Karácsonyi készülődés 4. hét | Hálószoba + adventi naptár-és koszorú készítése

Orbán Szilvi | november 24, 2014

⛄ Eleged van abból, hogy karácsony előtt pár nappal (vagy éppen pont előtte) romokban áll a lakás, sírhatnékod van, mert azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Szeretnél stresszmentesen és kapkodás nélkül készülni az ünnepekre? Szeretsz mindent megtervezni? És listát írni? Ha mindenre IGEN volt a válasz, akkor itt a helyed! Hogy minden olajozottan menjen, töltsd le a Karácsonyi tervezőt, minden hétfőn hozom a feladatokat, amiket az adott héten el kell végezni. A bevezető részt itt olvashatod el, az eddigi készülődős bejegyzést itt, ha pedig inspirációra van szükséged, nézz szét itt ;) Ne legyen katasztrófa a karácsony! ⛄   

Már csak 5 hét van karácsonyig, ezen a héten vasárnap már égni fog az első gyertya a koszorúnkon, hétfőn pedig már kinyithatjuk az első ablakocskát/csomagocskát a kalendáriumon :)
Ami a takarítást illeti, a felén már túl vagyunk (én legalábbis, nálunk 6 helyiség van, abból már 3 megvan), ezen a héten a hálószobában fogunk ténykedni. 

Bár a hálószobában nagyon nincs mit lomtalanítani, de azért nézzünk szét alaposan, az éjjeli szekrény fiókjaiban, az ágy alatt, hátha akad valami, amitől meg kell(ene) szabadulni :) Ha ezzel megvagyunk, jöhet a nagyobb munka, azaz a takarítás. 

Takarítás

A mi szobánkban PVC van, 2 kis szőnyeg és egy futószőnyeg, így ezekkel nincs sok gond, míg a szobában takarítok, addig összehajtom őket és átviszem a nappaliba, hogy ne legyenek útba. A teendő listámon pedig a következők szerepelnek:

❆ pókhálózás
❆ ajtó lemosása
❆ villanykapcsoló lemosása
❆ polcok lemosása
❆ ágykeret lemosása
❆ ágy alatt kitakarítani 
❆ ha van ágyneműtartó, akkor azt is kimosni és kiszellőztetni
❆ ablakpucolás
❆ függöny kimosás (ha kell, akkor vasalása)
❆ TV-s szekrény le-és kimosása
❆ lámpaburák lemosása
❆ radiátor lemosása
❆  éjjeliszekrény le és kimosása
❆ falvédő kimosása
❆ felporszívózás
❆ felmosás
❆ ágyneműhuzat csere
 

Karácsonyi előkészület

❆ Ahogy említettem, vasárnap már meggyújtjuk az első gyertyát a koszorún, így aki még nem készítette el (mint jómagam), az a héten már mindenképp készítse el.
❆ Az adventi naptárral is ez a helyzet, ha hiányzik még hozzá valami, azt pótoljuk, minden nap foglalkozzunk vele egy kicsit.
❆ Készítsünk el egy-egy dekorációt, ha szeretnénk, már fel is tehetjük, ez az egy hét már nem számít ;)
❆ A bevásárló listáról vegyünk meg még néhány dolgot, ami tartósan eláll.
❆ Nálunk pénteken indul az adventi vásár, el lehet kezdeni ott is nézelődni karácsonyi ajándékok után, közben pedig lehet forralt bort is kortyolgatni ;)
❆ Ha van időnk, egy fogást el lehet készíteni a menüből, amit lefagyaszthatunk.
❆ Ha vannak égősoraink, azokat is fel lehet már tenni, meghitt hangulatot tudnak varázsolni a lakásba :) 

Én már egyre jobban be vagyok zsongva, már a telefonomra is ragasztgattam matricákat :D Jövőhéten pedig már legálisan is lehet karácsonyi zenéket hallgatni és dúdolgatni :P :D

Nektek mi a tervetek erre a hétre? Hogy álltok a készülődéssel? Ajándékok megvannak már?

2 megjegyzés:

  1. Hiába van már az agyam egy kis hátsó szegletében hetek óta, hogy koszorút, naptárat kellene csinálni, meg legalább elgondolkodni a dekoráción,naná, hogy ma esett le.. egy hónap múlva karácsony, és megint nem vagyok sehol :D (Pedig használom a tervezőt is, de mégse akar ez összejönni...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nyugi, előbb-utóbb mindenre sor kerül :D

      Törlés