Napzárta #55

Orbán Szilvi | március 05, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok Aőket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Milyen típusú (szénsavas, rostos vagy alkoholos) ital a kedvenced? 

Az epém miatt nem is nagyon lehetne szénsavas üdítőket innom, de azért néha lecsúszik egy-egy pohárral, főleg ha valamilyen alkalom van :) Alkoholt nagyon ritkán iszom, van hogy még alkalmakkor sem, így inkább maradok a rostos italtípusnál, abból is a körte, alma, narancs ízűek jönnek be a leginkább.

19 megjegyzés:

  1. Alkoholt nem fogyasztok egy pár évvel ezelőtti baleset óta.
    A szénsavas üdítőket nem igazán bírja a gyomrom, ettől függetlenül nagyon sokfélét megiszok.
    A rostos üdítők a kedvenceim, ebből jöhet bármelyik, kivéve a 100%-os narancsot. :) Ezeket persze nem vesszük napi szinten, mert drága mulatság még úgy is, hogy a Pennyben vagy a Sparban vesszük az olcsóbbakat. (25%-os általában és néha 1-1 doboz 50%-os)
    Nem kávézom egyáltalán, kakaót nagyon ritkán iszok, teát meg ritka lusta vagyok csinálni és tudat alatt akaratlanul is a betegséghez kötöm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, napi szinten tényleg nem olcsó üdítőket inni, még akkor sem, ha rostosról van szó és a legolcsóbbat vesszük. Mi maradunk a víznél, azon belül is a csapvíznél. Győrben szerencsére jó a víz, mindig kéznél van :)

      Törlés
  2. Reggelire zöld teát iszom mindig. Hétvégén szoktam kávét, sok sok tejhabbal.
    Általában vizet iszom, de ha beülünk valahova enni, akkor legtöbbször kólát (csak CocaCola, abból is Zero) vagy narancslevet iszom. Még az epres cappyt és a nestea-ből az epres zöld teát szeretem, de tényleg ritkán iszom üdítőt. Nekem azok nem mulasztják el a szomjúságot, csak a sima víz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szomjúságot tényleg csak a víz oltja, mindig mosolygok az embereken, amikor 40 fokban veszik a hűtött kólát, és csak veszik és veszik, mert csak egy ideig-óráig jó, a koffein tartalma miatt dehidratál, a cukor miatt pedig csak ragad a szánk :D

      Törlés
  3. Legnagyobb kedvencem a frissen facsart narancslé! Bármennyit meg tudnék inni belőle :) De szinte minden gyümölcslevet szeretek, ezen kívül pedig a hibiszkusz teát :) + (virgin) mojito! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még sosem ittam mojitot, pedig biztos finom :) A frissen facsart narancslé számomra csak akkor jó, ha finom, édes narancsból van :D

      Törlés
  4. Bor, gyumolcslevek, teák. Diabeteszes kismamakent még egy kis időre kizárólag víz. :)

    VálaszTörlés
  5. Költséghatékonysági okból rászoktunk már egy ideje a szörpökre. Korábban a keserűlimonádés szénsavas üdítők voltak a kedvenceim (Fanta citrom és noname/saját márkás kistestvérei), és most találtunk egy osztrák szörpöt, aminek pont ilyen íze van, a Yo citrus mixe, mmmmm. Most ez a nagy szerelem nálam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, szörp. Ezer éve nem ittam, pedig nagyon szeretem :D

      Törlés
  6. Hát a szénsavasat nekem se támogatja a Crohn, de azért szoktam bűnözni. A kólától volt nehéz megválnom, de mára már egész jól bírom (amúgy csak a piros meg a vaníliás Coca-Cola, esetleg a Pepsi Twist), mentes dolgokból a citromos Nestea, málnás Lipton, narancslé, almalé, baracklé, szőlőlé, bodza szörp. Alkoholt se támogatja a Crohn, viszont a dinnyés Bacardi Breezert szeretem, meg az ízesített pezsgőket. Ezen felül alkoholmentes koktélok, amik édesek, bubimentes és bubis víz, főzött tea. Azt hiszem mindent leírtam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mindig azok a legfinomabb dolgok, amik tiltva vannak :D néha jól esik egy pohár kóla, egy pohár bor, de állandóan nem tudnám azt inni. Még együtt sem a kettőt, VBK rulez :D

      Törlés
  7. Szerencsére sikerült leszoknom a szénsavas-cukros lónyálakról, de néha-néha még beleiszom a barátok kólájába, mert imádom az ízét :)
    Kedvenc szörpöm az Ági Citrus, ami számomra télen helyettesíti a nyári limonádékat, mert pont olyan az íze, mint az összgyümölcsös limonádénak, amit itthon kotyvasztunk.
    Az alkoholt ha lehet, kerülöm, mert nem szeretem az ízét. Mármint... bármilyen ital lehet, ha van benne szesz, megérzem rajta és nem csúszik le pár kortynál több.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a töményekkel vagyok úgy, hogy nem tudok lenyelni belőlük egy kortyot sem. Egyszer túlzásba vittem a pálinkát, azóta a hideg is kiver, ha megérzem az illatát :D

      Törlés
  8. Nekem is a frissen facsart narancslé a kedvencem, vagy a 100 %-os narancs Hohes C De jöhet minden frissen facsart lé. Alkoholt bor, pezsgő, pálinka nem iszom, de Szilveszterkor egy pici pezsgőt éjfélkor és a kedvencem a Carolans ír krémlikör.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem jött be a Hohes C, nekem túl savanyú :( Én is csak Szilveszterkor ittam pezsgőt, de csak az édes pezsgőt tudom meginni :)

      Törlés
  9. Sima víz. Régebben a csapvíz volt a kedvencem -még gyerekként, vidéki nagyvárosban igen jó ízű volt. Aztán elköltöztünk a fővárosba és azóta nem ízlik a csapvíz, de a mentes ásványvizeket szeretem, főleg ezt iszom. Nagyon sajnálom azóta is, hogy sosem sikerült úgy költöznünk, hogy a csapvíz iható legyen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére Győrben nagyon jó a víz, nem sokban különbözik az otthonitól, ahol szintén finom (már amennyire a víz finom lehet), így nem volt furcsa az átállás költözés után :) nagy szerencsénk van, más különben karton számra vehetnénk az ásványvizet...

      Törlés
  10. Hatalmas tea fogyasztó vagyok, imádom minden fajtáját, de a gyümölcsleveket sem utasítom vissza :P Alkoholosból meg csak ritkán fogyasztok, de akkor jöhet a jóféle magyar házi pálinka ^^

    VálaszTörlés