1 perc...

Orbán Szilvi | február 11, 2014
 ...és nyersz! Akinek egyből beugrott a Sebestyén Balázs által vezetett játék a tévéből, nincs egyedül, nekem is az jutott eszembe, amikor kitaláltam ezt a címet ennek a bejegyzésnek. De most nem arról  a népszerű játékról van szó, bár az is igaz, hogy itt is lehet nyerni, ha letelik az 1 perc. Hogy mit? Időt és sok bosszúságot a későbbiekben :)

Sok olyan tevékenység van a háztartásban, ami 1 percet, vagy még kevesebb időt vesz igénybe, mégis látványos lehet, valamint ha elmulasztjuk, később már több bosszúságot okoz, tovább tart megcsinálni. 

Mostanában azzal szoktam szórakozni, hogy beállítom az időzítőt 1 percre és azalatt az idő alatt igyekszek megcsinálni olyan apróságokat, amikkel tényleg látványosan javulhat a lakás összképe :) Ha letelik, de még nem végeztem, akkor ismét egy perc. 

Pl. ilyen házimunkákra, tevékenységekre gondolok:
- ha valami kifolyik, lecseppen, azonnal feltörlöm (még 1 percet sem vesz igénybe, de ha hagyom, hogy megszáradjon, sokkal több időbe és munkába telik)
- az ablakpárkányokon végigszaladok egy mikroszálas törlőkendővel
- letörlöm a tükröt
- letörlöm a munkapultot és a konyhaasztalt
- összeszedem a szétdobált ruhákat
- beágyazok (lemértem, tényleg elég rá az 1 perc :D )
- letörlöm a mosdókagylót és a csapot
- egyszer átsúrolom a wc-t a kefével
- letörlöm a tévét, dvd lejátszót (nálunk az a legnagyobb porfogónk, pillanatok alatt tiszta por tud lenni)

Biztos van még olyan apróság, ami belefér 1 percbe, de most egyelőre ennyi jutott eszembe. Természetesen ezeket nem egyszerre végzem el, ez mind, mind külön tart 1 percig :)

Kép innen

2 megjegyzés:

  1. Te jó ég, én azt hittem ez mindenkinek alap.:) Megvárni amíg rászárad az asztalra a lecsöpögött üdítő pl. ? Kiráz a hideg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves kovtama! Lehet, hogy neked, nekem és még sok más embernek alap, de hidd el, vannak olyanok, akik elfelejtik pl. letörölni vagy egyszerűen csak lusták, figyelmetlenek. Nem vagyunk egyformák, sosem lehet tudni, hogy kinek mi a hasznos :)

      Törlés