Tiramisu

Orbán Szilvi | április 22, 2013
Már egy hete ráéheztem, s végül vasárnap délelőtt el is készítettem. A igazsághoz hozzátartozik, hogy már szombaton bevásároltunk hozzá, vagy legalábbis én azt hittem, hogy tudom fejből a receptet. Már az gyanús volt, hogy belefértek a hozzávalók 1000 Ft-ba, holott sosem úsztam eddig meg ennyiből :)) Mikor hazaértünk, megnéztem a receptet és tényleg kimaradt 2 hozzávaló, így vasárnap délelőtt ahelyett, hogy a futtatóra vittük volna Benit, inkább elmentünk vele megvenni azokat, amik kimaradtak (no meg most akciós volt a wc papír is...). Bár délután még kicsit kemény volt a piskóta, de muszáj volt belőle falatoznom, annyira kívántam már :)))

A recept nem tudom, hogy honnan van már, anya mindig is így készítette, tőle tanultam. Kicsit változtattam is rajta, mert Ő nem szereti a kávét (és hát ugye kávéba kell mártogatni a piskótákat), így én a hagyományos, főzött kakaóba mártogattam bele (persze, aki nem akar ezzel pepecselni és nem szereti a kávét, az mártogathatja más, instant kakaóba is). Megmondom őszintén, nekem így jobban ízlik :)
 
Hozzávalók
1 csomag babapiskóta (legjobb hozzá az Aldis vagy Lidl-ös babapiskóta)
1 csomag vaníliás Aranka főzés nélküli krémpor
1 csomag tejszínízű habpor
4 dl tej
12,5 dkg natúr vajkrém
natúr, sima cukrozatlan kakaópor

A habport, a tejet és az Aranka krémport összekeverjük (kézimixerrel gyorsabb), majd hozzáadjuk a vajkrémet.
Addig keverjük, míg szép krémes állagot nem kapunk.
A piskótákat belemártjuk a kakaóba (vagy kávéba), s lerakunk belőle egy sort az edény aljára.
Rárétegezzük a krém felét, majd megszórjuk kakaóporral.
Ismét egy réteg piskóta jön.
Rákenjük a maradék krémet, majd ezt is megszórjuk kakaóporral.
Éjszakára a hűtőbe tesszük.

Egy szelet ebből sosem elég, mindig hamar elfogy :)

4 megjegyzés:

  1. Ez dejó! Végre egy nyers tojás nélküli Tiramisu recept! :) Örök hálám érte, hétvégén ki is próbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyers tojásosat én sem szeretem :) ez egy egyszerű, de nagyszerű recept, mi csakis így készítjük, nagyon finom :)) Ha gondolod, majd számolj be róla, hogy milyen lett, ízlett-e, nagyon kíváncsi vagyok rá :))

      Törlés
    2. A múltkor el is felejtkeztem róla, de holnapra vendégeket várunk és a férjem felajánlotta, hogy csinál Tiramisut. Mutattam neki ezt a receptet, hogy ilyet csináljon :) Annyi módosítás volt, hogy a 250 g-os mascarponet tette hozzá, meg így több piskóta kellett, ja és a gyerkőcök miatt macikávéba lett áztatva. Hát alig pihent egy órát, muszáj volt megkóstolnom :) Isteni!!!! Mától csak így készítünk tiramisut!

      Törlés
    3. Örülök, hogy ízlik :) Mi mascarponeval még nem próbáltuk, ez amolyan fapados változat, a vajkrém nekünk olcsóbb, mint a mascarpone. De ha azzal is ilyen finom, akkor szuper :))

      Törlés