Kedvencek a DM polcairól | Háztartási haul

Orbán Szilvi | május 09, 2016

Ha a két népszerű drogéria közül kellene választanom, akkor egyértelműen a Dm-et választanám, én minden téren ott találom meg legjobban a számításomat. Ha egy isteni illatú, olcsó tusfürdőre van szükségem, egyértelműen a Balea termékcsalád közül választok, hiszen 300 ml 240 Ft-ért szerintem jó üzlet, ráadásul néha mennyei illatú limitált kiadásokkal is megörvendeztetnek bennünket :) 

Ha a lakást kell egy picit rendbe szednem, akkor is a Dm polcain keresgélek, szerintem egész jó tisztítószereik vannak, s az áruk sem annyira vészes. Bevallom, nálam a csomagolás is számít egy-egy vásárlás, termék esetében, egy csúnya, unalmas címke valahogy nem csábít vásárlásra, legyen akármilyen jó is az a termék (na jó, a hideg zsíroldó ezalól kivételt képez), szerencsére a Denk mit termékcsalád megüti azt a bizonyos mércét :D 

A napokban beszereztünk néhány kedvencemet, ezek egy pillanat alatt belopták magukat a szívembe, s talán nyugodtan mondhatom azt, hogy nem háztartás a háztartás nélkülük :D Persze ez erősen szubjektív vélemény, nyílván mindenkinek másak a tapasztalatai, mások a szokásai és elvei ezen a téren, most pusztán az én kedvenceimet mutatom be nektek ;)


Ha éppen csak kifutott az étel a tűzhelyre, de rossz háziasszonyka módjára hagytam rászáradni, ehhez a súrolószerhez nyúlok. Semmivel sem rosszabb, mint pl. a Cif, csak sokkal olcsóbb. Használata után isteni citromos és tisztaság illat marad,  a foltmentes tűzhelyről nem is beszélve. 


Ezt a kézmosót még djkatybeauty-nál láttam, s már akkor elhatároztam hogy beszerzek egy ilyet a mosogató mellé. Van, akinek nem tetszik az illata, nekem bejön, s jól jön, ha nincs kedvem a fürdőig elmászni, hogy kezet mossak, s így legalább nem a mosogatószert használom erre a célra :D Állítólag eltünteti a hagymaszagot a kézről, de mivel az én kezem csak arra az időre érintkezik a hagymával, míg megpucolom és beteszem az aprítóba, nincs ideje, hogy átvegye a kezem az illatát, így ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni :) 


A vécé takarításánál nagy híve vagyok a fertőtlenítő kendőknek, de mindig van bekészítve popsitörlő is. Pillanatok alatt eltávolítom ezekkel a lerakódott port (ki gondolná, hogy ennyi por képződik egy nap alatt az illemhelyiségben), és persze a higiénia is elsődleges szempont. Általában a Dm almás fertőtlenítő kendőjével törlöm le, de ennek van egy kis szépséghibája, mégpedig az, hogy nem lehet lehúzni, így kénytelen vagyok a kukába dobni, s minél hamarabb megszabadulni tőle. De amikor megtudtam, hogy létezik lehúzható változat is, egy percet sem haboztam hogy a kosaramba rakjam. Igaz csak 15 kendőt tartalmaz (hiszen elvileg utazásra találták ki a kis mérete miatt), de kit érdekel :D (Tudom, van környezetbarátabb megoldás is, de ha gyorsan kell cselekedni és nincs kedvünk spriccelni a házi tisztítószerünkkel, ezzel csak egy mozdulat és máris bacimentes a trónszék :D)


Ezt a textil illatósítót még Dorkánál láttam és mivel nagyon jó véleménnyel volt róla - és én mindig hiszek neki -, kíváncsiságból én is beszereztem egy flakonnal. Nálunk a kutya mellett nagyon jól jön egy ilyen spray, de néha nem árt felfrissíteni a függönyöket sem. Isteni illata van, legszívesebben állandóan, mindenhova ezt fújkálnám :D 


A blogon egyszer már írtam a varázs-szivacsról, de akkor még a Rossmann saját márkás, Domol névre hallgató szivacsát próbáltam ki. A Dm szivacsa is ugyanolyan jó, csak ebben nem 2, hanem 4 darab van, így árban is szerintem sokkal jobb. Én apró kis darabokra szoktam felvágni őket, így mindig éppen csak annyit használok el belőle, amennyire szükségem van, hiszen vegyük figyelembe, hogy bevizezve ezek a szivacsok nagyon hamar fogynak.

Nektek milyen kedvencetek van a DM-ből? Rossmann vagy DM? Milyen tisztítószereket használtok tőlük? Mi vált be nektek a legjobban?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó tippek! Ezeket a termékeket még nem próbáltam, de most felkeltették az érdeklődésemet, főleg a textil illatosító és a koszradír. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy jó tippeket adott a poszt, a textilillatosítót tegnap cipőbe is kipróbáltam és úgy vettem észre, hogy ott is pozitívan teljesített (csak hagyni kell kiszáradni a cipőt) ;)

      Törlés
  2. nekem is egyértelműen a DM! csak akkor megyek Rossmannba, ha kuponos akciók vannak.. Glamour, JOY...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a kuponos akcióknak nem tud ellenállni az ember lánya :D Ha jó kupon van, muszáj kihasználni ;)

      Törlés
  3. ez egy nagyon jó kis bejegyzés volt, kezdek én is függőséget mutatni a különböző tisztítószerek iránt, így nagyon érdekelnek az ilyen jellegű írások ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy egy bizonyos kor után mennyire más dolgok kezdik el érdekelni és "felizgatni" az embert :D Én imádok tisztítószert vásárolni, tök izgi szerintem :D :D

      Törlés