Készítsünk arcmaszkot!

Orbán Szilvi | január 18, 2014
Ez a bejegyzés az előző, spa bejegyzéshez tartozik, amiben különböző pihenéni módokat soroltam fel nektek. Abban említettem, hogy tegyünk fel arcmaszkot, aminél használhatjuk a drogáriákban kapható változatokat, de akár el is készíthetjük magunknak. Ha szerettek otthon kotyvasztani, itt van 5 szuper recept, a hozzávalók könnyen beszerezhetőek és sokszor olcsóbbak is, mint a boltban kapható maszkok. :) A recepteket itt találtam, s ahol még több recept is fellelhető ;)

Igyekeztem többféle pakolást összeválogatni, lesz száraz, igénybevett bőrre, rosacea-s bőrre, pattanásos bőrre való, de lesz nyugtató, méregtelenítő maszk is, hogy még szebbek legyünk! :) A hozzávalókon kívül szükségünk lesz még minimum 10 perc szabadidőre, egy robotgépre, nyugalomra, száraz, tiszta törölközőre, egy kényelmes kanapéra

Az első, amit megosztok veletek, az egy uborkás-joghurtos maszk lesz, amit akár még férfitársaink is használhatnak borotválkozás után, ugyanis csökkenti a bőrpírt és az irritációt, miközben remekül hidratál.


Lássuk mire is lesz szükségünk hozzá:
1/2 kígyóuborka
1 evőkanál zsíros görögjoghurt

Az uborkát hámozzuk meg, amjd robotgépben pürésítsük. Adjuk hozzá a joghurtot, alaposan keverjük össze majd vigyük fel a megtisztított arcbőrünkre. Hagyjuk állni rajta kb. 10-15 percig, majd meleg (nem forró) vízzel öblítsük le, egy száraz, tiszta törölközővel paskoljuk szárazra. 

Másodiknak egy olyan zabpelyhes-joghurtos maszk következik, amit olyanok is bátran alkalmazhatnak, akik rosacea-ban szenvednek. Ha valaki nem tudja mi is az a rosacea, az itt olvashat róla :)

Hozzávalók:
1,5 evőkanál zabpehely
2 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál méz
erősre főzött zöldtea

Az első 4 hozzávalót egy tálban keverjük össze, majd adjunk hozzá 3 evőkanál erős, forró zöldteát, s pár percig kevergessük, amíg kihűl. Forrón NE kenjük az arcunkra! Ha még szükséges, adjunk hozzá teát, ragacsos masszát kell kapnunk. Amikor ez megvan, vigyük fel az arcunkra, hagyjuk 10-15 percet állni, majd nedves törlőruhával gyengéden, nem dörzsölve töröljük le. Langyos vízzel öblítsük át az arcunkat, ne használjunk szappant, majd szárítsuk meg a pofikánkat. A legjobb hatás elérése érdekében használjuk ezt a maszkot hetente kétszer. 

A harmadik arcmaszkunk egy méregtelenítő maszk lesz, ami egyben kezeli a puffadt arcot is, energetizál, frissít. Akik rendszerint készítenek otthon kávét, azoknak egyszerű dolguk lesz, hiszen mindig van otthon kávé, de akinek nincs, vannak olyan helyek, ahol lehet kimért kávészemeket kapni. A kávészemeket pedig már otthon is megőrölhetjük.

Ehhez a maszkhoz a következőkre lesz szükségünk:
2 evőkanál őrölt kávé
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál méz
3 evőkanál joghurt vagy tejföl

Keverjük össze a hozzávalókat, vigyük fel az arcunka, majd hagyjuk kb. 10 percig állni Öblítés közben gyengéden masszírozzuk az arcunkat. Töröljük szárazra az arcunkat. 

Ha maradt még belőle, adjunk hozzá egy kis vizet és használhatjuk bőrradírként is az egész testünkön.Két legyet egy csapásra, jó mi? :) 

Durva, igénybevett, pattanásos a bőröd? Akkor ez a zabpelyhes-mézes-joghurtos arcmaszk pont neked való lesz ;) 

Hozzávalók:
1/3 bögre zabpehely
1/2 bögre forró víz
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál natúr joghurt

Adjuk hozzá a vizet a zabpehelyhez és addig áztassuk, míg szépen meg nem dagad. Ezután adjuk hozzá a mézet és a joghurtot, tegyük turmixgépbe és pépesítsük. Kenjük be vele az arcunkat, hagyjuk rajta állni 10 percig, majd meleg vízzel öblítsük le, ütögessük szárazra egy törölközővel. 

A végére az avokádós maszk jutott, ami főként száraz bőrre ajánlott.Valamelyik boltban most akciós áron kapható az avokádó, így nyugodtan beszerezhetünk párat, s nemcsak az arcunkra kenhetjük, hanem salátába is kiváló. 

Hozzávalók (a maszkhoz és nem a salátához, hehe)
1/2 érett avokádó
2 evőkanál méz
1/2 teáskanál kókuszolaj

Az avokádót pürésítsük, míg jó lágy, krémes nem lesz. Keverjük el benne a többi hozzávalót is, kenjük az arcunka és hagyjuk állni 10-15 percig, majd öblítsük le és szárítsuk meg az arcunkat. 
Az avokádó és a kókuszolaj pótolja a nedvességet, míg a méz kezeli a sérül, kidörzsölt bőrt. 

Én az avokádóssal és az uborkással szemezek, még nem tudom, hogy melyiket fogom kipróbálni :) 

Fotó innen.

Nektek melyik volt szimpatikus, kipróbáljátok valamelyiket? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése