A nagy esküvő téma #18 - Kell-e recepció az esküvőre?

Orbán Szilvi | szeptember 03, 2013
Nos, én nem is recepciónak mondanám, de sajna jobb szó nem jutott rá eszembe, de ha nektek lenne ötletetek, nyugodtan írjátok meg :)
Ez egy olyan asztal, illetve egy olyan pont lenne az esküvő (lagzi) helyszínén, ahová kitehetjük a vendégkönyvet, és ahol elhelyezhetjük az ültetőkártyákat, hogy minden vendég megtalálja a helyét az asztaloknál. Emellett még más apróbb, a vendégek kényelmével kapcsolatos dolgokat is helyezhetünk itt el, mint pl. az esküvő programját, vagy legyezőket, ha nyári esküvőben gondolkodunk :)

A legjobb, ha a terem bejáratánál, egy jól látható helyen helyezzük el, így a vendégek már akkor elérhetik, amikor bemennek a terembe :) Viszont ne pakoljuk el később sem, hiszen a vendégkönyvet mindenki akkor tölti ki, amikor szeretné (bár minél előbb, annál jobb, mert nem hiszem, hogy örülnétek egy-egy erősen ittas üzenetnek).

Összegyűjtöttem néhány ötletet az ültetőkártyák kihelyezésére, nekem nagyon tetszik mindegyik :)


De nem csak kártyákkal lehet ezt megoldani, hanem akár egybe is vonhatjuk a köszönőajándékokkal (róluk egy másik bejegyzéseben lesz szó), így két legyet üthetünk egy csapásra :) Azonban ilyenkor olyanokban gondolkodjunk, ami biztos, hogy nem a kukában végzi, hiszen valljuk be nem minden vendég tartja tiszteletben azt az időt, energiát és pénzt, amit ezekre fordítottunk.


Az ültetőkártyák és köszönőajándékok mellett elhelyezhetünk itt különböző hasznos eszközöket is, mint pl. legyezőket, papucsokat a tánchoz (bár nem tudom milyen lehet papucsban táncolni, akkor inkább már mezítláb), stb. 


A vendégkönyvvel kapcsolatban pedig már nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott könyvhöz, nagyon sok kreatív és ötletes megoldás fellelhető, hála az internetnek :) 


A képek forrása és még több ötlet a 'Recepció esküvőre' c. Pinterest táblámon található :) 

Nektek melyik megoldás tetszik?

2 megjegyzés:

  1. Na, most tobzódok a kommentlehetőségben. ^^
    Azt kérlek, mondd el, hogyan működik, ha az ültetőkártyák egy helyen vannak a bejáratnál, mert ezt nem egészen értem... Úgy értem, annak nem a helyünkön kellene lennie?...
    Nálunk ülésrend és köszönőajándék sem volt. "Hagyj üzenetet az ifjú párnak" dobozzal (és ugyanolyan szívecskés üzenőpapírokkal, mint ami ott a képen van - onnan volt az ihlet ;)) mi is készültünk, de töredelmesen bevallom, olyan jó volt a hangulat, hogy elfelejtettük elővenni... Majdnem a vendégkönyv is elmaradt, azt mi csak úgy bedobtuk a tömegbe és kézről kézre járt. :)
    Egyébként jó ötletnek tartom a recepciót - előnye, hogy egy kis bóklászásra veszi rá a vendégeket, veszélye, hogy nem mindenkinek lesz kedve odabóklászni, és így elmaradhat mondjuk egy vendégkönyv bejegyzés. Nem tudom, mennyire költséges, mármint megtölteni egy asztalt a vendégeknek szánt ajándékokkal.
    Az ujjlenyomatos vendégkönyv fantasztikusan néz ki, de mi tisztasági okokból leszavaztuk - hogyan lehet rávenni ötven drága ruhában megjelent vendéget, hogy összefestékezzék magukat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeken az kártyákon a név és az asztal lenne feltüntetve, hogy könnyebben megtalálják a helyüket, ne kelljen bolyongani a teremben :) Az asztalokon pedig ott a köszönőajándék (pl. lekvár, vagy mézeskalács, stb.) vagy a tányér mellé vagy a tányérba téve :)
      Az ujjfestékre vannak megoldások, pl. lehet olyan festéket kapni, ami pikk-pakk eltávolítható, itt a blogon is van recept hozzá :) Mellé lenne egy sminklemosós kendőcsomag, azzal le lehet szedni a festéket :)

      Törlés