Állati jó séta a győri állatkertben

Orbán Szilvi | május 13, 2018


Több, mint egy hónapnyi kihagyás után nagyon fura itt lenni, nehéz ismételten felvenni a fonalat, de azért megpróbálom, hátha sikerül :) Az elmúlt hetekben - sőt, mondhatni egész áprilisban - engem is elért a tavaszi fáradtság, nem volt kedvem semmihez sem, legszívesebben csak döglöttem aludtam volna egész nap. Megrekedtem a mókuskerékben, munka - evés, ivás - alvás, ezek mennek (meg a bárányfelhők, haha), még a bloghoz sem volt semmi kedvem, pedig van pár olyan bejegyzés, amivel lógok még, de a hosszú kihagyás után nehéz ismét billentyűzetet ragadni. Muszájból pedig nem akartam írni, hiszen meglátszott volna a végeredményen, és ezt elkerülvén inkább meg sem nyitottam a szerkesztőt.

Nem olyan régen azonban itt volt Ő tesója, s hogy kihasználjuk a ragyogó napsütést és egy kicsit kimozduljunk itthonról, kilátogattunk a győri állatkertbe. Már volt egy ilyen posztom róla, akkor a családdal voltunk, de sóginő (mi így hívjuk egymást) még nem volt egyszer sem, amikor meg menni akartunk, hirtelen elromlott az idő, most viszont semmi sem akadályozhatott meg bennünket :) 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én 33 évesen is szeretek állatkertbe járni, a győrit pedig különösen szépnek találom, szép és csendes a környezet, nagyok a területek, de mégsem annyira, hogy az ember eltévedjen / elveszítse a  fonalat, hogy merre járt már és merre nem, ráadásul az állatkert egyre csak szebb lesz, most hogy jön a nyár (mit is beszélek, a tavasz érdeklődés hiányában elmaradt és egyből a nyárba léptünk), eszméletlen szép zöld lett minden, az állatok is javarészt kinn voltak, igaz általában az árnyékban hűsöltek.

A legjobban talán a bemutató tetszett, főleg amikor a nézők közé engedték a kisgidákat, az előadó egyáltalán nem túlzott, amikor azt mondta, hogy mindenki tegyen el minden kaját, a táskákat zárja össze, mert ezek a kis gengszterek fosztogatnak és mindenbe belemásznak majd :D Arról nekem sajnos nincs képem, de bemutattak egy gyönyörű, fekete kakast is, ami szinte megbabonázott. Tetőtől talpig ragyogó fekete volt, s mint megtudtuk, még a húsa és belső szervei is feketék, és származási helyén gyógyításra használták a húsát. *.* Ja és tevét is most simogattam először, olyan érzés volt, mintha nagymamám falvédőjét simogatnám :D

Mivel vittem magammal a masinámat is, így most beszéljenek a képek helyettem :)





































Ti szerettek állatkertbe járni? Melyik a kedvenc állatkertetek?

2 megjegyzés:

  1. Az összes kép beégett vagy túl erősre vetted a kontrasztot, fényerőt? Kár értük :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az észrevételt, valószínűleg a képek utószerkesztésénél szaladt meg a kezem a csúszkán és amiatt lettek ilyenek a képek. Legközelebb jobban odafigyelek az ilyenekre :)

      Törlés