1 perces intenzív hajápoló az Aldiból - Vélemény

Orbán Szilvi | február 10, 2014
Olyan kevés tesztet látni a neten az aldis termékekről, pedig szerintem megállják a helyüket a drogériás termékek mellett. Igaz azért néha bele lehet futni egy-egy csalódásba (ilyen volt pl. az egyik samponjuk, na az katasztrófa volt), de többnyire pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Amellett, hogy jó minőségűek, egész baráti áron hozzájuk lehet jutni, de valami miatt mégis kevés figyelmet kapnak. 

Több termékem is van már tőlük, de eddig a hajra valók azok, amik a legjobban beváltak. Korábban vettem tőlük alapozót és púdert is, de ezek sötétebbnek bizonyultak, mint ami illene a bőrömhöz...
Eddig a narancssárga sampont és a hozzátartozó balzsamot használtam többször, nagyon jól végzik a dolgukat, tényleg rendbe hozták a száraz, töredezett hajamat. Azonban ezt is hajlamos megszokni egy idő után a fejbőr, ezért átváltottam egy másik samponjukra, ami szerencsére - azért szerencsére, mert 500 ml-s kiszerelés és ha nem vált volna be, sajnáltam volna kidobni, bár még így is 500 Ft alatt van - szintén bevált. Róla egyébként már írtam itt, több saját márkás termékkel egyetemben :) 

Most egy hajápolót hoztam (pontos nevén hair culture - 1 perces regeneráló készítmény) , ami lényegében egy hajpakolás - lenne, de balzsamnak használom -, s tényleg hamar látható (jó) eredményt hoz. Amellett, hogy isteni az illata, a hajam puha és selymes lesz tőle, még 2 nap után sem nehezül el és lapul le a zsírtól. Hetente egyszer szoktam alkalmazni, de szerintem bátran lehet többször is :) 
Kifejezetten a töredezett, sérült hajra ajánlják, ennek az én hajam tökéletesen megfelel, a sok hajvaslást megsínyli egy idő után :/ Amellett, hogy puha és egészségesebb lett a hajam, visszakapta szép fényes, barna színét is, aminek nagyon örültem :) 

Féláron jutottam hozzá, de kb. 700 Ft-ba kerül teljes áron, amiért egy 250 ml-s tégelyt kapunk, ami teljesen tele van. Amikor kibontottam az első, ami magával ragadott, az az illat volt. Enyhén citrusos illata van, s bár levendula olaj is van benne, ezt nem érzem rajta. 



A krémet még egy műanyag fedő is védi, ami szerencsére nem csak úgy tessék-lássék van rátéve, hanem szépen ráilleszkedik. Ennek köszönhetően megkíméltem magam attól, hogy egy jó adag krém a kezemre kerüljön, amikor lecsavart tetővel, oldalra billentve olvastam az összetevőket...Mert azt úgy kell, ugye... :))


A krém olyan, mint amilyennek lennie kell, nem túl sűrű, nem túl híg, pont jó, könnyű felvinni a hajra. Úgy írja, hogy törölköző száraz hajra kell felvinni, de én balzsamnak használom és miután megmostam a hajam, egyből viszem fel rá, alaposan bedörzsölöm, vele, ügyelve arra, hogy mindenhova eljusson. 1 percig kell rajtahagyni, de én tovább szoktam, előtte letusolok rendesen, s van, amikor még a borotválkozást is letudom és csak utána öblítem le. 


Azt nem tudom, hogy milyen lesz tőle a haj ha rögtön hajmosás után beszárítjuk, ugyanis én az a típus vagyok, aki törölközőt csavar a fejére és lefekszik, néha pedig el is alszik a turbánnal a fején. Reggel pedig ember legyen a talpán, aki normális hajat tud belőle csinálni. Ezzel a balzsammal viszont nagyon könnyen ki lehet fésülni, és hajvasalás után szép selymes és fényes lesz, mintha csak most jöttem volna a fodrásztól :)

A krémmánián még nem volt fenn, ezért én töltöttem fel, s az összetevők elemzéséből kiderült, hogy nem is olyan rossz balzsamról van szó, a sárgák inkább az illatanyagok és a tartósítók, amik nem okoznak irritációt. Láttam már ennél csúnyább összetevő listát is márkásabb hajápolóknál...


Szerk. 2014.02.12. Ma voltam az Aldiban és kíváncsiságból megnéztem, hogy lehet-e kapni, benne van-e az állandó készletben, mert mióta megvettem, azóta nem jártam arra. Sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy nem része az állandó készletnek, ezek szerint ez csak vagy szezonális vagy pedig ideiglenes termék volt a kínálatban :( De ettől függetlenül, ha látjátok az üzletben, próbáljátok ki, szerintem szuper kis hajápoló :)

Ti ismeritek? Próbáltátok már? Ha igen, bevált? Mi a véleményetek más saját márkás termékekről (pl. aldis)? 

1 megjegyzés: