Bloggerek házi feladata | Így változott meg az életem, mióta blogolok

Orbán Szilvi | január 12, 2015
Még lógok egy házi feladattal, de mit tehetek, ha előbb ehhez jött az ihlet? :) A feladat így szólt: Írj blogposztot arról, hogyan változott meg az életed, mióta blogot írsz? Ezt akár egy mondattal is jellemezhetném: Kiléptem a komfortzónámból :) 

http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/96615870326

Vagy akár azt is mondhatnám, hogy megnyertem a lottó ötöst. Igaz nem jár pénz mellé, de rengeteg pozitív élmény igen, s amikor beindul az élet itt a blogon (pl. tegnap este), egyszerűen a mennyekben érzem magam, valószínűleg ilyen érzés lehet az is, amikor mind az 5 kedvenc számomat kihúzzák :) Aki nem blogol, annak fogalma sincs, mennyit jelent egy kedves komment, egy még kedvesebb e-mail, amiben megköszönik egy-egy bejegyzésemet, hogy mennyit segített az illetőnek. 

Mióta blogolok, kicsit nyitottabb lettem a közösségi médiákra, ha nem lenne a blogom, valószínűleg instagramom sem lenne és nem nézne rám Ő sem olyan furán, amikor, ha vettem valami érdekeset, vagy főztem valamit, ami jól néz ki, az az első, hogy lefotózom és már teszem is fel a netre :D

Mióta blogolok, folyton azt lesem, hogy miről lehetne egy posztot összehozni, vajon mi érdekelheti az olvasókat, vagy a másik véglet: érdekli-e egyáltalán az olvasókat, ami engem érdekel? Erre egyből választ a feliratkozók száma, a követők száma, akik kommentelnek, részt vesznek a blog életében :) 

Mióta blogolok megváltozott a reggeli rutinom is. Az első mindig a Bloglovin megnyitása, elolvasom a friss posztokat, benézek a csoportba, hátha van egy új és érdekes blog, amire fel lehet iratkozni, meglesem, mi az aznapi házi (még ha nem is teljesítem azonnal). Majd következik az én blogom, megnézem a statisztikát, az új hozzászólásokat, válaszolok rájuk. Közben szépen megreggelizek és csak utána jöhet a rutin többi része, a szépítkezés (ami nálam kimerül a fésülködés, arcmosás és hidratálás folyamatában). 

Mióta blogolok, folyamatosan változik a személyiségem, ma már sokkal nyitottabb vagyok mindenre, s úgy veszem észre, hogy az írásban is kezdek magamra találni, mintha már kezdeném megtalálni a stílusomat :) 

Mióta blogolok megvettem életem első körömlakkját (azóta jópár követte még), BB krémjét, szempillaspirálját és ma vettem meg az első tusomat, lehet gyakorolni, hehe :D 

Biztos van még több is, de hiába gondolkoztam rajta, nem jutott eszembe. Úgy is úgy szokott lenni, hogy a legjobbak mindig akkor ugranak be, amikor már lenyomtam a Közzététel gombot... :D

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett, bár nekem ez most kimaradt.

    "a szépítkezés (ami nálam kimerül a fésülködés, arcmosás és hidratálás folyamatában)"

    Ez a részlet annyira megnevettetett, mert nekem is pont ennyiből áll :D (pacsi)

    VálaszTörlés
  2. Én 2008 óta, kisebb nagyobb megszakításokkal, blogolok. Több stílusú blog írásban is kipróbáltam magam, egyértelműen a hajdani Lakkfan hozta a legtöbb, legmeglepőbb sikereket és élményeket, és az akkori életemhez az egyik mankó a blog volt, és amit adott. Jó dolog ez, és élvezem, hogy a Pocszobával új vizeken evezek, de alapjában véve amit megtanultam, hogy első sorban magamnak írok mindent, a saját tetszésemre, és ha az másnak is tetszik, az klassz de közel sem függök úgy a kommentek, vagy olvasók számától, mint pár éve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Követtem a Lakkfant :) Elsősorban én is magamnak írok, de olyan jó a hozzászólásokat olvasgatni :D

      Törlés