Álomotthon | Nappali

Orbán Szilvi | március 12, 2015

Néha olyan jó álmodozni, kívánságlistákat írni, ötleteket gyűjtögetni, s ha bármi megvalósul belőlük, örömtáncot járni :) Egy ilyen álmodozós pillanatomban kedvet kaptam hozzá, hogy képzeletben berendezem álmaim otthonát, de végül itt kötöttem ki a blogon vele :D Elsőként álmaim hálószobáját mutattam meg nektek, a bejegyzésben helyet kapott minden olyan kis tárgy, bútor, amivel otthonossá, meghitté varázsolhatnám azt a teret, amiben pihenni szoktunk :) 
Ahhoz, hogy valóban ilyen legyen az otthonunk, igazából bankot kellene robbantanunk vagy min. a lottót megnyerni. De álmodozni szabad, s egyszer az is lehet, hogy valóra válik belőle egy-két dolog :) Persze ha nem, én akkor is jól érzem magam itthon, a lehetőségekhez képest megvan mindenünk, s ez a lényeg ;)

A nappali berendezésénél már ott megbukna a dolog - az anyagiakon kívül -, hogy a fővárosban kellene laknunk, de minimum a közelében és rendelkeznünk kellene autóval is, megkönnyítve a szállítást. Hogy miért? A listából kiderül majd, hogy a berendezés legjava az ikonikus svéd áruházból származik, de nem tehetek róla, ott találtam meg azokat az elemeket, amiket szívesen látnék a nappalinkban :)


Minden vágyam egy kényelmes, naaaagy sarokkanapé, amin el lehet terülni egy plédbe burkolózva, és amin nem látszik meg annyira a kutyaszőr, nos ez a kanapé pont ilyen :)) A kanapéhoz természetesen fotel is dukál, hogy legyen hova leültetni a vendégeket.


Mivel a ruháink nagy része (mit nagy része, az összes) a beépített szekrényben van, így a nappaliba már nem szeretnénk egy nagy ruhásszekrényt vagy szobabútort, így inkább ezt a polcot választottam, amin elhelyezhetjük kedvenc tárgyainkat, a kiegészítő dobozokban, fiókokban pedig elrejthetjük azokat, amiket nem szeretnénk a kirakatba kitenni :)


Nem tudom, miért vagyok annyira rákattanva a lime színre, de csakis ilyen színű szőnyeget tudok elképzelni a nappaliba :) és ez olyan jó, puha....


Igazodva a szőnyeg színéhez és a kanapéhoz, a díszpárnákat is ezekben a színekben képzelem el. Párnákból pedig sosem elég ;) 


Nem maradhat el a dohányzóasztal sem, s bloggerként megláttam benne a lehetőséget a fotózásokhoz is, tökéletes fehér háttér :D


Az asztalkán pedig egy ilyen bambusztálcán tarthatjuk a gyümölcsöket vagy a távirányítókat :D


Kutya mellett szerintem a legideálisabb padló a laminált padló, alapos szigeteléssel ellátva, hogy az alattunk levő szomszéd ne kapjon agybajt a kopogástól, miközben Beni végigrohan a nappalin :)


A nappali elképzelhetetlen növények nélkül, s bár most is van belőle sok, de sosem lehet elég :D Mivel a vágott virág hamar tönkremegy, pótlásuk viszont egyáltalán nem költséghatékony, így inkább műnövényekkel oldanám meg a helyzetet. Szerencsére már nagyon szépeket lehet kapni, amik megszólalásig hasonlítanak az igazira :) A páfrány nagyon hasznos, tisztán tartja a szoba légterét, mellette pedig még jól is néz ki, a citromfával együtt :)


Annyira tetszenek az ilyen gyertyatartók, igazi skandináv hangulatot csempésznek a lakásba, bárhol is legyenek elhelyezve :) Én az asztalra tenném...


Érdekes, hogy nincs egy közös kép sem rólunk, legalábbis nyomtatva. Nem tudom, hogy ebbe a képkeretbe milyen képet tennék, de nagyon jól mutatna a polcon :)



A szabad fehér falfelületeken jól mutatnak a falmatricák, nekem ez pl. nagyon tetszik, de már nagyon sokfélét lehet kapni, így biztos mindenki megtalálja a számításait :) 


Nem tudom, hogy mennyit használnánk, de sosem lehet tudni, hogy mikor jön jól egy állólámpa. A kanapé mellé, a sarokba képzeltem el, biztos kellemes hangulatot keltene :) 

Bár az étkező is a nappaliban foglal helyet, de az egy másik téma lesz, nem akartam összevonni ezzel, úgy túl hosszú lett volna ez a poszt :)

Ti hogyan képzelitek el a nappalitokat? Ezek közül tetszett nektek valami?

8 megjegyzés:

  1. Jééj,én is terveztem hasonló bejegyzést írni xD ^^ Csak én a saját stílusomban (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúú engem nagyon érdekelne :)

      Törlés
    2. Na ja... én is, még a hálószobásnál említettem... csak azóta se valósult meg... :D (ej-ej, milyen megvalósító macska az ilyen...)

      Törlés
    3. Hát akkor hajrá :) én kíváncsi vagyok rá ;)

      Törlés
  2. Ajj de hasonló az ìzlésünk! A kanapét leszámìtva megvannak, de a játékok beterìtenek mindent, nem is emlékeztem milyen lenne ha rend lenne :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Előbb vagy utóbb láthatod :) vagy nem... :D Érdekes tényleg, hogy ennyire hasonlít az ízlésünk, már feltűnt pár dolognál :)

      Törlés
  3. Háááát a szőnyeg állapota erősen hanyatlik, az egyik állólámpa felét leszakìtotta, a zöld párna pedig csomós lett miután kimostam a hányást, szóval gyanús hogy nem :D

    VálaszTörlés