Soup(kul)túra

Orbán Szilvi | október 26, 2012
Az a helyzet, hogy nagyon ritkán főzök leveseket. Nem tudok magyarázatot adni erre, egyszerűen nem jut eszembe, hogy még azt is főzzek, mindig megelégszünk a főétellel. De Ő sem követelőzik, hogy na már pedig mindig legyen leves. Néha-néha azért becsúszik egy-kettő, de azok is csak a sablonos levesek, pl. a húsleves, paradicsomleves, stb, amivel nincs annyi macera (bár már mostanában jutottam el arra a szintre, hogy nem lesz zavaros a húslevesem).

Éppen ezért elhatároztam, hogy november 10-től (Hogy miért éppen 10-e? Egyszerű, akkor van fizetés :D ) minden héten főzök legalább 3 féle levest, lefényképezem és felteszem ide a blogra, a recepttel együtt. Ez így télen főleg jól fog esni, kevés jobb dolog van annál, amikor a meleg leves átjárja a tested, érzed, hogy átfagyott végtagjaidba visszatér az élet :) Mellesleg egészségesek is, a folyadékbevitel (ami ugye nagyon fontos) egy részét is fedezik.

Lesznek hagyományos levesek, krémlevesek (bár ezt Ő nem díjazza majd, mert szerinte ezek nem levesek), egzotikus levesek, és lesznek olyanok is, amiket egyáltalán nem szeretek, de a végére járok majd, hogy vajon miért nem.

November 10-én kezdés ;)

4 megjegyzés:

  1. Hajrá a leves küldetéssel!
    Én nagyon szeretem a leveseket, de főzni nem szoktam. :$ Egyébként sem vagyok nagy konyhatündér - sok mindent meg tudok főzni, főleg receptből, de ritkán szánom rá az időt -, de levest főleg ritkán. Kár értem, pedig én tényleg leveses vagyok. :)

    VálaszTörlés
  2. Én is csak az alap recepteket tudom fejből, de receptből meg tudok bármit főzni :) A leveseket én is szeretem, de fogalmam sincs, hogy miért nem főzök, pedig szépen elrotyogna a gázon a főétel mellett :)

    VálaszTörlés
  3. Remélem lesz még folytatása a Soup(kul)túra sorozatodnak, mert én úgy megörültem neki most, ahogy észrevettem! :)
    Mi nagyon levesesek vagyunk, nálunk pont fordítva szokott alakulni, mint Nálatok: csak leves van sokszor, főétel már nem is kell, mert jól lakunk a fincsi leveskével. :D
    Úgyhogy hajrá-hajrá, jön a sütőtökszezon is hamarosan, és a belőle készült krémleves az abszolút kedvencem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy mondod, lehet le kellene porolnom ezt is :) Úgyis jön a hideg (illetve már itt van), jól esne a meleg leves :) elő is szedem a listámat, amire összeírtam anno az elkészíteni kívánt leveseket, remélem meg van még :D Köszi, hogy írtál ezzel kapcsolatban ;)

      Törlés