Karácsonyfadíszek #3 - Tésztából

Orbán Szilvi | november 21, 2013
Halihó, ismét itt vagyok, véééégre! Aki követ Facebook-on, látta, hogy ott aktívabb voltam, mint itt, egyszerűen csak annyira volt energiám, hogy ott osztogassak meg dolgokat, bejegyzésre már nem futotta. A Flector egy kicsit üt, szóval az energiaszintem egy kicsit a bányászbéka sejhaja alá csökkent, de legalább nem fáj a derekam (állandóan). Ja kaptam mellé Mydetont is, amitől néha annyira ellazulnak az izmaim, hogy azt sem veszem észre, ha van valami a kezemben. Na de mindegy, vasárnap még szednem kell e kombinációt, hétfőn viszem vissza a laboreredményeket, s talán már többet tud mondani a doki, hogy mi van. Apropó, laboreredmény. Az milyen már, hogy odamegyek a laborhoz háromnegyed hatra és már 14-en vannak előttem? Ők vajon mikor mennek oda? Vagy ott is alszanak? Szerencsére gyorsan haladtunk, s most a vénámat sem kellett keresgélni, nem úgy, mint legutóbb. Annyira szétszurkáltak már tavasszal, hogy nyáron már keresgélni kellett, hogy honnan tudnának vért venni. De mindegy is, sikerült, többet kellett nyomni a helyét, mint ameddig az egész tartott :) 
Azt tudtátok, hogy vérvétel után nem szabad behajlítani a könyököt és úgy szorítani? Az úgy tilos. Kinyújtott karral kell lenni és úgy kell nyomni a tű helyét. Anno otthon a laborban, mindig azt mondták, hogy hajlítsuk be a karunkat és úgy nyomjuk. Aham, meg is lett az eredménye, egy szép, lila-kék-zöld folt virított a helyén. Ennyit erről. 

Na de térjek már végre vissza a tárgyra, amiről írni szerettem volna. Egyszer mikor anyáék itt voltak, s együtt karácsonyoztunk, kaptam tőlük egy csomag száraztésztát. De nem akármilyet ám, hanem karácsonyi tésztát, amiben fenyőfák és csillagok voltak. Anya kitalálta, hogy csináljunk belőle díszeket, így fogtuk a ragasztópisztolyt és elkezdtük szépen összeragasztgatni őket, majd cérnát kötöttünk rájuk, hogy fel tudjuk akasztani a fára. Annyira jól mutattak a fán, hogy csuda. Sajna egy-kettő felmondta a szolgálatot és aláhullott a mélybe, de azért pár megmaradt :)

Azonban nemcsak ilyen tésztából lehet kreatívkodni, hanem jók a teljesen átlagos, általában olasz tészták is. A legalkalmasabbak pl. a farfalle, fusilli, penne, rigatoni, conchiglie és ruote. Google-be írjátok be és kidobja, hogy milyen alakúak is ezek pontosan, hogy célirányosan kereshessétek ezeket a boltokban :)

Az összeragasztásukhoz nem biztos, hogy kell a ragasztópisztoly, szerintem elég a Technokol vagy a pillanatragasztó is. Meghagyhatjuk őket natúr színben is, de akár be is festhetjük őket, használhatunk arany, ezüst, fehér, piros, zöld akrilfestéket, de glittert és csillámport is bevethetünk ;)


Ti szoktatok tésztából díszeket készíteni vagy csak megeszitek őket? Kipróbáljátok?

3 megjegyzés:

  1. nem szoktam, de a harmadik kép nagyon tetszik, pedig az a legígénytelenebb munka szempontjabol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az mozgatta meg leginkább a fantáziámat :)
      Ráadásul a férjem autófényező - lehet, hogy megkérem egy arany-metál sorozat fújására :D

      Törlés
    2. Nekem is az tetszik a legjobban, minimális anyag kell hozzá, pikk-pakk készen van :)

      Törlés