DIY mécsestartók

Orbán Szilvi | november 27, 2014

Tegnap délután elkapott az "úgy csinálnék valamit" kedv és miután feltúrtam a lakást alapanyagokért kutatva, a mécsestartók mellett döntöttem, mert télen mécsesekből sohasem lehet elég :) Míg ezekkel bíbelődtem, betettem az Igazából szerelem DVD-t, így igazán adott volt a hangulat, bár az az igazság, hogy gyorsabban is készen lettem volna, ha nem ragadok le egy-egy jelenetnél, Hugh Grant táncát pl. mindenképp meg kellett néznem :D Még mindig nagyon szeretem ezt a filmet, még akkor is, ha sokaknak már a könyökén jön ki, szerintem karácsonykor (vagy legalábbis télen) KÖ-TE-LE-ZŐ darab :) 

Bárki tud ilyen kis szépségeket (mondjuk azt, hogy szépek-e, azt döntsétek el ti, mindenesetre nekem tetszenek) készíteni, nem is kell hozzá sok kellék, csak egy kis fantázia ;) 

Én ezeket használtam:
❄ 3 kisebb befőttesüveg
❄ spárga
❄ pékzsineg
❄ dekortapasz (vagyis inkább dekorcellux)
❄ műhó (Rossmannban vettem, de nagyszemű só is bőven megteszi)
❄ gomb (egy tönkrement mamuszomról mentettem le)
❄ mécsesek
❄ ragasztópisztoly
 
Az üvegeket szépen elmostam, megszárítottam, majd elkezdtem feldíszíteni. Egyedül a gombot rögzítettem ragasztópisztollyal, sima ragasztóval soha az életben nem ragadt volna oda, tudom, próbáltam :D 
Mécsesenként kb. 5 perc - vagy még annyi sem - volt az az idő, amit ráfordítottam, szóval hamar el lehet vele készülni, s akár a gyerkőcöket is be lehet vonni, viszont fokozottan figyeljünk a ragasztópisztoly használatakor, hiszen nagyon forró! 




Én ilyenkor télen és karácsonykor a piros-fehér, jobbára a skandináv típusú díszítéseket szeretem, ezért lettek ezek is ilyenek, de mindenki úgy és olyan színben készíti el, amilyenben csak akarja ;) 

Figyelem! Sose hagyjuk felügyelet nélkül a mécseseket, ha kimegyünk a helyiségből, azonnal fújjuk el, nehogy lángra kapjon a lakás és szó szerint fekete legyen a karácsony! 

Ti szoktatok mécsestartókat készíteni? Nektek melyik tetszik?

8 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon tetszenek, ügyes vagy :-) A kedvencem talán a csillagos :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Nekem is ő a kedvencem, tök cuki az üveg :D

      Törlés
  2. Szuperek! Kintre tervezek majd nagyobb üveget a ház elé, de a befőttet ki kellene enni belőle :D A csillagos üvegben mi volt? Csak mert nagyon tetszik a formája! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Méz volt benne, 3 doboz Lipton teával volt összecsomagolva még 2 éve :) Köszi amúgy :)
      Nekem van egy üres 5 literes üvegem, még szemezek vele :D

      Törlés
    2. Tényleg nagyon tuti formája van! :) Nah majd valahol keresek hasonlót :D Az 5 literes az jóóóóó.. abba mehet nagyobb gyertya :)

      Törlés
    3. Egyszer vettünk a Tescóban feketeribizli lekvárt, olyan kis üvegeset, annak is aranyos az alakja, de nem ennyire cuki, mint ez :D

      Törlés
  3. Nagyon aranyosak lettek :3 A gombos tetszik a leginkább ^^
    Ajándéknak tervezek majd gyertyát önteni :3

    VálaszTörlés