Napzárta #72

Orbán Szilvi | március 23, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Ha szállodában jársz, elhozod a mini pipere termékeket? 

Ha hiszitek, ha nem, még nem jártam egy olyan szállodában sem, ahol lennének. Egyszer voltunk egy kis szállón Lillafüreden, de ott nem voltak ilyenek, viszont nagyon kellemes kis hely volt :) Nem vagyok nagy utazó, nem szoktam szállodákban aludni, de ha úgy hozná a sors, biztos elhoznám :D 

25 megjegyzés:

  1. Én inkább onnan hozom el :D :D Amúgy nem nagyon, általában mindig úgy voltam, hogy már kifogyóban levőket hoztam el, amit végül kidobhattam. Még anno, amikor Amerikában jártam, akkor kifosztottam a las vegasi szállodát, de semmi plusz nem volt abban a szappanban sem :D :D Sőt, ha kis piperecucc kell, akkor inkább utántöltök, és meghagyom a régieket (mármint a tubusokat)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó pedig azt hittem, hogy ámérikában még a szappan is aranyból van :D :D

      Törlés
  2. Húú, mit hoztál ezzel a fejedre?!?! :) Különböző fórumokon legalábbis akkora veszekedések szoktak lenni ebből, olyan elvi kérdést rittyentenek seperc alatt belőle, hogy aki elmer hozni 30 mL tusfürdőt, hirtelen a világ legnagyobb gonoszának van kikiáltva. Én meg mindig kiakadok azon, hogyan tudnak értelmes emberi lények vérre menően vitázni egy ennyire lényegtelen kérdésen. Ha akarod elhozod, ha nem nem. A szolgáltatás része, kifizetted, senkit nem károsítasz meg vele. Én mindig elhozom, mert kicsik és cuki és igen, mert ingyen van, miért hagyjam ott? Nem utolsó sorban meg jól jön ha megyek a kedveshez, mert felvihetem a repülőre, vagy ha uszodába megyek, nem kell három-négy óriási flakont magammal cipeljek, vagy horror-áron megvegyem a mini kiszerelést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig úgy ismertem meg az olvasóimat, hogy kulturáltan tudják megfogalmazni a véleményüket, bízom bennük, hogy most sem lesz ez másképp :) Szerintem sem gond, ha elhozod, kifizetted a szállást, meg az olyan, mintha elhasználtad volna egy fürdés alkalmával, akkor meg nem mindegy? :D A fürdőköntös-és törölközőlopás már más tészta, azért megértem, ha valaki felháborodik :)

      Törlés
    2. A mi nászutas szállodánkban úgy volt kialakítva a fürdőszoba, hogy a nyilvános WC-k szappanadagolójához hasonlóan a falra volt szerelve egy nyomkodós ibrik, az adagolta a tusfürdőt/szappant. (Szappanadagoló nem is volt külön, hanem ez esett kézre a csap mellett is.) Szóval szerintem ha egy szálloda nem akarja, hogy elvidd a szappant, meg tudja oldani kulturáltan. (Ez egyébként nem egy sóher szálló volt, csak külön írták is, hogy nagyon környezettudatosak, ezért a törülközőnket sem fogják naponta cserélni és mosni – ha azt szeretnénk, hogy cseréljék, akkor dobjuk be a kádba és cserélik, ha úgy gondoljuk, hogy még használjuk ugyanazt, akkor megköszönik, hogy vizet és energiát spóroltunk.)
      Én úgy gondolom, hogy ha egy szálloda apró-cseprő dolgokat helyez ki (ráadásul gyakran egyedi reklámmal ellátva), azt személy szerint neked szánták. Mégis mit csinálnának vele? Összeöntögetik a maradékokat? Megkapja még valaki azt a fél szappankát, amivel egy hétig mostál kezet?...
      Én őszintén szólva nem nagyon járok szállodákban. Nem tudom, elhozám-e a mini-holmikat, de ha nem, csak azért nem, mert tudnám, hogy elhasználni nem lenne szívem, tologatni pedig kár. :) Viszont egyszer, még a kapcsolatunknak nagyon az elején a kedvesem hozott haza a családi nyaralásról egy bontatlan, díszdobozos kis szállodai szappant nekem. Olyan butuskán hangzik, de annyira csodás ajándéknak éreztem! Soha nem fogom elfelejteni a lipóti Orchidea szálló nevét. :) Ha nem az ilyen reklámokért gyártatnak saját címkés, apró-cseprő, elcsomagolható piperéket a szállodák, akkor igazán nem tudom, miért.

      Törlés
    3. Ez a környezetvédős ötlet nagyon tetszik, minden szállodának így kéne működnie :)

      Törlés
  3. Sosem voltam még szállodában, így nem volt mit elhoznom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És egyébként elhoznád? :D

      Törlés
    2. Timi eszmefuttatását olvasva, megeshet. :) Ha saját logós, akkor tényleg nekem rakták ki. :D

      Törlés
  4. Vigyetek haza, ki lesz dobva. Egy exszobalany :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ha te is ezt mondod, akkor nem tudom, mire fel voltak felháborodva azok, akik szerint bűn elhozni őket o.O Hiszen, ha így is, úgy is kidobják, akkor miért ne vihetné haza az ember, ahol legalább elhasználja? Komolyan nem értem néha az embereket...

      Törlés
    2. Klassz, reméltem, hogy előbukkan majd egy belsős forrás! :) Így tényleg mindent igazoltnak látok. :)

      Törlés
  5. Én elhoznám, szerintem cukik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is nagyon cukik, a flakonok pedig tényleg hasznosak lehetnek egy utazás alkalmával :)

      Törlés
  6. Egyszer-kétszer elhoztam már a bontott tubust. Itthon elhasználtuk a maradékot, majd kimostam a tégelyt és legközelebbi rövidebb utazásunk során abba adagoltam az itthoni "nagy" flakonból sampont, tusfürdőt. Nagyon praktikus tud lenni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügyes :) Ez így sokkal olcsóbb, mintha boltban venne az ember mini termékeket és praktikusabb is, hiszen nem kell a nagy flakonokat cipelni.

      Törlés
  7. Én személy szerint azt szeretem, ha nem pici flakonok vagy zacsik vannak a szobában, hanem falra erősített adagolók. Tapasztalatom szerint ez jobb szállodákban van és igen, ahogy Timi is írta, felhívják a figyelmet arra, hogy környezettudatos gondolkodásuk miatt csak a földre tett törölközőket cserélik. Nekem ez nagyon tetszik. A kis csomagolásokat nagyon ritkán hoztam el. A mini varrókészleteket jobban szeretem. Ha van és lehet, akkor azokat elhozom. Mindig jól jön a táskában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és volt már olyan is, ahol a szobában volt vendégpapucs és rá is volt írva, hogy ha felkezded a csomagot és használod, akkor elviheted haza.

      Törlés
    2. Remélem egyre több szálloda veszi majd át ezt a szokást :)

      Törlés
  8. Nagyon régen évtizedekkel ezelőtt voltunk szállodákban itthon és külföldön, és ami ki volt téve kis mini becsomagolt szappanok azokat azért tették ki, hogy használjuk Ha maradt belőle, akkor hazahoztam, de volt olyan, hogy nem használtam, és hazahoztam.Egyébként ha már használtam, akkor úgysem használná más ha otthagyom. Még most is őrzök egy pár darabot, ezek bontatlanok. Még kellemes az illata, de lehet, hogy már romlott - ha van olyan, hogy szappan is megromlik. Ideje kibontanom és használni, most, hogy emlékeztettél a kérdéseddel, meg is teszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ismerősöm az ilyen szappanokat a szekrények illatosítására használta, nekem is volt egy-kettő bedugva a ruhák közé, míg otthon laktam :D

      Törlés
  9. Ó, és ha már szóba került (már a környezettudatosság, törülközőcsere, szállodai erőforrások kímélése). Eléggé off, de remélem, nem bánod, Szilvi. Hátha lesz egy kis népnevelő hatása.
    Egyszer egy ottalvós csapatépítő tréningen voltam, ahol a trénerünk megkérdezte a szálloda alkalmazottaitól ott a csoport előtt, hogy (a morált, összetartást, satöbbit javítandó) be tudunk-e segíteni valamiben – például mosogatni vacsora után, vagy hasonlók. Az volt a felelet, hogy nagyon köszönik a hozzáállást, a legnagyobb segítség az lenne, ha távozás előtt mindenki lehúzná a saját ágyneműjét, mert ez egy embernek szinte semmi, de száz után lehúzni az ágyneműt maroknyi személyzettel nagyon nagy meló.
    Akinek esetleg eszébe jut legközelebb, amikor szállodába megy, szerezzen örömet egy szállodai alkalmazottnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem bánom, sőt! Nagyon jó, hogy megosztottad ezt velem/velünk, ha legközelebb szállodában járunk, erre figyelek majd, nagyon jó ötletnek és kedves gesztusnak tartom :)

      Törlés
  10. Hogyha pici flakonos dologról van szó, akkor el szoktuk hozni - egy későbbi, rövid, nem szállodás kiruccanáshoz szuper ha nem kell az egész flakon tusit magammal cipelni.

    VálaszTörlés