Karácsony TAG

Orbán Szilvi | december 08, 2015
http://lifeandmarshmallow.tumblr.com/post/68569930544

Annyi helyen látni mostanában karácsonnyal kapcsolatos TAG bejegyzéseket, s most hogy végre itthon vagyok, teljes mértékben átadhatom magam az ünnepi hangolódásnak. Ehhez tökéletesen passzol ez a kis kérdéssor, amit a neten fellelhető karácsonyi TAG-ekből csipegettem össze :)

1. Mivel hangolódsz az ünnepekre?

Nálam már október közepe felé belemásznak a fejembe a karácsonyi dallamok, egyre többet dúdolok tipikusan karácsonyi slágereket, az All I want for christmas all time favourite :D Előkerülnek a mécsesek, az égők, jön a narancs-és mandarinszezon, de ami igazán meghozza a hangulatot, az Zoella Vlogmas videói :) Minden évben megnézem őket, még a régebbieket is, most pedig minden napomat azzal kezdem, hogy megnézem a legfrissebb videóját, annyira jó karácsonyi hangulatot tud csinálni :)

2. A "csintalan" vagy a "rendes" listán szerepelsz? 

Idén szerintem jó kislány voltam, nem rosszalkodtam, ezért bízom benne, hogy a rendes listán szerepel a nevem :D

3. Mikor állítjátok fel a fát és ki díszíti? 

Mindig december 24-én állítjuk fel a fát, mióta az eszemet tudom, így van :) Amikor először láttam, hogy pl. Angliában már december elején megveszik és felállítják a fát, nagyon meglepődtem. Nekik ez hozzá tartozik az ünnepi készülődéshez, nekem egy kicsit korai, mire ténylegesen odakerülünk, hogy karácsony van, addigra még meg is unom a fa látványát. De ha elég fanatikus az ember, akkor működik a dolog :)
Amikor gyerekek voltunk hugommal, akkor mi mindig bementünk mamához és amíg az ő fáját díszítettük, addig anyáék (vagyis akkoriban a Jézuska, de sosem értettem, hogy a mama fáját miért nem díszíti fel, miért csak a miénket... :D) a sajátunkat díszítették fel. Később már együtt díszítette mindenki, vagyis majdnem, apa, hugi és én, mert anya addig kinn "robotolt" a konyhában... Most pedig ketten dekoráljuk Ő-vel, idén pedig valószínűleg az egész család díszíti majd, hiszen mindenki itt lesz 24-én :) 

4.Milyen csúcsdísz van a fátokon?

Sima, snassz, műanyag, tescós csúcsdísz, arany színben. De mivel már teljesen szétjött, szerintem itt az ideje lecserélni valami szépre. Egyszer az otthoni fára hajtogattam csillagot, de már nem emlékszem, hogy hogyan kell :(

5. Követed a karácsonyi trendeket? 

Minden évben elmondják a "szakértők", hogy mi az éppen aktuális trend, pl. a fadekorálás terén, de néha úgy elvannak szállva, hogy csak fogom a fejem. Tiszta giccs, puccparádé az egész, fekete, fehér, rózsaszín fenyőkkel... Nem szólok le senkit sem, akinek ezek tetszenek, ízlés dolga, én megmaradok a hagyományos, zöld fenyőnél :) Dekorálás terén is a harmóniára törekszem, eddig 2 szín volt az uralkodó, de terveim közt szerepel most újítani, s egy színbe felöltöztetni a fát :)

6. Adni vagy kapni szeretsz jobban? Őszintén! :)

Nálam ez egyforma szinten mozog, ugyanannyira szeretek adni is, mint kapni, mindig jó érzés látni, hogy örülnek az ajándéknak :)

7. Profi vagy ügyetlen csomagoló vagy?

Az utóbbi :D Nagyon nagyon megszenvedek egy-egy ajándék becsomagolásával, pláne ha annak valami abszurd alakja is van :D A közös ajándékok becsomagolásánál Ő szokott besegíteni (na jó, majdnem az egészet ő csomagolja be), de a sajátját mégsem adhatom oda neki, hogy azt is csomagolja be, így vért izzadva, de azért sikerül nekem is :) Mindig is irigyeltem azokat, akiknek tehetsége van ehhez, pedig már videót is láttam arról, hogy hogyan lehet pillanatok alatt szépen becsomagolni az ajándékokat, igaz azt egy dobozon mutatták be, azt meg úgymond egyszerű (már akinek) megcsinálni :)

8. Szoktál az ajándékok után kutatni vagy szereted a meglepetést? 

A meglepetést szeretem, bááár néha azért elkap a kíváncsiság és legszívesebben feltúrnám az egész lakást, de végül mindig sikerül megállnom :)

9. Ajándékoztál már tovább ajándékot? 

Még sosem. Meg sem fordulna a fejemben, még akkor sem, ha nem tetszik az az adott dolog. Hiszen ezzel nagyon megbántom azt, akitől kaptam, de lehet, hogy csak én gondolom így? Kivételes eset lehet, hogy ha az illető direkt tudja, hogy nekem mi nem tetszik és lustaságból csak azért is azt adja, mert lusta ahhoz, hogy olyan valami után nézzen, amire már régóta vágyom. A családban van olyan, aki "szeret" ajándékokat továbbadni, előfordult már az is, hogy annak adta vissza ajándékként, akitől kapta...

10. Legemlékezetesebb karácsonyi emlék? 

Igen, van egy, ami a mai napig könnyeket csal a szemembe, ha eszembe jut. Nem tudom már, hogy melyik évben volt, nagymamám testvérének - aki sajnos már nincs köztünk :'( - meghalt a férje és odaköltözött mamához. Velünk töltött egy karácsonyt és tudom, hogy megkérte anyát, hogy vegyen nekem valamit ajándékba, de azt akkor is tőle kaptam. Egy teknősbékás gyűrű volt az, de sajnos kicsi volt az ujjamra. Kicserélték egy másikra, de az akkor sem volt ugyanolyan, mint amit tőle kaptam. Akkor az nekem nagyon rosszul esett, ezt azóta is fájlalom, pláne, hogy már nincs velünk, nagyon szerettem :(

Ennyi lett volna ez a TAG, ha van kedvetek kommentben megválaszolhatjátok ti is a kérdéseket, aki pedig szintén blogol/vlogol, egy blogbejegyzésben, és linkeljétek légyszi, ha megcsináltátok, hagy olvassam el én is ;)

4 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon jó ez a kis tag, imádom a karácsonyt. :)
    http://hugsandcups.blogspot.hu/2015/12/karacsony-tag.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett és hogy kitöltötted, jó volt olvasni :)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett ez a TAG, rögtön megjött hozzá a kedvem, hogy én is megcsináljam. :)


    http://letsplaymaster.blogspot.hu/2015/12/karacsonyi-tag.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tök jó lett, örülök, hogy kedvet kaptál hozzá :)

      Törlés