Napzárta #15

Orbán Szilvi | január 24, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Mit főztél ma? 

Ez a kérdés rendszeresen elhangzik, ha anyáékkal beszélünk, és rendszerint az a válasz, hogy ma éppen semmit :D Nagyon ritka, hogy akkor beszélünk, amikor épp főztem aznap, s ezen mindig nagyon jókat nevetünk, sokszor már várom a kérdést :D
Ha ma megkérdezték volna, akkor kivételesen azt válaszoltam volna, hogy csirkepörkölt volt, tésztával, mert bár nagyon szeretem a nokedlit, csinálni már nem nagyon :( pedig jó lett volna mellé, na meg egy kis uborkasali :D azt hiszem megyek is vacsorázni :D 

Ti mit főztetek? 

25 megjegyzés:

  1. Spenót, desszert almáspite

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből az almáspite az, ami jöhetne, a spenótot nem szeretem :)

      Törlés
  2. csirkemellet fűszeresen : )

    VálaszTörlés
  3. Semmi! És ezt ritkán mondhatom el magamról :) De ma kedves férjem meghívott minket ebédelni egy étterembe :) Családosan (3 gyerekkel) igen ritkán járunk étterembe ezért ez még nagyobb szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos volt! :) Biztos jó volt egy kicsit kimozdulni és élvezni, ahogy kiszolgálnak :) és még mosogatni sem neked kellett ;)

      Törlés
  4. Tepsis krumpli virslivel, kolbásszal. Mellé csalamádé és kenyér :)

    VálaszTörlés
  5. Csak muffint sütöttem ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár nekem is van muffin formám, de még mindig nem avattam fel, már ami a muffinokat illeti, mást már sütöttem benne :D

      Törlés
  6. fokhagymakrémlevest csirkemellel, IKEA-s húsgolyókat sült krumplival, szósszal és áfonyalekvárral (a lekvárt a tescoban vettem :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig azt hittem, hogy azt is te csináltad :P :D már több helyen is láttam, hogy próbálják lemásolni azokat a húsgolyókat :D olyan finomak?

      Törlés
    2. Hát, IKEA-ban még nem voltam, és a húsgolyót sem kóstoltam. :D Egynek nem volt rossz, nekem hiányzott belőle a fokhagyma. :D De én kb .mindenbe teszek fokhagymát. :D

      Törlés
    3. mert a fokhagyma jóóóóó :D én még ikejában sem voltam, nemhogy kóstoltam volna a húsgombócukat :D

      Törlés
  7. Tejszínes-gombás csirkemellet rizzsel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tejszín: igen, csirkemell: igen, gomba: nem! :D

      Törlés
  8. Ha a sütés is számít, akkor túrós stanglit! És már megint kifelejtettem belőle a sót, még szerencse, hogy a juhtúró alapból sós, így nem lett rossz. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én nem szeretem a juhtúrót :/ de tehéntúróból jöhet a stangli :D

      Törlés
    2. olyanból még nem ettem. sőt, egész sok idő kellett elteljen, amíg rájöttem, hogy a recept alapból tehéntúróról szól. :D úgy vettem észre, Magyarországon a 'túró' az tehéntúró, de nálunk ha csak ennyit mondunk, akkor mindenki a jó kis 'csípős' túróra gondol. én szeretem, és mindig van itthon (apának talán ez a szeretetnyelve, amikor jön, mindig hoz vagy húsz kilót :D, valahogy így alakult ki), még ha legtöbbször meg sem kóstolom, mert ettől a mennyiségtől rögtön az étvágyam is elmegy tőle :D

      Törlés
    3. Nálam is tényleg a túró = tehéntúró :D de kóstoltam már a juhtúrót is, nem bejövős nálam :(

      Törlés
  9. Semmit! :D Igazából hatalmas mázlim van a szüleimmel. Minden héten küldik csomagot amiben az otthoni finomságok lapulnak, így csak akkor kell főzzek ha nagyon megkívánok valamit. Tudom, túl jó dolgom van és ideje lenne komolyabban főzni, de az otthoniak így nyugodtak hogy a szegény, egyetlen, egyetemista lányuk nem hal éhen. :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg amúgy is, az otthon kajának nincs párja :D használd ki, amíg lehet, én már csak nagyon ritkán jutok haza ízekhez, mert amit én főzök, az sosem olyan, mint az anyáé :/ :)

      Törlés
  10. Egy nap csúszással ugyan, de azért megosztom én is a nem túl kreatív alkotásomat: gombakrémlevest csináltam és vörösboros zúzapörköltet rizzsel. Valami gyorsat és finomat szerettem volna, amivel nem kell sokat bíbelődni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az ilyen kajákat szeretem, a derekam miatt nem is tudok sokat bíbelődni vele és a gáztűzhely mellett állni :/ a zúzapörit én is nagyon szeretem :)

      Törlés
    2. Ja és bármikor vissza lehet térni egy kérdéshez, nem kell aznap megválaszolni ;)

      Törlés