Karácsonyi tervező 2016

Orbán Szilvi | október 30, 2016

Aki szerint még korán van ahhoz, hogy a karácsonnyal foglalkozzunk, az zárja be az oldalt, aki szerint sose lehet elég korán elkezdeni, az pedig maradjon itt nyugodtan ;) 

A blog statisztikájában már párszor feltűnt a karácsonyi készülődés keresőszó, úgy látom nem vagyok egyedül, aki szeret előre tervezni, időben nekilátni a készülődésnek :) Természetesen ebben az évben is lesz tervező, hogy a készülődés alatt minimálisra csökkentsük a kapkodást, az idegeskedést. 

Ismét csak a naptárt aktualizáltam, lecseréltem pár képet, ezeken kívül semmi sem változott, hiszen ha egyszer egy rendszer működik, minek változtassunk? :)

https://drive.google.com/file/d/0B40xtsm6VAnNNVh4RHgtMHktMmc/view?usp=sharing

Munka mellett nem tudom, mennyire megy majd a karácsonyi készülődés, tavaly szinte semmi sem jött össze, hiszen porckorong sérvvel műtöttek, így a takarítás és társai nem igazán valósultak meg úgy, ahogy én azt elterveztem. Idén remélem már nem jön semmi közben, csak most a 3 műszakhoz kell igazítani majd a tennivalókat, kísérletezésnek tökéletesen megfelel ez az év :) 

A blog oldalsávjába novembertől ismét kikerül a Minden, ami karácsony kis képecske, ami alatt az összes karácsonnyal, adventi készülődéssel kapcsolatos bejegyzés megtalálható.  

Szintén az oldalsávban lesz kinn a karácsonyi készülődés aktuális hetéhez kötődő feladatok listája is, külön már nem lesznek róla posztok, hacsak nem lesz valami érdekesség, aktualitás, amit feltétlenül meg kell majd osszak veletek :D 

Mindenkinek stresszmentes készülődést kívánok, ugye tudjátok: "...mert ez nem katasztrófa csak karácsony..." ;) 

Ti mikor kezditek el a készülődést? Használtok valamilyen tervezőt segítségképpen?

11 megjegyzés:

  1. Szigorúan kötöm magam ahoz, hogy halottak napja után engedek csak a Karácsony lázának...bármennyire tolja a képembe az összes bolt és katalógus :D nincs tervezőm. Nagyon kecsegtető, de mivel még nem élek külön, így nem én ütemezem a dolgokat. Idén egész jó vagyok, már szinte mindenkinek tudom mit adok és ezt novemberbe be is próbálom szerezni. :) aztán decemberbe bele lehet merülni a feelingbe :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is november 1. után kattan át az agyamban valami és kezdek el karácsonyi dekoráció ötletek, receptek után kutatni :) Ha minden jól megy, és nem robbanok le megint karácsonyra, akkor a tervezőnek nagy hasznát veszem ebben az évben, ráadásul 3 műszak mellett kell megoldanom a készülődést, szóval jó kis meló lesz :)

      Törlés
  2. Hű, nagyon jópofa ez a tervező, amit készítettél, Szilvi. Tetszik nagyon. :) Az tuti, hogy ha egyszer saját háztartást vezethetek végre, én is élni fogok vele, vagy valami ilyesmivel. Így, hogy itthon lakom, Bree-hez hasonlóan, én sem nagyon tudok beleszólni az itthoni menetrendbe.
    Egyébiránt legkésőbb novemberben szoktam elkezdeni a nagy készülődést, ami főleg az ajándékozásra terjed ki. Ha eddig nem volt spontán ötlet, akkor intenzívebben töröm a fejem, illetve beszerzek esetleg karácsony idézőbb teákat, és többször gyújtok mécsest. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik :) Az ajándékokkal még sehogy sem állok, Ő is rágja már a fülem, hogy adjam le neki a kívánságlistámat, de még magam sem tudom, hogy mit szeretnék :D

      Törlés
  3. Dettó mint Bree: Halottak napja előtt max tervezgetés fejben, ötletelés az ajándékokról, aztán (terveim szerint) novemberben megveszek/csinálok mindent, hogy decemberben csak lazulni kelljen és karácsonyi vásárokba járni :) Aztán tavaly is ezt terveztem, csúsztam és alig jött össze bármi is... Tavaly nem is tudom miért maradt ki a terveződ? Idén kinyomtatom! Köszi, hogy megcsináltad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint nem vagyok egyedül a novemberi készülődéssel :) Innen szerintem már legaláisan lehet a karácsonnyal foglalkozni, december eleje nekem már késő lenne, annál sokkal több a teendő :D
      Nagyon szívesen, örülök, hogy tetszik :)

      Törlés
  4. Jelen pillanatban pont felújítás alatt van a szobám, szóval a nagytakarítás megoldva, illetve a családnak egy közös ajándékot fogok vásárolni, már tudom is,hogy mit :D.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor te nagyon szerencsés vagy, nem kell már ezzel a résszel foglalkoznod :)

      Törlés
  5. Biztosan UFO vagyok, de nekem már október elején kihegyeződik a karácsony-antennám :D Már nekiállok ajándéklistát írni és keresgéli recepteket, dekor ötleteket (mert mi ilyen "mindentbele" típusúak vagyunk, ha ünneplésről van szó). A tervező szuper, idén már tuti nem káoszos karácsonyunk lesz, le is töltöm gyorsan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy vagy UFO :D Van, ahol már 10 héttel karácsony előtt elkezdődik a készülődés, a karácsony iránti zsongás :) Örülök, hogy tetszik a tervező, használd egészséggel ;)

      Törlés
    2. Megnyugtattál :) Érdekes, hogy a húsvét, vagy épp egy születésnap (kivéve a gyerekemé) nem tud így lázba hozni, számomra még megvan a karácsony és a karácsonyvárás varázsa, ami sajnos egyre inkább "kimegy a divatból" a mai rohanó világban :(
      Egyébként írtam neked mailt, VKP-val kapcsolatban.

      Törlés