Karácsonyi készülődés 9. hét

Orbán Szilvi | december 17, 2012
Gyönyörű, mondhatom, szépen elfelejtkeztem a "Nagy karácsonyi készülődés" témával kapcsolatos bejegyzésről (ejnye-bejnye). Igazából most kaptam észbe, ahogy ma megjött az email Anditól :)
A múlt heti (9. hét) feladatokat itt olvashatjátok el (ahogy ismerem az embereket, még aktuálisak, mert mindenki csak halogat...), az erre a hétre (10. hét) vonatkozókat pedig itt.
A múlt héten elvégezhettük az utolsó simításokat karácsony előtt, még be lehetett (még most is be lehet) szerezni a hiányzó ajándékokat, a menühöz való élelmiszereket, de meg is lehetett sütni pár elálló sütit is vagy épp megfőzni valamit a menüből. Ha mindezt a múlt héten megcsináltuk, erre a hétre már tényleg alig maradt valami és egy kicsit hátradőlhetünk.
Takarítani azért még kell, de már nem kell annyira belemerülni a dologba, elég csak a szokásos takarítás, portörlés (vagy ahogy a Fly Lady mondja: 1 órás lakáskényeztetés :)), de a Rendteremtő takarítási listáját is követhetitek (én már csak kényeztetek :P).
Ma sikerült feladni a képeslapokat is, bár majdnem meghiúsult. Amikor megérkeztünk a Postához, már gyanús volt a dolog, ugyanis feltűnően sokan álldogáltak kinn, felteszem nem azért mert olyan jó idő volt (nyálkás, borús, ködös idő, brrr). Mikor benéztünk, meggondoltuk magunkat és inkább arra döntöttünk, hogy majd holnap feladjuk. De végül csak rászántuk magunkat, mert ahogy elnéztük a számokat, inkább a csekkes fizetések (nesze neked csekkadó...) voltak többségben - igaz nekünk is volt egy DIGI-s - a levél és csomagfeladáshoz húztunk sorszámot, hátha az gyorsabban halad. És igazunk lett, 5 perc után már szabadok is voltunk :) Így ez a feladat is teljesítve, még időben odaérnek a címzettekhez. Ha esetleg kézzel készített képeslapokat szeretnétek feladni, még nem késő szerintem, ebben a bejegyzésben válogattam össze párat, amik még nem is olyan nehezek.
Sajna idén sem tudjuk bővíteni a díszek arzenálját, marad az arany és a piros (ezek is nagyon szépek). Talán jövőre sikerül majd újítani :)
Ajándékok területén profik vagyunk, már mindenkinek meg van, az Ő ajándékát már be is csomagoltam, kihasználva, hogy elment megvenni az Én ajándékomat, hihi :)))
A menü már régen meg van tervezve, itt elolvashatjátok, de a bevásárlással még várunk a hétvégéig, hogy miért, az majd később kiderül :) De még akkor is időben leszek mindennel, mert szerencsére nem bonyolult menüsort állítottunk össze. :)
A lakásban isteni mézeskalács illat terjeng, hála a tegnap elkészült házikónak és díszeknek :) 

Ti hogy álltok? Egy hét és itt van a Karácsony! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése