Napzárta #32

Orbán Szilvi | február 10, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Van kedvenc éttermed? 

Igaz Győrben eddig csak egy étteremben voltunk mióta itt vagyunk, de az azóta is a kedvencünk maradt, akárhányszor ettünk ott, nem csalódtunk :) Ha szülinapom van, vagy évfordulót ünneplünk, mindig odamegyünk. Tetszik a hangulata, jó a kiszolgálás, nyáron jó a teraszon (kerthelyiségben) enni, egy karnyújtásnyira van a Rába és a Püspökvár :) A kaja nagyon jó és bőségesek az adagok, bár mikor utoljára voltunk nehezményeztem, hogy levették a menüről a kedvencemet, a bazsalikomos, padlizsánkrémes csirkemellet :/ És hogy melyik étteremről van szó? Az Aranyszarvas fogadó a Radó-szigeten :) Én szeretném, ha az esküvőnk is ott lenne, de még nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő :) 

Nektek van?

8 megjegyzés:

  1. Hmm, ritkán járunk étterembe de kettő azért akad, 200 km-re egymástól. :D

    Az egyik otthon, Kalocsán van, a Csajdakert Étterem. Itt a húgom ballagását és anyukám szülinapját ünnepeltük, nagyon finom és bőséges sültes tálakat kaptunk.

    A másik Marcali közigazgatási határán belül van, de már nem a város területén, ez pedig a Lóki Csárda. Dáviddal itt ünnepeltük meg a diplomaosztómat, kettesben. És itt ettem először legényfogó levest, amit azóta sem sikerült itthon lemásolnom. Isteni!

    VálaszTörlés
  2. Nincs kedvenc, mindig máshova megyünk.

    Ami eddig a legjobban tetszett, az Görögországban volt, a tenger felett, ha ott élnék, tuti a kedvencem lenne :D

    De itthon sajnos nem találtuk még meg azt a helyet, ahova szívesen visszajárnánk.

    Visszanézek majd, hátha ír valaki jó budapesti helyet :)

    VálaszTörlés
  3. Én a férjemmel Budapesten, azon belül Budán élünk, ahol rengeteg étterem van, pontosabban egész Budapesten. Fiatalabb korunkban sokat jártunk, de mostanában már nagyon ritkán. Legutóbb 2007-ben voltunk Budán a Körszálló éttermében. De nagyon kedveltük a Budai Várban az Alabárdos Éttermet ahol nagyon finom magyaros ételek vannak, de szintén nagyon jó a Király Étterem, ahol a konyha jellege sokféle. A pesti oldalon pedig sokat jártunk az Apostolok Étterembe, és a Mátyás Pince Étterembe. Külföldön jártunkban is sok étteremben voltunk, de azt nem lehet kedvencnek nevezni, mert ahhoz többször vissza kellene járni, de ez nem jön össze gyakran, vagy szinte lehetetlen.

    VálaszTörlés
  4. Sem nekem, sem a párommal közösen nincs kedvenc éttermünk. Az oka egyszerűen a csóróság. :D Valamint akárki akármit mond, a házi ételhez nem fogható semmilyen éttermi kaja, ebben a témában földhöz ragadtak vagyunk...és ha már többek között végzett szakács is vagyok, akkor hasznosítom! :)))

    VálaszTörlés
  5. Olyan nincs ahova visszajárok, mert nem nagyon járok éttermekbe, viszont ahol nagyon jót ettem és a fogadtatás is pazar volt az Lajosmizsén a Tanyacsárda, valamint Gyulán a Várkonyi Bisztró&Bár :)
    Oxfordban pedig a Domino pizza ami nagyon finom bár ezt nem sorolom a klasszikus éttermek közé. :D

    VálaszTörlés
  6. Olyan nincs ahova visszajárok, mert nem nagyon járok éttermekbe, viszont ahol nagyon jót ettem és a fogadtatás is pazar volt az Lajosmizsén a Tanyacsárda, valamint Gyulán a Várkonyi Bisztró&Bár :)
    Oxfordban pedig a Domino pizza ami nagyon finom bár ezt nem sorolom a klasszikus éttermek közé. :D

    VálaszTörlés
  7. Van kedvencünk, mert árban elég jó és a közelben van -de így is inkább házhoz rendelünk, ritkábban ülünk be. Viszont már vagy 12 éve rendelünk rendületlenül :)

    VálaszTörlés
  8. Nyíregyházán a Chloé étterem. Nagyon elegáns. Nem sűrűn járunk oda, de nagyon finom ételeket készítenek.
    A másik pedig Nagycserkeszen a Napliget étterem.

    VálaszTörlés