Kutyaúsztatás víziszonyos kutyákkal :))

Orbán Szilvi | július 28, 2013
Tegnap délelőtt hazafelé a sétából az egyik kedves ismerősünkkel, Ferivel megbeszéltük, hogy ma elvisszük a kutyákokat egyet úszni az Ipari Parkba. Ebben a nagy melegben úgyis ezzel lehet őket lehűteni a legjobban. Szerencsére Győrben több ilyen kis tó is van, igaz fürdeni nem lehet bennük, de kutyáknak még nem tilos a bemenet. :)

Fél 10-re beszéltük meg a találkozót, általában ebben az időpontban szoktunk sétálni is. Kb. 5-10 perc alatt kinn is voltunk kocsival, kíváncsian leskelődtem ki az ablakon, még sosem jártam arra, pedig már 4 éve itt élek :)) Közben azt próbáltam megakadályozni, hogy Beni ne zúgjon be a két ülés közé, ugyanis, nem szokott hozzá az autózáshoz (a vonatot már többé-kevésbé elviseli), többször letaposta a hasamat is, végigkarmolt, stb, a nagy pánikolásban. Mikor végre megérkeztünk, majd fel lökött, annyira ki akart szállni. Gyorsan elvégezte kis-és nagydolgait és a tó felé vettük az irányt. Luna szinte azonnal belement a vízbe, de szigorúan csak addig, míg leért a lába :) Beni még addig sem mert bemerészkedni. Előkerült a labda (az a mindenható), beledobtuk a vízbe, s akkor éppen csak addig, míg leért a lába bement érte, de csakis addig és nem tovább. Amikor kicsit beljebb sodródott, Feri ment be érte és hozta ki. Azért ő, mert egyedül ő készült fürdőcuccal :))

Már egy ideje kinn voltunk, mire elszántuk magunkat és kipróbáltuk, hogy tud-e egyáltalán Beni úszni? Az első csobbanás után egyből kifelé kezdett evickélni, s mint kiderült, nagyon is szépen tud evezni, csak nem szereti a vizet. Valószínűleg valami trauma érhette korábban, vagy egyáltalán nem volt még ilyen víz közelében, s nem tanította meg neki senki sem, hogy mit is kellene tulajdonképpen csinálnia. Mivel nem úgy készültünk, hogy mi is bemegyünk a vízbe, s itt tilos is fürdeni (nem szerettünk volna egy vastag csekket kapni büntetésként), így ez nem az az idő volt, hogy segítsünk neki úszni. De egyszer hátha eljutunk olyan helyre vele, ahol mi is és ő is fürödhet (az ilyen helyekből sajna nagyon kevés van).


 Közben megjött a haverja is, Molly, egy labrador, aki szemrebbenés nélkül csobban a vízbe és úszik be a labda után, így Feriről lekerült a labdaszedő szerep. Beni természetesen továbbra is csak addig merészkedett be, míg leért a lába, de szerintem ez neki bőven megfelelt, hiszen ettől is tökéletesen lehűlt :) Kb. 2 órát voltunk lenn, majdnem dél volt, hogy hazaértünk.
Annak ellenére, hogy párszor kénytelen volt úszni, Beni is élvezte ezt a kis kiruccanást, jó lenne még kijutni oda párszor ezekben a nagy melegekben :)

Ti szoktátok úsztatni a kutyát? Szereti a vizet?

2 megjegyzés:

  1. A mi Bellusunk (tacsi keverék) elég víziszonyos, főleg azt nem szereti, ha a talpai vizesek lesznek, a fürdetés is egy horror szokott lenni :D Az úszás véletlen adta magát, egyszer elmentünk a Rába partra, bementünk a vízbe,ő meg toporgott a parton, jött is volna utánunk, meg félt is, végül óvatosan bejött a vízbe, és egyszer csak elkezdett úszni :) Egész jól ment neki, gyakorlunk idén nyáron is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valószínűleg jobban ment volna nekünk is, ha mi is bemegyünk a vízbe, de ezek a kis tavak kiszámíthatatlanok, nem tudni, hogy mi van az alján, no meg, hogy hol is van az alja egyáltalán :)) Kocsi nélkül nagyon nehezen tudunk eljutni olyan helyekre, ahol lehet együtt úszni a kutyával, de egyszer hátha mi is kipróbálhatjuk :) De legalább már annyit elértünk, hogy mellkasig belemegy a vízbe, hűtésre már ez is tökéletes :)

      Törlés