Karácsonyi készülődés 5. hét | Nappali + bevásárlás

Orbán Szilvi | december 01, 2014

Azzal, hogy tegnap meggyújtottuk az első gyertyát a koszorúnkon, elkezdődött az adventi várakozás, "legálisan" is lehet díszíteni a lakást, karácsonyi dalokat dúdolgatni közben :) Én nagyon szeretem ezt az időszakot, feltettük a hálószobában a hangulatvilágítást, így már-már karácsonyi a hangulat, egyszerűen imádom *.*

⛄ Eleged van abból, hogy karácsony előtt pár nappal (vagy éppen pont előtte) romokban áll a lakás, sírhatnékod van, mert azt sem tudod, mihez fogj hozzá? Szeretnél stresszmentesen és kapkodás nélkül készülni az ünnepekre? Szeretsz mindent megtervezni? És listát írni? Ha mindenre IGEN volt a válasz, akkor itt a helyed! Hogy minden olajozottan menjen, töltsd le a Karácsonyi tervezőt, minden hétfőn hozom a feladatokat, amiket az adott héten el kell végezni. A bevezető részt itt olvashatod el, az eddigi készülődős bejegyzést itt, ha pedig inspirációra van szükséged, nézz szét itt ;) Ne legyen katasztrófa a karácsony! ⛄   

Ezen a héten a nappali van soron, itt kell lomtalanítani és egy kicsit jobban belemélyedni a takarításba. Jó esetben a nappali a legforgalmasabb hely minden családban, így biztos vagyok benne, hogy itt a legnagyobb a szélmalomharc a rend és a tisztaság terén - főleg, ha a család szeret a tévé előtt enni.

Lomtalanítás

Nekünk együtt van a nappalink az ebédlőnkkel, így én ezt is ideveszem, hiszen gyakorlatilag egy légtérben van a kettő. Az ülősarkon gyűlnek szépen a reklámújságok, a szórólapok, a Kisalföld napilap, így itt minden héten lomtalanítani kell, mindig szép kis pakkot viszünk le a közös papírgyűjtő dobozba :) Ilyenkor szoktam átnézni az ülősarok tároló részét is, átnézem a papírokat, ami lejárt azt kidobom, rendszerezem a számlákat, stb. Lomtalanításkor átnézem az íróasztal fiókot is, bár azt a múltkor annyira rendbe tettem, hogy azóta sem kellett hozzányúlnom :) 

Takarítás

Nálunk padlószőnyeg van, de nagy álmom, hogy hajópadló vagy laminált padlónk legyen, azt sokkal könnyebb tisztán tartani és szerintem egészségesebb is...

Az én listámon a következők találhatók:
❆ pókhálózás
❆ ajtó lemosása
❆ villanykapcsoló lemosása
❆ lámpaburák lemosása
❆ szekrény le-és kimosása
❆ fotelek tároló részének kimosása
❆ ágyneműtartó kimosása
❆ szőnyeg kitisztítása takarítógéppel
❆ íróasztal le-és kimosása
❆ Beni ágyának kitisztítása
❆ étkezőasztal lemosása
❆ ülősarok le-és kimosása
❆ székek lemosása
❆ radiátorok lemosása
❆ ablakpucolás
❆ függönymosás és vasalás
❆ redőny lemosása
❆ szemetes kimosása

Karácsonyi előkészület

❆ Karácsonyi dekoráció készítés (ha még van valami) és már fel is tehetjük őket szépen lassan.
❆ Célirányosan elkezdhetjük a bevásárlólistánkról beszerezni a dolgokat, halat, vadat s mi jó falat, tartós élelmiszereket.
❆ Húzzunk bele az ajándékvásárlásba is, ha internetről rendelünk 5-éig rendeljük meg, ha azt szeretnénk, hogy biztosan a fa alatt legyen.
❆ Készítsünk el egyet az sk. ajándékok közül.
❆ Mivel ezen a héten jön a Mikulás is, így szerezzük be a csomagba valókat is és ha szeretnénk dekorációt is erre a napra, akkor nézzünk szét dekoráció ügyben is ;) 
❆ Ha fodrászra, manikűrösre szeretnénk bízni a szépségünket, akkor ideje bejelentkezni, hogy még biztosan legyen időpont a számunkra.

Nektek mi a tervetek erre a hétre? Hogy álltok a készülődéssel?  Bevásárlás? Ajándékok?

2 megjegyzés:

  1. Mostanában viszonylag sok vendégem van, úgyhogy mindenhol kitakarítottam és a felújítás miatt lomtalanítottam is, szerencsére nem sok dolgom marad karácsonyra, csak az ajándékok és a dekoráció, amin folyamatosan dolgozom :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, egy költözés és a vendégvárás nagyon ösztönzőleg tud hatni :))

      Törlés