Aktuális kedvencek

Orbán Szilvi | november 01, 2015

Kihasználva a blog témakörének széles skáláját, úgy gondoltam, hogy néha-néha én is megmutatom nektek azokat a termékeket, használati tárgyakat, dekorációkat, zenéket, videókat, stb., amik valami miatt a kedvenceimmé váltak. Más blogokon is nagyon szeretem olvasni ezeket a bejegyzéseket, sok új terméket ismertem és szerettem meg nekik - vagyis szerzőiknek - hála, és hátha én is szolgálhatok valakinek újdonsággal ;)

Dolce Gusto kapszulák 


Akármennyire is szerettem volna, nem tudtam egy kedvencet sem kiemelni közülük, egyszerűen mindegyik mennyei finom volt, legalábbis amiket eddig kóstoltam :) Na jó, ha mindenképp ki kellene emelnem valamelyiket, akkor októberben a karamellás latte volt a favorit, de szorosan a nyomában lohol a Chococcino is, felváltva melegedtem mellettük ebben a hónapban :) Instagramra töltöttem fel egy képet, annyira jó színe van a lattés doboznak, hogy muszáj volt lefotóznom a dísztökjeimmel :D Ami jó ezekben a kapszulás készülékekben, hogy borzasztóan egyszerű és nagyon vicces, szemet gyönyörködtető a használatuk. Nem tudom levenni a tekintetem róla, amikor a tej elegyedik a kávéval és csodás rétegeket képeznek, a tetején pedig ott az a krémes, finom hab, tiszta kávéházi élmény :) Egy doboz ára 1500-1800 Ft körül mozog, az extrábbak ennél drágábbak is lehetnek. Ezért az árért általában 16 kapszulát kapunk, vannak olyan kávék, amihez egy kapszula elég, de a tejes kényeztetőkhöz általában kettő kell. Éppen ezért joggal érezhetjük ezeket a kávézásokat egy csipetnyi luxusnak, igazi kényeztetésnek, nem állandó, mindennapos kávézásra találták ki (persze, aki teheti...). 
A doboz pedig egyszerűen szerelem volt első látásra. Már korábban is nézegettem a KIK-ben, nemrég pedig be is szereztem, hogy végre egy helyen legyenek a kapszuláim, még akkor is, ha így ömlesztve vannak. Azonban gond egy szál se, mindegyik kapszulán fel van tüntetve, hogy milyen ízű :) 

Babylove fürdető


Az úgy volt, hogy hó végén - mert mikor máskor -, fizu előtt fogyott el a tusfürdőm, így feltúrtam a fürdőt, hátha akad valahol egy kósza flakonnal. Akadt is egy kis utazóméretű babafürdető, amit még hugomék hoztak egy családi látogatás alkalmával. Jobb híján elhasználtam, de meg kell hogy mondjam, beleszerettem. Mindig is imádtam a babaillatot, hihetetlen mennyire kellemes és nyugtató tud lenni, ha feltalálnának egy ilyen illatú parfümöt, biz' isten vevő lennék rá :D Így amikor eljutottam a DM-be - pechemre pont zajlottak a Glamour napok, iszonyatos tömeg volt -, első dolgom volt beszerezni belőle egy nagy flakonnal. Számomra egyértelmű volt, hogy a pumpás kiszerelést választom, így biztos, hogy tovább tart majd. Krémmánián is csupa jókat olvastam róla, a fél liter 899 Ft volt, ennyit szívesen áldozok rá :) Nekem elég 2 pumpálás a fürdőpamacsomra és már habzik is. Az illata pedig mennyei, csak kár, hogy nen tart olyan sokáig, de lehet, hogy ez csak nálam van, mindenkinek másképp viselkedik a bőre :)

Trendy Aqua Fresh citromos légfrissítő


Nem kifejezetten trendy (értitek a szóviccet, ugye?) téma, nem sűrűn - vagy egyáltalán nem - olvas ilyenekről blogokon az ember lánya :D De miért ne írhatnék róla a blogon, ha egyszer ő is a háztartás része (a blog szerves része ezen kategória)? :D Már nagyon régóta megvan és még mindig csak félig van a flakon. Amiért a kedvencem, hogy nem az a tipikus, vécéillatosító citromos illata van, hanem kifejezetten kellemes, nem kell orrot befogva menekülni az illemhelyiségből :D 

Coccolino illatosító párnák


Őt még szeptemberben szereztem be, de még mindig van belőle, így simán beillik még az októberi kedvencek közé :) A benti öltözőszekrényembe vettem, mert egyszerűen olyan büdös van benne - már eleve az volt, amikor megkaptam -, s szerettem volna ha, a ruháim és a köpenyem nem veszik át azt a szagot, hanem jó illatuk marad :) A dobozban 3 párna van, már egy hónapja megvan és még mindig csak az elsőnél tartok :)

Airwick sült körtés légfrissítő


Igen, ismét egy légfrissítő, de ezúttal olyan, ami a lakást teszik otthonossá :) Nagyon megszerettem ezt az automatikus légfrissítőt, tetszik, hogy nem nekünk kell fújkálnunk, megoldja ezt ő maga, mi  csak az intenzitást állítjuk be. Most ez a sült körtés-vaníliás illat a kedvenc, olyan mintha épp körtés süti sülne a sütőben. Szerintem ideális őszi illat, jó erre hazaérkezni a hideg, ramaty időben.

Denkmit fürdőszoba-, és vécétisztító


Aki szinte a kezdetektől olvas, annak felszaladhat a szemöldöke, hogy az öko-bio takarítási módszerek után miért szerepel egy ilyen tisztítószer a kedvencek között. Nos nem fogok magyarázkodni - ezt amúgy is kifogásoltátok a kérdőívben -, elég annyi, hogy előfordul, amikor az ember lánya szereti a könnyebbik utat választani, illetve szeret más tisztítószereket is kipróbálni. Így került a kosaramba ez is, s már az első használat után a kedvencem lett. Mondjuk a szórófejen alakíthattak volna még egy kicsit - vagy én vagyok nagyon béna -, mert nem tetszik benne, hogy egy pontra összpontosul a szer ahogy fújunk vele, pedig nagy felületeken - mint pl. a csempe, zuhanykabin - sokkal egyszerűbb lenne, ha jobban szétszóródna. De ezt leszámítva jó kis termék és nem is olyan drága :)

Welldone hideg zsíroldó


Van, hogy nincs hangulatom a szódabikarbónával pepecselni és bizony van az a szennyeződés (legalábbis én képes vagyok ilyet alkotni, pláne, ha leülök a gép elé egy "kicsit"), amivel az is csak küszködve bánik el, így mentőövként mindig van itthon egy flakonnal belőle. Igaz, hogy brutál erős a szaga - nyitott ablak és gumikesztyű ajánlott -, de nagyon könnyen elbánik a legmakacsabb, odaégett, majd zseniálisan rászáradt zsírfolttal is. Amikor ideköltöztünk, ez volt az első tisztítószer, amit beszereztünk, s ennek köszönhetően olyan lett a gáztűzhely, mint új korában (az előző lakók nemigazán szerettek hódolni a konyhatakarítás örömeinek...). 

Domol almás fertőtlenítő kendők


Instant tisztaság, bármiről is legyen szó :) Főleg a wc-ben és a fürdőben szoktam használni, egy gyors törlés és a lelkem megnyugodott, hogy tisztaság van. 

Kedvenceim az arcápolásban


A Glamour napok alkalmával sikerült lecsapnom fél áron a Jimjams vibrasonic bőrtisztító készülékére, ami már az első használat alkalmával belopta magát a szívembe. Annyira kellemes, ahogyan a kis kütyü masszírozza az arcomat, jó érzés, ahogyan bizsereg utána a pofikám (legalábbis remélem, hogy tőle és nem a lemosótól :D)
Miután elfogyott a Garnier lemosóm, kellett valami más és erre a Balea arclemosóra esett a választásom. Sajnos még mindig jellemző rám, hogy utánanézés nélkül vásárolok ilyen termékeket, s csak utólag keresek rá a Krémmánián. Szerencsére nem problémás az arcbőröm, így egyelőre megelégszek a drogériás lemosókkal is, a Balea termékeket mindig is nagyon szerettem, eddig ebben sem csalódtam, jól tisztít, s az illata is tetszik (még). 
Hidratáló krémeket is a Balea családból választottam, eddig jól teljesítenek ők is :) 

Színfogó kendő


Ki emlékszik arra a reklámra, amikor a várandós anyuka bedobja a kendőt a mosógépbe és később kiveszi a színes kendőt? :D Nekem akkoriban annyira megtetszett, hogy rendeltem egy ingyenes termékmintát, s leesett az állam, hogy tényleg hatásos. Azóta mindig van itthon egy dobozzal, mivel kettőnkre keveset kell mosnom. Két adagra szoktam szétválogatni a szennyest, az egyik a fehérneműs-törölközős-konyharuhás, a másik pedig a ruhás. A ruhákból nincs annyi, hogy szín szerint szétválogassam őket, éppen ezért jön jól ez a kendő, hiszen nem kell attól tartanom, hogy összefogják egymást a ruhák. Ha pedig kételyem támad, hogy egy-egy ruha jobban foghat a kelleténél, akkor két kendőt dobok be a dobba.

Mr. Muscle citromos konyhai tisztító


Dorka videójában láttam őt, s mivel annyira ajánlotta, hát beszereztem én is egy flakonnal. Nálam a makacsabb zsírfoltokra nem vált be - ezeket meghagyom a zsíroldónak -, de rajtuk kívül szépen elbánik a szennyeződésekkel. S az illata miatt tényleg nem kell ablakot nyitnom, nem fojtogat, s egyfajta tisztaságillat lengi be utána a konyhát és hát eltávolítja a bacik 99,99%-át (elméletileg, gyakorlatilag pedig nem akarom tudni) :))

Baba intenzív testápoló


Mindig is hadilábon álltam a kencékkel, megtetszik a boltban, hazaviszem, eleinte kenegetem magam, majd szépen eljár felette az idő az éjjeliszekrényemen anélkül, hogy az utolsó cseppjét is elhasználtam volna. Nem arról van szó, hogy megunom, nem tetszik, stb., hanem egészen egyszerűen elfelejtem magam vele bekenni. Talán ha nagyon száraz lenne a bőröm, biztos észre venném, hogy baj van, kennem kellene, de mivel ilyen gondom nincs - szerencsére -, így szimplán elfelejtem használni. Pedig az illata...hmmm. isteni, egyből beleszerettem a boltban...

Könyv - Kordos Szabolcs: Luxushotel Hungary


I-MÁ-DOM ezt a könyvet! Nagyon szeretek belesni a kulisszák mögé, hogy mi hogyan működik, na és hát a pletykákat is szeretem (na nem a celebvilágra vonatkozó álhíreket, gusztustalanságokat), így ez a könyv teljesen kielégítette a kíváncsiságomat :) Olvastatja magát, közben pedig az ember akaratlanul is mosolyog, sőt néha el is nevettem magam, magamra irányítva kíváncsi tekintetek tömegét hazafelé tartva a vonaton... :D
Fel is került a kívánságlistámra a szerző többi kötete is, alig várom, hogy azokat is a magaménak tudjam majd.

Zene - Lost Frequencies feat. Janieck Devy - Reality


A végletekig el tudnám hallgatni, októberben egyértelműen ez volt a kedvenc :) A telefonon ha ez következik, már tovább sem léptetek, bekapcsolom az ismétlést és csak ezt hallgatom.

Ezek lettek volna az én kedvenceim - nemcsak ebben a hónapban -, kommentben megírhatjátok, hogy ezek között szerepel-e olyan, ami nektek is megtalálható a kedvenceitek között :) 

7 megjegyzés:

  1. A Kordos könyvek tényleg klasszak, olvastam az összeset. Könnyed olvasmánynak szuperek.
    A hideg zsíroldó nálunk is a megmentő, ha mással már nem boldogulok.
    A kávékapszulás dobozkád pedig nagyon cuki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kordos egyik könyve már szerepelt a kívánságlistámon, de később úgy gondoltam, hogy haladjak szépen sorban és kezdjem az elején :D A következő a taxis könyve lesz :)

      Törlés
  2. Nem rég olvastam a könyvet és szuper volt! :) Könnyed, mégis magával ragadó, alig tudtam letenni, sokat nevettem olvasás közben.
    A zsíroldó valami álom. Az indukciós főzőlapok megmentője :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont az ilyen könyveket szeretem, az ilyenekkel lehet velem megszerettetni az olvasást :D
      A zsíroldót otthonról hoztam magammal (mármint nem ezt a flakont), anya is mindig ezzel takarította a gáztűzhelyt, csak az az erős szaga ne lenne... :)

      Törlés
  3. Színfogó kendőből van Rossmann és DM sajátmárkás, a Dylon árának töredékéért, és ugyanazt tudja. (Ú, most biztosan ártottam az üzletüknek... :-) ) Én a fehér mosásba is dobok egyet, azóta nem szürkülnek be a fehér ruháim. (Munkaruha fehér...mit ne mondjak, "praktikus"...)
    Nikoa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt már Domol kendőnk is, az is jó, de most az aktuális kedvencekről volt szó, és most a Dylon érdemelte ki :) Nekünk nincs sok fehér holmink, de ha lenne, valószínűleg én is tennék be egyet közéjük, biztos, ami biztos alapon :D

      Törlés
  4. Hello! Szeretném megtudni, hogy a trendy légfrissítőt hol tudnám beszerezni? Nagyon szeretném a citromosat.

    VálaszTörlés