Karácsonyi készülődés 5. hét | Nappali + bevásárlás

Orbán Szilvi | december 01, 2014

⛄ Eleged van abból, hogy karácsony előtt pár nappal (vagy éppen pont előtte) romokban áll a lakás, sírhatnékod van, mert azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Szeretnél stresszmentesen és kapkodás nélkül készülni az ünnepekre? Szeretsz mindent megtervezni? És listát írni? Ha mindenre IGEN volt a válasz, akkor itt a helyed! Ne legyen katasztrófa a karácsony! ⛄   

Ezen a héten a nappali van soron, itt kell lomtalanítani és egy kicsit jobban belemélyedni a takarításba. Jó esetben a nappali a legforgalmasabb hely minden családban, így biztos vagyok benne, hogy itt a legnagyobb a szélmalomharc a rend és a tisztaság terén - főleg, ha a család szeret a tévé előtt enni.

Lomtalanítás

Nekünk együtt van a nappalink az ebédlőnkkel, így én ezt is ideveszem, hiszen gyakorlatilag egy légtérben van a kettő. Ilyenkor szoktam átnézni a papírokat, számlákat, ami lejárt azt kidobom, rendszerezem a számlákat, stb. Lomtalanításkor átnézem az íróasztal fiókot is.

Takarítás

Nálunk padlószőnyeg van, de nagy álmom, hogy hajópadló vagy laminált padlónk legyen, azt sokkal könnyebb tisztán tartani és szerintem egészségesebb is...

Az én listámon a következők találhatók:
❆ pókhálózás
❆ ajtó lemosása
❆ villanykapcsoló lemosása
❆ lámpaburák lemosása
❆ szekrény le-és kimosása
❆ fotelek tároló részének kimosása
❆ ágyneműtartó kimosása
❆ szőnyeg kitisztítása takarítógéppel
❆ íróasztal le-és kimosása
❆ Beni ágyának kitisztítása
❆ étkezőasztal lemosása
❆ ülősarok le-és kimosása
❆ székek lemosása
❆ radiátorok lemosása
❆ ablakpucolás
❆ függönymosás és vasalás
❆ redőny lemosása
❆ szemetes kimosása

Karácsonyi előkészület

❆ Karácsonyi dekoráció készítés (ha még van valami) és már fel is tehetjük őket.
❆ Célirányosan elkezdhetjük a bevásárlólistánkról beszerezni a dolgokat, halat, (vadat s mi jó falat), tartós élelmiszereket.
❆ Húzzunk bele az ajándékvásárlásba is, ha internetről rendelünk 5-éig rendeljük meg, ha azt szeretnénk, hogy biztosan a fa alatt legyen.
❆ Készítsünk el egyet az sk. ajándékok közül.
❆ Hamarosan jön a Mikulás is, így szerezzük be a csomagba valókat, és ha szeretnénk dekorációt is erre a napra, akkor nézzünk szét dekoráció ügyben is.
❆ Ha fodrászra, manikűrösre szeretnénk bízni a szépségünket, akkor ideje bejelentkezni, hogy még biztosan legyen időpont a számunkra.

2 megjegyzés:

  1. Mostanában viszonylag sok vendégem van, úgyhogy mindenhol kitakarítottam és a felújítás miatt lomtalanítottam is, szerencsére nem sok dolgom marad karácsonyra, csak az ajándékok és a dekoráció, amin folyamatosan dolgozom :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egy költözés és a vendégvárás nagyon ösztönzőleg tud hatni :))

      Törlés