Pinterest Péntek #12 - Kamra inspirációk

Orbán Szilvi | május 17, 2013
Tegnap esedékes volt a kamra rendberakása, mert megint eluralkodott a káosz. Minden szanaszét hevert, minden csak be volt "dobálva". Pedig mindennek megvan már a helye, minden üvegben vagy dobozban van, nem pedig a gyári zacskójában. Amíg nem így tároltam őket, minden kiszóródott, s mindig attól tartottam, hogy meglepi őket a moly, vagy a hangya és más szárnyas jószág. Otthon hiába mondjuk anyának, hogy jobb lenne ott is mindent üvegben vagy tároló dobozokban tartani, mert úgy nemcsak biztonságosabb (pláne most, hogy Levente is már mászik), hanem sokkal átláthatóbb is lenne a rendszer. De egyelőre még süket fülekre talál a dolog. Majd egyszer kezünkbe vesszük a dolgot, ha hazamegyek :)) Fly Lady ott is működni fog :P :)

Nálunk tipikus panel kamra van, gyakorlatilag egy szekrény, ami szerencsére szellőzik is. Igaz emiatt télen nem a legkellemesebb a mosogatás, mert mindig érzem a hideget a nyakamon, viszont a befőtteknek meg a lekvároknak jól jön a hideg, ha már erkélyünk nincs.

A fűszerek kis befőttes üvegekben vannak, igaz nem ugyanabban a méretben, de már kinéztem a megfelelő üvegcséket, a Tescoban láttam paradicsompürét, ilyen üvegekben. Azok tökéletesen megfelelnek majd a célnak, csak győzzek megenni belőlük 11-16 üveggel :D
A liszt, cukor, búzadara, rizs műanyag, vákuumos tárolódobozban vannak, amiket még a beköltözéskor a Jysk-ben vettünk, kihasználva a nyitási akciót. Azóta ezek cseréje is érik, már nekik is kinéztem a dobozokat, ugyanolyanok, mint amikben a tésztákat tartom. A Tescoban lehet kapni, Go Cook Klip Fresh kollekcióról van szó, a tésztáknál nagyon bevált, ők ilyenben vannak. Ráadásul most akciós is, a 1,1 literes elég is lenne nekik, 50%-os kedvezménnyel csak 449 Ft darabja. De sajna most nem megy, most nagyobb szükségem van egy farmerre, mert kikopott a combomnál (vastag comboknál ez állandó probléma, gondolom másnak is ismerős...), így most azt kell pótolni.

Amint meglesznek a dobozok és az azonos méretű üvegek, hugommal készíttetek fájentos címkéket (őt még nem kértem meg rá, úgyhogy hugi, ha olvasod, majd megcsinálod nekem őket? Léccciiiii :)))

A Pinterest Péntek alkalmával ilyen tárolási ötleteket hoztam nektek, ezekkel sokkal átláthatóbb és rendezettebb lesz a kamra, még akkor is, ha csak egy kis szekrényünk van :)




Nektek mekkora kamrátok van? Hogyan tároljátok benne a dolgokat? Van valamilyen rendszeretek?

2 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszak ezek a kamrák! (Rögtön lecsaptam, amikor a random bejegyzés feldobta a cikket. :)) Nálunk egyelőre nem túl rendezett a kamra – de legalább már van! Sok lehetőség van benne, mert elég tágas kamra létére, de még nem volt pénzünk rendesen bepolcozni. :) Úgyhogy egy korábbi térelválasztó landolt most ott, csak néhány fakkja van, arra megpróbáltam valamennyire szétcsoportosítani a dolgokat, hogy ne egy polcon legyenek a vegyszerek és az élelmiszerek... és egyelőre ennyi. :) Majd tervezek én is mindenféle csinos kosarat meg egyebet... majd, majd, majd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk egy szekrény tölti be a kamra szerepét, nem nagy, de pont elég :) Igen, a csinos tárolás még nálunk is várat magára, de alig várom, hogy lecseréljem a mostaniakat :D

      Törlés