Karácsonyi menü 2013

Orbán Szilvi | december 05, 2013
Huh, a karácsony legnehezebb terhe végre lekerült a vállamról, ugyanis sok tanakodás és receptböngészés után végre összeállt a menü. Ez a rész a legnehezebb mindig, főleg egy olyan pár mellett, aki nem eszik sajtot, nem szeretne egyszerű, snassz ételeket, mert szerinte egy étel legyen ünnepi, elvégre ünnep van vagy mi :) Szóval pizza rendelés szóba sem jöhet ilyenkor :D 
Na de végre sikerült olyan ételeket találni, amikre Ő is rábólintott, úgyhogy kezdődhet a bevásárlás, a hozzávalók egy részét már a jövőhéten be tudjuk szerezni, sok közülük akciós lesz, így olcsóbban be tudjuk őket szerezni, mint amilyen összeget én saccoltam melléjük :) Ezt azért mondtam, mert nálunk a bevásárlólista írás úgy megy, hogy mindig írok mellé egy saccperkábé összeget, s a lista végére felírom az összeget is, amibe jó lenne, ha beleférne. Ha alatta jön ki az összeg, tök jó, nagyon ügyesek voltunk. Ha meg nem, akkor így jártunk, majd máshonnan lecsípjük a különbözetet. 

Az idei karácsonyi menü a következő:
Főétel 3: Mandarinos csirkemell (a köretet még homály fedi)

Desszert1: Bejgli (diós és gesztenyés)
Desszert3: Stollen
Desszert4: sajtos perec/sajtos rúd a nagyi receptje alapján (lehet, hogy karácsonyi sütikiszúrókat fogok használni)

Gondolom mindenkinek feltűnt, hogy a listán nincs se hal, se töltött káposzta, se francia saláta, stb. A halat nem szeretjük, nehéz, zsíros ételeket nem ehetek, ezért igyekeztünk könnyű ételeket választani, amik illeszkednek egy kicsit a karácsonyi hangulatba :) Az sem utolsó szempont, hogy hamar elkészülnek, így nem kell egész nap a konyhában álldogálni.

Természetesen a főételeket nem egy nap alatt fogyasztjuk el (huh, ki bírná azt gyomorral??), valamit a többi napon is enni kell :)

2 megjegyzés:

  1. Érdekes ételeket választottál. Egyiket sem próbáltam soha sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még én sem próbáltam, lehet csinálok egy próbafőzést, nehogy égés legyen belőle :) De a receptek alapján jól hangzik mindegyik szerintem :)

      Törlés