Magán Zoo Abonyban

Orbán Szilvi | május 24, 2014
Először a beszámolót szerettem volna hozni, de rájöttem, hogy egy csomó kép még húgomnál van, így most egy állati kirándulásról mutatok pár képet, ha nem bánjátok :)

Nálunk már megszokott dolog, hogy minden májusban bográcsozást csapunk a kertben, de idén úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk a jó időt és azt, hogy én is otthon vagyok, s kirándulunk együtt egy kicsit :) Két lehetőség közül választhattunk, az egyik az abonyi állatkert, a másik pedig a poroszlói ökocentrum volt, mi az előbbi mellett tettük le a voksunkat, Levinek így is elég volt ez a kis kirándulás, a nap végére be is szundított a babakocsiban :) 

Nem egy hatalmas állatkertet kell elképzelni, ez gyakorlatilag egy magán állatkert, mint azt a neve - Magánzoo - is mutatja. Az állatok száma sem sok, nincsenek annyira különleges fajok sem, de egy 2 éves gyereknek rengeteg élményt és érdekességet tartogatott :) Legutóbb mikor ott jártunk még húgom kis általános iskolás volt, szóval az már nem most volt :D De nem vettünk észre olyan nagy változást, még az a bugyután vigyorgó kecske is ott volt :D Az egész nap nagyon kellemesen telt, igaz már az elején majdnem elvettük Levi kedvét az egésztől, ugyanis egy teve szépen bekapta a kis kezét a zoo csemegével egyetemben. Szerencsére nagyobb volt az ijedelem, nem történt semmi baj és pár perc múlva már túl is volt az egészen :) De szerintem ha legközelebb tevét lát, biztos eszébe jut majd...  Az egész parkot be lehet járni néhány óra alatt, de ha az embernek szerencséje van és le tud ülni ebédelni, akkor tovább is kellemesen élvezheti a jó levegőt :)


Az egész park egy csendes, elkerített erdőben található, távol a város zajától, egyetlen - de az viszont hatalmas - negatívum, hogy sehol sincs kitáblázva, hogy merre található, hogy hogyan lehet eljutni oda akár autóval, akár vonattal. Gyalog az állomástól nagyon messzinek tűnt, a melegben legalábbis, kb. 2-2,5 km-t sétáltunk. Autóval egy kicsit egyszerűbb, a 4-es út mellett, a Tesco-val szemben, az út túloldalán van egy étterem, a mellette levő kis utcába kell lefordulni. De sajna sem egy tábla sem egy kiírás nem mutatja, hogy ott benn egy állatkert van. Erre kicsit jobban is odafigyelhetnének, hiszen egy turistacsalogató helyről lenne szó. 

Vigyázat, rengeteg kép következik :D A képek telefonnal készültek, ezért nem a legjobb minőségűek, de azért bízom benne, hogy látszik a lényeg :) 

A gonosz, harapós teve :D

A harapás után... :)




A hiúz egyszerűen nem akart közelebb jönni...





A legszemtelenebb kecske, amit valaha láttunk :D


A zebra jól megfért a szamarakkal :)



Volt gólya is, de fogta magát és kisétált a képből...a mocsok... :D


Ő itt Buborék a víziló :)


A látogatók között jól érezte magát a puli is :)


A pávák pedig szabadon jártak-keltek a parkban :)


Aki esetleg kedvet kapott és szeretne ellátogatni ide, ezen a weboldalon olvashat róla bővebben, itt megtalálhatjátok a nyitvatartási időt, a jegyárakat is :)

5 megjegyzés:

  1. Kisiskolás? :D Gimis voltam, bocs :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem azt írtam, hogy kisiskolás, hanem kis általános iskolás :P amúgy meg kb. 8-os vagy gimiben 9-10-es lehettél...

      Törlés
  2. Majd' 20 éve nem jártam itt, de anno - amikor még nem állatkert volt, csak lovarda - itt tanultam lovagolni.
    Sajna olyan rég volt, hogy azóta már elfelejtettem minden tudásomat, sőt szent félelemmel vagyok a lovak iránt.
    Volt egy hatalmas ló, Csenge, ő volt a nagy szerelmem <3 Szó szerint nagy, mert nem bírtam soha felkapaszkodni a hátára :P

    Hát jól kiépült azóta....

    TIPP: az étteremben szerintem szuperül sütnek-főznek, érdemes oda is bekukkantani ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát azóta tényleg kiépült :) Köszi a tippet, nem tudom mikor járunk arra legközelebb, de ha igen, lehet ott ebédelünk :)

      Törlés
  3. Gondoltam, hogy belekötsz abba, amit írtam. :D Tudom jól, hogy mit írtál, de nekem az általános iskola, kis iskola. :D

    VálaszTörlés