A tökéletes keménytojás titka

Orbán Szilvi | április 18, 2013
A minap Anne Burrellt néztem a tévében, s ő mutatta meg, hogy hogyan is kell tökéletes keménytojást főzni.
Ő kaszinótojáshoz használta fel, de gyakorlatilag ugyan ilyen megy a szendvicsre is, tojássalátába, stb. Tőle tanultam azt is, hogy ha a megfőtt tojásnál a sárgáját egy zöld színű kéreg övezi, akkor túlfőztük és az már nem esztétikus. (Bevallom, akkor én elég sűrűn túlfőzöm :D.)

Tehát a tökéletes keménytojás így készül:

1. Szobahőmérsékletű vízben tegyük fel a megmosott tojásokat főni (én a vízbe szoktam tenni egy kis sót is).
2. Mikor felforrt, vegyük le a tűzről.
3. Tegyünk rá egy fedőt és hagyjuk pihenni 10 percig.
4. Vegyük ki a tojásokat és tegyük őket át egy jeges vízzel teli tálba.

Állítólag ezzel a módszerrel mindig tökéletes, szép sárga főtt tojásokat kapunk. Legközelebb én is így készítem majd el :) 

Ti hogy készítitek? Ismertétek ezt a trükköt? Lágyan vagy keményen szeretitek a tojást?

2 megjegyzés:

  1. Új dimenzió a tojásfőzésben :) Bár mi inkább lágytojás-pártiak vagyunk, a legközelebbi kaszinótojás-alkotáshoz meg fogom próbálni. Én is szoktam nézni Anne-t, általában a Fem3-on, és rohadtul idegesítő a szinkronja :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon régen még én is megettem a lágytojást, jó volt kikanalazni a héjból. De mára már valahogy nem tudom úgy megenni, a tükörtojást viszont úgy szeretem, ha a sárgája még folyik, de a fehérje már megsült. Ki érti ezt?! :))
      Anne hangja tényleg elég irritáló, jobbat is találhattak volna :( De amit csinál, az tényleg egyszerű, még egy olyan hétköznapi ember, mint én is el tudja készíteni :))

      Törlés