Bloggerek házi feladata - 5 kedvenc blog

Orbán Szilvi | január 07, 2015
Mi is ez a Bloggerek házi feladata dolog? Aki esetleg még nem olvasta itt a blogon - és nem tűnt fel neki a hatalmas fekete logó az oldalsávban -, tagja vagyok a facebookon egy szuper közösségnek, mely tagjainak száma ebben a pillanatban 777 fő. Mindenki Főnije, alias Suz'n azzal az ötlettel állt elő még decemberben - ebben nagy szerepe volt a Habfürdő blog írójának, Rékának is -, ahhoz, hogy feldobja egy kicsit a csoport életét, s aktivitásra ösztönözzön bennünket (no meg ezáltal sok új blogot, bloggert ismerjünk meg) minden napra házi feladatot tűz ki, melyet nem árt teljesíteni. Hiszen mi a legnagyobb öröme egy bloggernek (azon kívül, hogy írhat)? Az ha van olvasottság, kommentelés, azaz van élet a blogján. :) Nos, ez a kezdeményezés úgy tűnik, hogy beválik, a csoport felbolydult és csak úgy jönnek szembe a jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb blogok.
Most végre úgy néz ki, hogy én is utolérem magam és most végre sort tudok keríteni az első komolyabb házira, azaz: 

Írj blogposztot az 5 kedvenc blogodról! Nevezd meg, idézz tőle, miért kedvenc, stb!

Imigyen szólt a feladat, s ebben a bejegyzésben az én kedvenc 5 blogomról olvashattok. Korábban már volt 3 ilyen típusú bejegyzés (itt, itt és itt), de szerencsére mindig akadnak újak, amiket be tudok mutatni, bár a blogszféra eléggé felhígult, egyre nehezebb lesz kincsekre lelni, de azért néha sikerül :) Remélem tudok egy kis örömet okozni azoknak a bloggerináknak, akiket megemlítek, hiszen tudom mennyire jó érzés valakinek a kedvencei között szerepelni, nekem is volt szerencsém megtapasztalni ezt a kiváltságot :)

A legideálisabb sorrend az ABC sorrend, lehetetlen őket egymás mögé besorolni, mindegyiket nagyon szeretem :) A blogokat a nevükre kattintva érhetitek el :)

Cherchez la femme

Panna blogjára a VKP-n keresztül bukkantam, s azóta lelkes követője vagyok :) Nem a megszokott beauty, divatblog, hiszen nem csak ezekben a témákban blogol. Talán azért áll hozzám közel, mert nagyon sok mindenben megegyezik a véleményünk, szeretem olvasni az írásait, sugárzik belőlük a kedvesség, érezhető, hogy 100%-ig odatette magát a posztok megírásánál.


Nagyon tetszik a bemutatkozása is: 

Panna vagyok és amióta csak az eszemet tudom, azóta érdekel a divat, a szépségápolás, az öltözködés és a sminkelés, emellett súlyos körömlakk-és cipőmániában szenvedek. A bloggal szeretném eloszlatni a tévhitet, mely szerint azok a nők, akik sokat foglalkoznak ezekkel a dolgokkal, ostobák és felszínesek lennének. A célom egy stílusos, megérintő és igényes oldal vezetése, amely minden olyan témával foglalkozik, ami egy nőt érdekelhet.

Nos, azt hiszem, ez teljesült :) Az oldala nagyon igényes, letisztult, s amik a legjobban tetszenek, azok a grafikák, rajzok, amiket a bejegyzésekhez használ. Sokkal jobban mutatnak így, mintha keresett volna egy beállított, mesterkélt képet, amin bárgyún vigyorognak :D Csak gratulálni tudok és bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis változatosságra vágyik a beauty témában ;)

Ecofairy

A blogot három csodás lány vezeti: Anna, Dóra és Barbi. Mindannyian törekednek a környezettudatosságra és vegyszermentesen élni az életüket, éppen ezért a blogon sok hasznos tanácsot, praktikát és receptet találhat az arra járó. Nekem különösen tetszik, amikor az egyébként drága LUSH termékeket készítik el, ezeket a receptek alapján még akár én is eltudnám készíteni itthon a konyhában :)


Okés, hogy ahhoz rendelni kell a hozzávalókat, mert nem minden kapható a boltokban, de ha azt vesszük, hogy a LUSH-nál kapható Angels On Bare Skin arctisztítója 2490 Ft/100 g, míg ők 60 g-ot 300 Ft-ból készítettek el, nyilván jobban megéri a befektetés :D Még nem olvastam el az összes bejegyzésüket, de nagyon könnyen ott ragadhat az ember, ha nem figyel ;) 

Habfürdő

Rékát is a VKP-nak köszönhetem, amikor jelezte, hogy szeretne csatlakozni átkattintottam az oldalára és bizony ott ragadtam egy ideig :) Már a blog neve is tökéletes: Habfürdő. Hmm, az embernek kedve támad elmerülni a habokba. Meg amúgy is, aki ismer, tudja, hogy imádom a habos dolgokat (na jó, a ruhák nem tartoznak ide...), a sütiket, a desszerteket, a habfürdőt, a habot, stb.


Réka blogja is ilyen könnyed, az írások magukkal ragadnak, kedvencem a MaiHab és a Keddi kilenc, amiben inspirációs képeket válogat össze, gyakorlatilag hasonló, mint a Pinterest Péntek :)

Look Fancy

Korina blogja már biztos nem ismeretlen azok számára, akik járatosak a divatblogok világában. Már nem tudom, hogy mióta vagyok olvasója, de ha van bejegyzés, azonnal elolvasom. Hihetetlenül szép képeket készít, hiszen fotósnak tanul és azt hiszem kijelenthetem, hogy nagyon jó úton halad :)


Képeiről - és ez a blogjára is igaz - sugárzik az elegancia, a kedvesség, a szerénység, emellett rendkívül jó ízléssel van megáldva a hölgyemény :) 

The world of Ildikó

Ildikóra a csoportnak köszönhetően találtam rá. Írásai szókimondóak, magukkal ragadnak, elgondolkodtatnak, érzelmeket váltanak ki, semmiképp sem lehet elmenni mellette szó nélkül. Ami nagyon pozitív vele kapcsolatban az az őszinteség.


Nem fél leírni azt sem, ha hibázott az élete során, a rossz és jó tapasztalatait, nagyon bátor, hogy ezt meg meri tenni. Ha megszeretnétek ismerni őt, olvassátok el ezt a posztját és megértitek, hogy miért írja úgy a blogját, ahogy :)

Ezek lettek volna az én kedvenc blogjaim, van még több is, de most csak ötről kellett pötyögni. De persze még ott van "anyukánk" Suz'n, valamint Nati is, akiknek a blogja szintén mindennapi olvasmány számomra, de ők szinte mindenki kedvencében szerepeltek, így azt hiszem én már nem tudtam voltam újat mondani róluk, viszont mindenképp szerettem volna őket is megemlíteni. Ha olvassátok lányok, tudnotok kell, hogy nagyon szuper, amit csináltok, öröm olvasni a posztjaitokat, csak így tovább! :) Ha én feleannyira jól tudnék blogolni, mint Ti, már nagyon boldog lennék ;)

14 megjegyzés:

  1. Szilvi nagyon drága vagy, köszönöm az említést! :) :) Ne becsüld le magad, én imádom olvasni a blogodat! Sokszor jövök vissza, ha bele kell másznom design-ügyileg a blogomba, vagy az újonnan beindult - most már - Helló Hétfőőőőket is imádom ;) Az első blogok között voltál, akiket elkezdtem olvasni. A blog nevére fókuszálva: "olyan könnyű, mint a pillecukor" - és ezt a HTML-kódok írása közben is érzem, ha innen veszek ötletet :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! :) Még én is sokszor keresem vissza azokat a bejegyzéseket :D A Helló hétfőt kifejezetten a te és Niki kedvéért hoztam vissza, csak mert olyan szépen kértétek ;) :D
      Nagyon szépen köszönöm most neked ezt a kommentet, nagyon jól esett! <3

      Törlés
  2. Hát mire bukkanok itt? :) Köszönöm szépen a kedves szavakat, nagyon nagyon jól esik minden amit írtál, mert titokban ez volt a célom, hogy ilyen kép alakuljon ki azokban, akik odatévednek hozzám. Köszönöm, és remélem tudod, hogy az érzés kölcsönös, mert én is nagyon szeretem a Pillecukrot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglepetéééés! :D Én mondtam, hogy szeretem a blogod, elkerülhetetlen volt, hogy bekerülj az 5 kedvenc közé ;) Csak sejtettem eddig, hogy kölcsönös, de most már biztosan tudom :))) <3

      Törlés
  3. Pápárápááááám.... szeretek mindenkit, röppenek a boldogságtól, de legfőképpen NAGYON köszönöm! A Pillecukor név is tökéletesen illik a blogodhoz! Könnyed ,finom, szeretni való! Az "élet része" pedig mindig sokat mond. És Natinak igaza van: ne becsüld le magad! Több lazaságot! :P Szuper a blogod!! Az egyik legjobban működő kezdeményezést tudhatod magadénak, a VKP-t, ami nélkül sokan nem tartanánk ott ahol! Szóval Szilvi, köszönöm, hogy vagy, hogy írsz, hogy olvasol!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor már ketten repülünk :D Ez a hozzászólás *.* Örülök, hogy örülsz, én is örülök, hogy rám találtál anno! :)

      Törlés
  4. Hát, el nem tudom mondani, mennyire jó érzés ezt látni! Meghatódtam! :)Örülök, hogy meggyőztünk, nem drága otthon boszorkánykodni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki! :) Részben már tisztában voltam vele, húgom is nagy kencekeverő és szappankészítő :) Egyszer talán én is kipróbálok valamit, leginkább a LUSH receptek mozgatják a fantáziámat, lévén, hogy még sosem próbáltam őket, nekem túl drágák :D

      Törlés
    2. Én sem, és szerintem nem is fogom. :D De azért jó dolog lemásolni a cuccaik. :D Holnap majd nézz be, szintén egy Lush copycat lesz a téma. :)

      Törlés
    3. Juppi,kíváncsi vagyok rá :)

      Törlés
  5. Annyira imádlak! Amúgy azt veszem észre, hogy minden kedvencünk küzd az önmagában támasztott elvárásokkal. Annyira maximalista vagy te is, hogy észre sem veszed, mennyire csúcs vagy!
    Szerintem a véleményemet többen osztjátok, hiszen a társaság mindennapjai is ezt mutatják: egyik nevet választ rosszul, a másik a html-hez gyík, a harmadik meg írni se tud.

    Hogy a fészkes egérlyukba lehet akkor, hogy mégis imádjuk egymást!?!

    Több önbizalmat, csajok!

    A hibák meg amúgy is még szebbé tesznek minket

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Én is téged! :D Komolyra fordítva a szót, van abban valami, amit írtál, hogy maximalista vagyok. Mindig jobbat és jobbat akarok magamból kihozni, közben pedig elmegyek más, sokkal jobb dolgok mellett. :( Ezen igyekszem változtatni, egy kicsit tényleg lazábbra venni a figurát, pedig már sokat fejlődtem a kezdetekhez képest :D Köszönöm, hogy vagytok nekem és felnyitjátok a szemem, pont ez kell :D Kérlek benneteket, rúgjatok seggbe ilyenkor :D

      Törlés
  6. Ohh, nagyon-nagyon szépen köszönöm az említést, megtisztelő, hogy a kedvenceid között lehetek! Csak most akadtam a posztodra, de így máris szuperül indul a hetem, köszönöm! ♥ :*

    VálaszTörlés