvan egy nap alatt, nem tudom :) De mindenesetre jobb, ha bőven szánunk erre időt, s így november közepén még talán nem vagyunk elkésve :) 

Horgolásra fel! (khm, már aki... :))


A képek forrása megtalálható a Horgolt karácsonyfadíszek c. Pinterest táblámon :)   

El tudnátok valamelyiket készíteni? Nektek melyik tetszik? 

2 megjegyzés:

  1. Nagymamám nekem is nagy horgoló-mester, de mivel keveset vagyok otthon, és tavaly kitaláltam, hogy én most és azonnal akarok megtanulni horgolni, az internetet hívtam segítségül. Annyi video, leírás van, szerintem Te is találnál olyat, ami alapján el tudnál indulni. Megkockáztatom, könnyebb így, mint élőben valakitől tanulni. Pár napja újból elővettem, idén hópelyheket fogok tömeggyártani! :-D

    VálaszTörlés