Készíts képeslapot e-mail helyett!

Orbán Szilvi | november 23, 2013
A modern technika korszakát éljük, egyre jobban háttérbe szorul ez a szép szokás. Pedig milyen jó várni a postást, hogy hoz-e valamit, milyen jó képeslapot kapni és kitűzni egy jól látható helyre, milyen jó érezni, hogy valaki komolyan gondolt ránk és időt szánt arra, hogy megírja kézzel a karácsonyi üdvözletet és még a postán is hajlandó volt sorban állni vele.

Tudom, hogy sokkal egyszerűbb mailt, sms-t küldeni, sőt még egyszerűbb egy füst alatt elrendezni az egészet a Facebook-on, én is szoktam, mert nagyon sok embernek nem tudom a posta címét, no meg az egy kicsit költséges is lenne :) De azoknak, akiket igazán szeretünk mindig képeslapot szoktunk küldeni, kerüljön akármibe :) Hogy aztán mit kezdenek vele, azt csak ők tudják, otthon nagyon sokáig kinn szokott lenni a hűtőn :) 

(Mikor otthon voltam, jó sok parafadugót gyűjtöttem össze, hogy legyen mire feltűzni a kapott képeslapokat (már ha kapunk egyáltalán... :)), hogy valahányszor elmegyek előttük, megnézzem, újra meg újra elolvassam őket és gondoljak arra egy kicsit, aki küldte, s nem ünnepelhetünk együtt :))

Mióta az eszemet tudom, ezt a példát láttam otthon is, sokszor ültem ott anya mellett, miközben írogatta a kedves karácsonyi jókívánságokat a rokonoknak, volt, hogy én is segítettem neki írni. Szerettem azokat a pillanatokat, igazi karácsonyi tevékenység szerintem :) Egyáltalán nincs szándékomban felhagyni ezzel a szokással, mióta elköltöztem beépítettem ezt a karácsonyi hagyományok közé (ezeket egyébként idén ki is bővítettem pár új hagyománnyal), minden évben szorgalmasan írom a lapokat és állok sorban a postán, mert hiszem, hogy ezzel örömet okozhatok a címzettnek :) 

Tavaly már összegyűjtöttem egy kis válogatást azoknak, akik szeretnének sk üdvözlő lapokat készíteni, itt nézhetitek meg őket :) Én már letudtam őket erre az évre, s hogy melyik megoldás mellett (bolti vagy sk) döntöttem, karácsony után kiderül, hiszen ha most megírnám, nem lenne meglepetés :) 

Most is összegyűjtöttem párat, amik nekem nagyon tetszenek, s amik nagyon egyszerűen, minimális anyagfelhasználással elkészíthetőek :) 


Ti szoktatok még képeslapot küldeni? Boltit vagy Ti készítitek, esetleg a gyerkőcökkel együtt?

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó inspiráció, pont jókor is jött, nem akarom lelőni a poént, majd meglátod a blogon ;) A legközelebbi rokonoknak, barátoknak mindig képeslapot küldök (szülinapra is), a mai net uralta világban már szinte ajándéknak számít ez is. Sajnos...

    VálaszTörlés