Pinterest Péntek #2

Orbán Szilvi | január 18, 2013
Egy hét eltelt az első Pinterest Péntek óta, s most egy újabb adagot gyűjtöttem össze Nektek és persze magamnak is. Ezen a héten a DIY kategóriából szemezgettem, s sok jó ötletet találtam, amiket most meg is mutatok nektek, hátha Ti is hasznosnak találjátok :)


A bal felső kép hasznos lehet az olyanoknak, mint én, aki szereti maga megsütni a szülinapi tortát az ünnepelteknek. Sokszor annyira jó lett volna valamit írni a torta tetejére, de mindig bajban voltam, hogy vajon kifér-e majd a szöveg, s vajon hogy fog kinézni? Ezzel a trükkel bátran nekifoghatok, s egészen biztos jól fog elsülni a dolog. Nem kell mást tenni, mint egy fogpiszkálóval előre beleírjuk a szöveget a krémbe (ha mégsem fér ki, vagy nem vagyunk elégedettek a betűtípussal, csak elsatírozzuk és már írhatjuk is újra), majd már a cukormázzal (vagy csokimázzal, tejszínnel, bármivel) végigmegyünk a belekarcolt szövegen. Szerintem nagyon jó ötlet. Szerintetek? 

Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy egy polcot fejjel lefelé is fel lehet szerelni. Így szépen el lehet szeparálni egymástól a ruhákat, így sokkal átláthatóbb és rendezettebb lesz az eredmény :) 

Kulcsokat a kulcsokra. Egyszerű és nagyszerű. Ha vannak a lakásban ide-oda pakolgatott, gazdátlan kulcsok (mert zárcsere volt, vagy találtuk, de nem tudjuk mihez tartozik), és szükségünk van kulcstartóra, egy lapra (vagy egy öreg deszkára, ha az beleillik a lakás stílusába) rögzítsük fel a kulcsokat, amiket előzőleg meghajlítottunk. Ezzel kész is a házilag elkészített és dizájnos kulcstartónk :) Természetesen mást is írhatunk a lapra, s nem feltétlenül csak kulcsokat tárolhatunk rajta :) 

Otthon sokat segítettem apának feltenni dolgokat a polcra, se sosem sikerült egyenesre, vagy nagyon nehezen tudtuk belőni, hogy hova is kell fúrni a másik lyukat, hogy passzoljon. De mindig a legkézenfekvőbb dolgok nem jutnak az ember eszébe. Ragasszunk szigetelőszalagot a két lyuk közé azon, amit fel szeretnénk tenni a falra. Majd a szalagot vegyük le és ragasszuk rá a falra. Nincs más dolgunk, mint lyukat fúrnunk a szalag két végén, s már tehetjük is fel a polcot, vagy a képet. 

Még karácsony előtt az Aldiban láttam sima, egyszínű barna csomagolópapírt. Ezzel a technikával feldobhatjuk egy kicsit (persze eredetileg is szépen mutat), így egy igazán egyedi csomagolópapírt kapunk. Nem kell hozzá más, mint egy használaton kívüli sodrófa, dekorgumi, ragasztó és festék. Vágjunk ki a dekorgumiból tetszőleges mintákat (de akár vehetünk kész mintákat is, lehet kapni ABC, virág, lepke, stb. formában), ragasszuk fel őket a sodrófára, festékezzük be és már mehet is a nyomdázás :) 

Nekem nincs sok sálam, igazából csak egy van, így ez a megoldás nem nekem lesz hasznos :) Csak egy vállfára és zuhanyfüggöny karikákra van szükségünk. A karikákra felkötjük a sálakat, a karikákat pedig ráakasztjuk a vállfára. Ez is egy egyszerű ötlet, mégis kordában tudjuk tartani a káoszt a sálak között. :) 

Hasznos volt ez a bejegyzés?

2 megjegyzés:

  1. A polc zseniális! És a sálak is tetszenek. Konyhatündér nem vagyok, de a sütis is nagyon jó ötlet.
    (Ééés egyben teszteljük, sikerült-e a regisztrációm. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A polcos nekem is nagyon tetszik, egyben díszes is, de hasznos is.
      Sikerült a regisztrációd ;)

      Törlés