Napzárta #42

Orbán Szilvi | február 20, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Spórolós vagy inkább költekezős vagy?

A hónap elején költekezős, a végén pedig spórolós :D Ha pedig összességében nézem, akkor inkább azt mondanám, hogy ha kell, akkor tudok mértékletes lenni és ha valamit nagyon szeretnék (vagy nagyon muszáj), akkor tudok spórolni is :) 

Na és ti? Mennyire vagytok spórolósak? Vagy inkább költekeztek?

17 megjegyzés:

  1. Milyen sokan látogatják ezt az érdekes blogot��Egyre romlik a színvonal, nem kellene ezt erőltetni. Olvasgasd pl. Djkatybeauty.blogspot.hu, csak hogy fogalmad legyen mi az, hogy blog. Tudom a bevett szöveget "nem kötelező olvasni" stb.,csak azért olvaslak, hogy lássam milyen mélyre süllyedtél. Hagyd már abba, csinálj valami hasznosat is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm eme kedves szavakat, és köszi a tippet, de mindig olvasom Katy blogját, sőt más blogokat is, így van fogalmam, hogy mi is a blog...Én felvállalom a nevem és az arcom, ellentétben veled, névtelenül könnyű "alázni", és nyilván te profi és tökéletes blogot vezetsz :) Ritka sok időd lehet, hogy ilyen színvonaltalan blogok olvasására van időd :)

      Törlés
  2. Mindig eltervezem, hogy spórolok, de őőő...izé...hát sose jön össze :D A legtöbb pénzt nasira tudom elkölteni :D Egy kis csokika, na meg cola, chips, nyami nyami :D És a fenébe, már megint nem sikerült első kommentelőnek lenni, pedig mindig úgy igyekszem. Na majd legközelebb. Remélem nem előz meg megint vagy száz ember, mint a múltkor is :D <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pacsi a nasiért :D ha nem is chipsre, de csokira képes vagyok én is sokat költeni :D aztán meg jön a bűntudat... :D A hozzászólásnál pedig tessék gyorsabb lenni :P :D

      Törlés
  3. Kedves Névtelen!
    Szerintem ugyan az az ember lehetsz, aki egy másik bejegyzéshez is írtál... ha te jobban csinálnád, akkor a lehetőségek adottak! Csak a szád jár!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, biztos nem csinálnám jobban, nincs blogom éppen azért, mert tudom, hogy nem tudok sokat és jól írni. Ezt a blogot régóta olvasom, nagyon tetszett, de egyre gyengébb. Nem szoktam hozzászólásokat írni, csak gondoltam kipróbálom, ki hogyan fogad egy őszinte, kissé nyersen fogalmazott véleményt.

      Törlés
    2. Örülök, hogy régebben tetszett :)

      Törlés
  4. Szerintem én inkább spórolós vagyok, de néha engem is elkap a hév :) Ha van valamilyen ígéretes akció, és annak kapcsán elhatározom, hogy benézek egy adott üzletbe, általában olyan dolgokat is megveszek, amik nem épp takarékosak, esetleg az akciós áruból veszek többet (néhány napja tértem haza 6 körömlakkal, és most örülök és szomorkodom, mert már két szerzemény fent van a kezemen, de ezt a kiadást nem terveztem...).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tiszta én :D Én is hajlamos vagyok elvetni a sulykot, ha akciós cuccról van szó :D mondjuk csak azért nem szoktam megvenni valamit, mert akciós :)

      Törlés
  5. Inkább spórolós vagyok, szeretek félretenni. Aztán egyszer csak bekattanok, hogy márpedig nekem vásárolnom kell és megveszem a fél boltot. :D Igazából nem, viszont tényleg olyankor többet költök, mint kellene. :)

    VálaszTörlés
  6. Sajnos költekezős vagyok. Nem marad meg a kezemben a pénz, főleg ha hirtelen jön egy nagyobb, nem várt bevétel. Olyankor mindig úgy érzem hogy el kell költenem azonnal :D
    Persze a fontos dolgokra mindig félreteszek (számlák, telefon, kaja, gyógyszer) de megtakarítani nem tudok sajnos.
    (Szilvi, állítsd be hogy névtelenül ne lehessen kommentelni, meglátjuk névvel is ilyen nagy szája lesz-e az illetőnek. Dj Katy blogja pedig teljesen más témában mozog, nem is értem hogy jön ide?!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ez annyira igaz rám is :D szinte égeti a zsebem a pénz, és kiabál, hogy Költs el, költs el! :D

      Törlés
  7. Tudok spórolni, ha kell, de legtöbbször költekező vagyok.

    VálaszTörlés
  8. Költekezős vagyok (vagyis inkább voltam:) ). És annyira tudok örülni az új dolgoknak :D Mivel nincs még saját keresetem, csak a nyári munkából félretett pénzem, és idén is szeretnék nyáron tengerpartra eljutni, valamint Németországban dolgozni, ezért most nagyon spórolok. Nem veszek semmi felesleges dolgot már, rájöttem többet érnek az emlékek :)
    Viszont ha programot csinálunk, akkor nem tudok spórolni, de igazából nem is akarok. Az szép emlékek tényleg bármit megérnek!!!!
    Szóval most épp spórolok, aztán majd nyáron elszórok mindent :D

    VálaszTörlés
  9. Szorongva spórolós voltam, míg rá nem jöttem, hogy nem muszáj kézben tartanom a pénzügyeket, ha van erre egy jó emberem. :) Úgyhogy mióta a férjem a pénzügyminiszterem, azóta mértékkel, de felszabadultan költekezős vagyok, azt hiszem. :)

    VálaszTörlés
  10. Ugyan az mint nálad :D A hónap elején simán bármit, utána meg meghúzom magam inkább :D Az a baj hogy amíg nem volt munkám,addig ugye le mondtam mindenről- ilyenkorra meg felhalmozódnak a kívánságaim,meg amik ténylegesen kellenek és akkor szép lassan megszerzek mindent :D

    VálaszTörlés
  11. Dettó, mint a kicsi görög (Jó estét, nyár, jó estét, szerelem) és Te: a hónap elején enyém a világ, aztán a végén számolgatok :-D De már próbálok ezen változtatni, mert azért illene már felnőnöm ezen a téren :-)

    VálaszTörlés