Kényeztetés testnek és léleknek | AVON januári újdonságok

Orbán Szilvi | február 16, 2017
Talán a kézfertőtlenítő a munkahelyemen, vagy ez a hideg - vagy mind a kettő - teszi, de mostanában extra száraz a bőröm, nem győzöm kenegetni, hidratálni. Amikor megtudtam, hogy mik lesznek az AVON újdonságai között, nem volt kérdés, hogy egy testápoló krém és egy tusfürdő is bekerül majd a választottjaim közé. Testápolózásban nagyon rossz vagyok, mindig elfelejtem bekenni magam, pedig az éjjeli szekrényemen is van egy tubussal. Csak akkor jut eszembe, amikor már viszket, hámlik, feszül, de szerencsére hamar rendbejön, ha bekenem :) 

Az AVON Care tápláló termékcsaládjából a családi tusfürdőt és a családi testápoló krémet választottam, nem árt betárazni ilyenekből, s ki tudja, talán még Ő is kipróbálja :D


Amikor a testápolót kinyitottam, egy szép kis adag a nadrágomon landolt, ugyanis a dobozban ide-oda zötykölődött, mire hazaértem vele a postáról, és nem volt védőfólia sem rajta, ami megakadályozhatta volna ezt a kis balesetet... A krémnek egyébként isteni, illata van, nekem legalább annyira tetszik, mint a Niveának. Az arcomra még nem kentem fel, még nem volt szerencsém olyan termékhez, amit minden területen (arc, kéz, test) lehet alkalmazni, egy kicsit tartok is tőle, hogy az egyébként is kombinált arcbőröm zsírosabbá válik majd, de remélem, hogy nem lesz gond és irritációt sem fog okozni. A kezeimen és a testemen viszont jól "szuperál", a krém könnyű, hamar beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet maga után és mintha a bőröm is puhább lenne tőle. Mintha... A 400ml-s kiszerelés sokáig elég lesz, de egy családnál, ahol folyamatosan többen "rájárnak", hamar a tégely aljára érnek majd ;) 


Szépen fogynak a fürdőtermékek a kád széléről, így pont kapóra jött ez a 400ml-s családi kiszerelésű tusfürdő, aminek segítségével már a fürdőzés alatt ápolhatjuk, hidratálhatjuk a bőrünket. Fura kialakításának köszönhetően nem mondaná meg az ember elsőre, hogy 400 ml folyadék lapul a flakonban, első ránézére akkora, mint egy 300 ml-s Balea tusfürdő, ám annál ducibb és bizony nehezebb is. 
Az illata ugyanolyan finom, mint a testápolóé, de sokáig nem tudnám szagolgatni, mert egy idő után már kellemetlennek éreztem, viszont amíg fürdünk vele, addig nagyon kellemes. Sajnos a bőrön nem marad meg sokáig, reggelre már tova is tűnik, azonban ez nagyon sok tusfürdőről is ugyanígy elmondható. 


Az AVON parfümjei közül már sokat kipróbáltam, hála a katalógus illatosított oldalainak, mindig sikerült jól választanom, illetve azokat is nagyon szeret(t)em, amiket ajándékba kaptam. Az illatuk nem tartanak ki egész nap (vagy csak én nem érzem már magamon egy idő után), de amúgy is frissíteni szoktam magamon...
Az Imari kölni viszont teljesen zsákbamacska volt számomra, a leírás alapján tetszett, de féltem tőle, hogy élőben már nem fog. Hozzám legközelebb a virágos, gyümölcsös, fás illatok állnak, általában ennek megfelelően választok parfümöt, a keleties, fűszeres illatok nekem túl tömények.
Ez a kis kölni megfelel a virágos-gyümölcsös kategóriának (bár Ő szerint mintha egy kicsit fűszeres lenne), hiszen az illatjegyei között szerepel a szeder, mandarin, zöldalma, rózsa, vanília, jázmin, ilang-ilang.
Amire rájöttem, hogy az ámbra az az illatjegy, ami nem tetszik, nekem büdös és az olyan parfümöket sem szeretem, amikben ez megtalálható. Valahogy így vagyok ezzel a kölnivel is, ez amolyan szeretlek-is-meg-nem-is kapcsolat. A katalógusban nagyon jó illata van, szolíd, egyáltalán nem hivalkodó, finom, nőcis illat. De amikor magamra fújom, először a húsvéti locsolókölni jut eszembe, amit minden nő szeretne elkerülni. Egy idő után szerencsére lágyul és egész tűrhető lesz, csak győzze az ember kivárni. Csakis télen tudom magamon elképzelni, nyáron nekem ez túl édes lenne. Biztos vannak nálam nőiesebb, szexisebb hölgyemények, akiknek ezt szánták, én nem fogom minden nap ezt használni, de összességében nem rossz parfüm (vagy kölni, ahogy tetszik). 

Ti kipróbáltátok már őket? Szeretitek az AVON kozmetikumokat? Mi vált be tőlük? 

2 megjegyzés:

  1. Olyan jót mosolyogtam, amikor a parfümös részhez értem! :) Évek óta télen-nyáron csakis virágos-citrusos illatokat fújtam magamra, de most ősszel úgy éreztem, szükségem van valami melengetőre, fűszeresre. Nézelődtem, illatolgattam, végül karácsonyra megkaptam ajándékba az Yves Rocher Voile D'Ambre-t, amire nagyon vágytam már hetek óta. Biztos, hogy még egy éve is menekültem volna ennek az illatnak a közeléből, de most annyira szeretem, és annyira tetszik magamon! Lehet, hogy egyszer benned is átkattan majd valami, és megszereted ezeket a fűszeresebb parfümöket is. :)

    VálaszTörlés
  2. Amikor legutóbb parfümöt vettem (Guess, Seductive)megszaglásztam a fűszeresebb, keletiesebb vonalat is, de egyből vissza is tettem őket, nem jöttek be. De ki tudja, lehet később közülük kerül ki majd a kedvenc :)

    VálaszTörlés