Eredetileg úgy volt, hogy csak ételrecepteket osztunk meg egymással, de a VKP csoportban Timi kérdezte, hogy muszáj csak ételreceptet vagy el lehet vonatkoztatni is egy kicsit a témától és egy kicsit tágabban értelmezni. Először ragaszkodtam az ételhez, de utána már kíváncsi lettem, hogy mennyire lehet másképp értelmezni, írni erről a témáról, így megadtam a lehetőséget, hogy ki-ki a maga receptjét írja meg, legyen az egy étel, a szerelem, egy ital receptje :) Hiszen ez a VKP lényege, több nézőpontból kivesézni egy adott témát :) Egyébként azért is adtam olyan címeket a bejegyzéseknek, hogy ne legyen annyira egyértelmű, hogy miről kell írni, mindenki azt ír róla, ami az adott szó alapján eszébe jut. Így nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki hogyan oldotta meg az e heti "feladatot" :)
Én egy ételreceptet hoztam, ami nem más, mint a mustáros csirke, amihez tartozik egy kis sztori is :)
Arra már nem emlékszem, hogy hány éves voltam, de arra igen, hogy húgom valahol táborozni volt és úgy gondoltam, hogy a hazatérése alkalmával megörvendeztetem a családot és főzök valami finomat. Ezzel minden rendben is lett volna, azzal a kis bökkenővel, hogy akkor ragadtam életemben először fakanalat. Emlékszem, hogy már reggel 10-kor el akartam kezdeni, de a nagyim megnyugtatott, hogy ráérek még, elég lesz kb. másfél órával előtte is nekiállni :) A recept maga tök egyszerűnek ígérkezett, gyakorlatilag elrontani sem lehetett, szerencsére tényleg nem :) Amikor hugi hazajött, láttam rajta, hogy jól esett neki, hogy gondoltam rá és direkt miatta főztem, néha még most is eszünkbe jut :)
Akkor következzen a recept, amit a múlt héten el is készítettem, de elfelejtettem lefotózni, így most nem jár hozzá kép :/ A recept azt hiszem Horváth Ilona szakácskönyvéből van, de már nem emlékszem pontosan, olyan régen volt már :)
Hozzávalók
8 csirkecomb (mi 4-en voltunk rá, el is fogyott :D)
2 evőkanál reszelt vöröshagyma (kb. 1 fej)
3 evőkanál olaj
1 dl fehérbor
1 evőkanál só
1 evőkanál mustár
A recept úgy írja, hogy le kell a bőrt szedni, de ez nem kötelező. Ha valaki szereti, akkor ne szedje le :) A húst a rostokra merőlegesen bevagdossuk, majd alufóliával bélelt tepsibe fektetjük őket.
Legutóbb elfelejtettem, hogy reszelt hagyma kell bele és szépen elkezdtem felkockázni. De a végén átturmixoltam az egészet és szép, selymes mártást kaptam, Ő észre sem vette, hogy van benne hagyma, ugyanis utálja, ha látja vagy érzi, hogy az is van a kajában. Szóval le is lehet reszelni a hagymát, de akár apró kockákra is lehet vágni, ki mennyire érzi magát konyhatündérnek :)
A mustárt összekeverjük a hagymával, az olajjal, a borral és a sóval, majd megkenjük vele a csirkéket, ha maradt, akkor az egészet rájuk borítjuk :) Letakarjuk alufóliával és a combok nagyságától függően 30-40 percig sütjük. Nekem gázsütőm van, 4-es fokozaton sütöttem, nem tudom, hogy ez mennyi lenne légkeverésesen. Aki rajtahagyta a bőrét, az a sütés utolsó 5 percében vegye le a fóliát és hagyja, hogy szépen megpiruljanak a combikák :)
Jó étvágyat hozzá :)
A többiek bejegyzését az alábbi linkeken tudjátok elolvasni:
1. Mike (thingzmikelikes)
2. Timi (Kincsesfüzet)
3. Judy (Snowdrop Life)
4. Mesy és Detti (Testvérkódex)
5. natUShka (A cup of my life)
6. Tina (One day in my high heels)
7. ellie (Kék álmok városa)
8. Réku (...only a girl...)
9. Happy Sunny (Nagyvárosi boldogság)
10. Nallag (Over the rainbow)
11. Cintia Tekla (Red lips and coffee)
Köszi, hogy csatlakozhattam. :) Remélem, legközelebb nem okozok ekkora fejtörést. :)
VálaszTörlésÉn örülök, hogy csatlakoztál :)
Törlés