Karácsonyi mozi :)

Orbán Szilvi | december 19, 2013
Idén nem tudom, hogy lesz DVD-zés, ugyanis a kis lejátszónk bemondta az unalmast, laptopon pedig már nem annyira élvezetes filmet nézni. Azonban lehet, hogy csak rá kényszerülünk, hiszen a karácsonyhoz hozzátartoznak a kedvenc karácsonyi filmek, amiket nem mindig adnak abban az időben a csatornák (érdekes módon mindig hamarabb adják le őket...), s én nem lehetek meg nélkülük :) Szerencsére Ő is - ha nem is kedveli - szereti velem nézni, de az is lehet, hogy csak az összebújást élvezi :)) Én nagyon szeretem őket, lehet rajtuk nevetni, remek hangulatot biztosítanak, s szerintem egyáltalán nem elcsépeltek, nem úgy, mint a Reszkessetek betörők. Azt is megnézem néha, ha adja valamelyik csatorna és nincs más normális műsor.

Összeszedtem még néhány filmet, amiket szeretnék megnézni az ünnepek alatt, s amikben szintén megjelenik a karácsony. Még egyikről sem hallottam, kíváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek, lesz-e kedvencem közülük vagy mindegyik csak egyszer megnézős lesz :)


A felső sorban vannak azok, amiket minden évben megnézünk, s amiket imádok, nem telhet el karácsony nélkülük. Kivéve, amikor otthon karácsonyozunk :) De idén biztos mindet megnézzük, ha nem is rögtön egymás után, de az ünnepek alatt biztosan. Szerintem nem kell őket bemutatnom senkinek sem, s hogy miért ők a kedvencek?

Az Igazából szerelem (Love actually) 2 éve tartozik a kedvenceim közé, nagyszerű szereplőgárdát sorakoztat fel, több kedvencem is játszik benne, úgy mint Hugh Grant, Alan Rickman, Collin Firth, Liam Neeson és Emma Thompson. Kedvenc szálam benne a megcsalt íróé és a polgármesteré, de nagyon megható Emma Thompson sírós jelenete is (van, amikor nekem is könnyeket csal a szemembe). A kőkemény család (The family Stone) is friss kedvenc, s nagyon hamar megszerettem. Sarah Jessica Parker illetve nem is ő, hanem a karaktere egy kicsit idegesít benne, annyira merev, de épp ezért jó színésznő :) Nem lehet könnyű beilleszkedni az ő személyiségével egy olyan családba, ahol nagyon összetartóak a családtagok, ölelkeznek, s nekem nagyon tetszik, ahogy kiérződik a szeretet, ami ugye ennek az ünnepnek a lényege. A vége pityergős, de azért vannak benne vidám részek is :) A Holiday (The Holiday) azért a kedvencem, mert nagyon érdekes és jó élmény lehet egy teljesen idegen emberrel, egy teljesen más kontinensről lakást cserélni az ünnepekre. Imádom Iris kis kuckós házát és a tesóját (Jude Law) is :))) A 4 karácsonyt (Four Christmases) is nemrég fedeztem fel. Vicces is, de egyben szomorú is, ahogy mindenféle történetet kitalálnak, csakhogy ne kelljen együtt tölteniük a karácsonyt a családtagokkal. A sors mégis úgy hozza, hogy végig kell látogatniuk őket, ráadásul 4 helyre is el kell menniük. Nem elég, hogy el kell viselniük családtagjaik szokatlan viselkedését, de még féltve őrzött titkaik is kiderülnek. 

A megnézendő filmekről még nem tudok nyilatkozni, elolvastam a tartalmukat, s megtetszettek. Majd kiderül, hogy tényleg jók-e vagy sikerült alaposan melléfognom :)

Nektek is van kedvenc karácsonyi filmetek?

4 megjegyzés:

  1. Hű, ez most nagyon jól jött!! Köszi!!! Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok Neked!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :)
      Neked is és családodnak is Boldog karácsonyt és békés, boldog új évet kívánok! :)

      Törlés
  2. Állandó kedvenceum: Aludj csak, én álmodom; Polár expressz; a 6 részes Büszkeség és balítélet. De lehet, az idén bővítek a fentiek közül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokak kedvence az Aludj csak, én álmodom és a Polár expressz, mindkettő megvan, de még nem láttam egyiket sem :) Ha lesz rá idő, lehet megnézem őket :)

      Törlés