eBay-es rendeléseim

Orbán Szilvi | június 27, 2014
Már legalább egy hónapja megkaptam azokat a dolgokat, amit még áprilisban rendeltem, de teljesen elfelejtettem megmutatni őket Nektek. Akik követnek Instagramon és Facebookon, ők már láthatták őket, de szántam nekik egy bejegyzést is, hiszen nem mindenki követ ezeken az oldalakon. Ezek voltak az első olyan rendeléseim, ahol én kerestem be, én rendeltem meg és én is fizettem ki. 

Eszméletlen, hogy mennyire be tudja szippantani az embert ez az oldal, annyi szép és jó cucc van fenn, az ember összes pénze nem lenne elég rá, ha mindent megvenne, ami megtetszik neki :) És érdekes, hogy még ha csak 200 Ft is van az ember kártyáján, akkor is elkezd olyanok után kutatni, ami belefér ebbe az összegbe, még akkor is, ha egyáltalán nincs is szüksége semmire. Szerencsére azért ez csak egyszer fordult elő velem, s nem is találtam semmit, így maradt az az összeg nálam :) 

Eddig csak tudatosan böngésztem az oldalt, pontosan arra kerestem rá, amit szerettem volna, csak a stílusban és a színben nem voltam biztos. Amikor ráakadtam egy nekem tetsző dologra, akkor nyitottam egy másik oldalt és szó szerint bekerestem, hátha kidobott egy olcsóbb verziót. 
Mindig alaposan megnéztem, hogy ki is az eladó, milyen értékelése van és mennyi, hiszen hiába lehet ő 100%-os (ilyenből elég kevés van), ha mondjuk csak 230 értékelése van. 
Elolvastam az értékeléseket is, főleg a negatívumokra figyeltem, hogy miért kapott negatív értékelést. Mert nem minden esetben rajta múlik, hogy hogyan ér oda a termék, lehet az a posta hibája is. 
Mivel elég jók voltak az értékelések mind a két eladónál, így bátran megrendeltem mindkét terméket és már csak az izgatott várakozás maradt :)


Először a pénztárca érkezett meg, bőven a szállítási határidőn belül. Az eladó nagyon korrekt volt, még aznap postázta, amikor kifizettem összeget, sőt még egy kis ajándék is lapult a borítékban: két hajgumit kaptam, amit sajna elfelejtettem lefotózni, de nem nagy szám egyik sem :)). 

A szokásos pufi borítékban érkezett, de be volt még csomagolva egy fóliába és azon belül még betekerték egy selyempapírba is, nagyon meg voltam elégedve vele, igazán odafigyeltek rá, hogy épen és biztonságosan megérkezzen hozzám. Amíg ki nem bontottam, addig nagyon izgultam, ugyanis az értékelések közt találtam olyat is, hogy nem azt a színt kapta az illető, amit rendelt, vagy egyáltalán nem úgy nézett ki, mint ahogyan a képeken. Márpedig a képeken nagyon jól nézett ki, jó minőségűnek tűnt, szóval izgultam, hogy nálam minden stimmeljen. 

Amikor megszabadítottam a csomagolástól, egyből megkönnyebbültem, hiszen a szín egyezett és a minőség is nagyon jó volt. Egyedül a mérete ijesztett meg egy kicsit, nem számítottam rá, hogy ekkora lesz :D De csak 1-2 centivel hosszabb, mint a többi ilyen stílusú pénztárca, szóval egyáltalán nem vészes. Sőt, pont elfér benne a papírpénz is, nem kel összehajtogatni, ez volt ugyanis a célom, utáltam, hogy mindig úgy veszem elő a pénzt, mintha a kutya szájából rángattam volna ki.




Kívülről és belülről is jó minőségű, kényelmesen elférnek benne a kártyáim, s ami a legjobb, hogy könnyen ki is tudom őket szedni, nem kell vele sokáig bíbelődni, mire elővarázsolom őket :D A belső részben a rózsaszín csíkok fogtak meg, nagyon tetszik, vidám, lányos, imádom :) Az apróknak tágas kis rekesz jutott, a cipzár is jó minőségű, nem akad, nem nyílik szét ott, ahol nem kellene.
Egy szó, mint száz: én egyből beleszerettem, azóta is ezt használom :) 
INNEN rendeltem és akkor éppen $9.99-be került, de most ha jól látom, pont akciós ($8.19), igaz már csak kék és fekete színben kapható. 


Másodjára egy órát rendeltem, amit még egyszer Timinél láttam meg és egyből beleszerettem. Azt hittem, hogy csak lepkés függővel van, de aztán találtam falevéllel - ilyet rendeltem -, lábnyommal, stb. függővel is, az áruk pedig változó volt, volt ahol 1000 Ft felett lehetett kapni, de aztán találtam a feléért is :) A piros szín mellett döntöttem, hiszen nem volt még ilyen színű kiegészítőm annak ellenére sem, hogy nagyon szeretem ezt a színt. És ugye még mindig a piros ballonkabát lebeg a szemeim előtt, amihez remekül illene ez a gyönyörűség. 
24 cm hosszúnak írták a max. hosszát, így bátran megrendeltem, hiszen a csuklóm körmérete 18 cm, így bőven jónak bizonyult. 
Ő is bubis borítékban érkezett, de már nem volt annyira becsomagolva, mint a pénztárca. Amikor kibontottam, az öröm mellett egy kicsit meg is ijedtem, hiszen nem ment az óra, de utána láttam, hogy nem volt benyomva az a kis pöcök, s miest beállítottam az időt és benyomtam, azonnal elindult. Gondolom azért volt így, hogy ne merüljön az elem feleslegesen. 


Tetszik benne, hogy amellett, hogy óraként funkcionál, remekül elmegy karkötőnek is. Az anyaga műbőr, de van rajta egy zsineg is, amire a falevél és még néhány gyöngy van felfűzve. Nagyon praktikusnak tartom, hogy nem csatos, hanem patenttal lehet összekapcsolni, így könnyen fel-és levehető. 3 méretet lehet belőle kihozni, én a legkisebben hordom, de még így is lötyög egy kicsit a csuklómon. Az óra két vékony karikával van ráhúzva a bőrre, emiatt egy kicsit aggódom is, nem tudom, hogy meddig fogja bírni. 
Összességében jó kis óra, szép kivitelezésben, bárhova megyek, mindig a csuklómon van :) 
INNEN rendeltem, az ára pedig akkor éppen $2.33-ba került. 

Nektek hogy tetszenek?

9 megjegyzés:

  1. NEEEEEEEE! CICÁS! PÉNZTÁRCA! :D megőrülök, ez annyira szép, aranyos, hasznos, és és nem tudom... 1. nincs már egy épp pénztárcám sem, és már nézelődtem ebayen is, de nem igazán tetszettek 2. MACSKAB*ZIKNAK KÖTELEZŐ :D
    Annyira tetszik! Az óra is nagyon kis kecses (vékonysága miatt), és nagyon jó, hogy karkötő lazaságával párosították :)
    Én egyébként a nagyon-nagyon tudatos vásárlás híve vagyok, és ha több ezer ft is van a paypalon, akkor se veszek semmit. Egyszerűen megtanultam, hogy ami nem kell, az nem kell. Egyszerű :)

    Az órával kapcsolatban az érdekelne (nekem extra vékony a csuklóm, semmilyen karkötő nem jó rá, mert a legkisebb is lötyög), hogy mennyire jó pici csuklóra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nézd az én csuklóm körmérete 18 cm és így is lötyög a legutolsó patentba pattintva :D úgyhogy lehet, hogy a tiédre is nagy lesz :) de nekem tetszik így is, így jobban hasonlít karkötőre, mint órára :)

      Törlés
    2. én csuklóm körmérete 14 cm... O.o akkor tuti nem lenne jó.

      Törlés
  2. Mennyire bonyolult eBayről rendelni? Egyáltalán hogyan kell? Nem lenne kedved erről is olyan haszutos posztot írni? léccilécci :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem bonyolult, de ha az ember nem szeretne pórul járni, akkor érdemes odafigyelni, hogy kitől rendel :) Csinálhatok róla posztot, úgyis benne vagyok mostanában az ilyen típusú bejegyzésekben :D Bár egy ilyen poszt megírása időt vesz igénybe, de igyekszem minél hamarabb ;)

      Törlés
    2. én is örülnék egy ebay-es rendelős posztnak :)

      Törlés
    3. A regisztrációról is vagy csak a rendelésről? Az a gond ezekkel, hogy képekkel nem igazán tudom illusztrálni egészen végig, hiszen ahhoz rendelnem kell nekem is, hogy teljesen megmutassam a folyamatot, s most arra nincs keret :)) de írásban azért el tudom magyarázni, ha úgy is jó :) Esetleg legközelebb, ha rendelek valamit, pótlom :)

      Törlés
  3. Aki tippekre vár, annak javaslom Móni szuper videóját az egész regisztrálási és rendelési folyamatról.
    https://www.youtube.com/watch?v=anX-8t7kqKk

    A cicás pénztárca pedig felkerült a kívánságlistámra :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen a linket, tudtam, hogy van valahol ilyen videó :) Szerettem volna megírni, viszont félkész munkát nem akartam kiadni a kezemből :) Még egyszer köszi :)

      Törlés