Pinterest Péntek #87

Orbán Szilvi | január 09, 2015
Szép pénteket mindenkinek! Igen tudom, hogy még holnap is munkanap van, de attól még lehet szép pénteket kívánni, nem? :) Ragyogóan süt a nap, egész jó idő van, hát miért ne lenne szép? :D Remélem mindenki épségben odaért, ahova szeretett volna eljutni és nem törte össze magát. Győrben is esett az éjjel ónos eső, de mire én lejutottam Benivel már csak itt-ott volt nyoma, szegénykém egyszer meg is csúszott és szétszaladtak a lábai :D Kinek, hogy telt az év első, munkával telt hete? Mi a tervetek erre az évre?




Lakberendezés


OMG, ezek a hatalmas üvegek *.* Szándékozom már lecserélni a lisztes, cukros, stb. tartóimat, jó lenne ilyenekre :D 

Cukiság


Öhhm, igen, már megint pandamaci :D a baglyok mellett ők a másik gyengéim :D Meg a rénszarvasok. Meg a pingvinek :D 

DIY


Mennyivel jobban néznek ki így a karton dobozok és még olcsóbbak is, mintha boltban megvennénk a kész tároló dobozokat :) Ja és elmondhatjuk, hogy MI készítettük. 

Manikűr


Ha már rénszarvas, akkor norvég mintás mani :)) 

Outfit


Na ezt így egyben! Meg a tengerpartot is! Ja, hogy az nem az outfit része? Mindegy, jöjjön az is! MOST! :D 

Humor


Jaaajj de szereteeeeem! :D GG forevör! :D

Desszert


Asszem 2-3 pohárral elég is lesz (bár a málnát lepiszkálnám róla) :D na és most megyek és bevágom azt a fél műzlistálnyi gesztenyepürémet, ami tegnapról megmaradt :D 

Frizura


Kis bohókás :)

Étel


Meg kellene szeretnem a brokkolit...kellene...nem megy...vagy igen? :) Talán ebben az évben....

Évszak


Téli hangulat :) 

Random


De jó lenne.... :) 

Képek forrása és még több inspiráció az alábbi táblákon: 
 
Nektek melyik tetszik? 

9 megjegyzés:

  1. A brokkoli vajon párolva, finoman sózva még magában is finom - sose hittem, hogy így fogok érezni, de így történt. Esetleg egy kis extrának tejföl! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be kellene vezetnem az étrendünkbe a zöldségeket, vagy legalábbis kibővíteni, mert eddig megrekedtünk a répánál :D ki fogom így próbálni a brokkolit, hátha nekem is ízleni fog így :)

      Törlés
    2. Érdemes lehet a hosszú babbal is ugyan így próbálkozni, vagy borsót, répát, kukoricát vegyesen párolni. Össze lehet boronálni a zöldségeket, nem kell csak egyre fókuszálni. Nekem ez így bevált, remélem Neked is. :)

      Törlés
    3. Vannak ezek a mirelit vegyes zöldségek, azt hiszem azzal kezdek majd :D

      Törlés
    4. Én is azt szoktam használni. Legrosszabb esetben csinálsz hozzá egy kis fokhagymás tejfölös öntetet, és salátaként megeszitek. :D

      Törlés
  2. Én a brokkolit mindig krémlevesnek csinálom meg. 1 kg brokkolit feldarabolok, teszek bele 2-3 szem felkockázott kurmplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és felteszem főni 2 bio leveskockával. Ha már puha, félrehúzom, leturmixolom és teszek bele 2 dl tejszínt/tejfölt, és ízesítem: só, citromlé, szerecsendió. Dávid anyukájától tanultam az alapokat, és nagyon szeretjük.
    Így egyszerűen be lehet vezetni a zöldségeket az étrendbe, de az sem rossz, ha a főtt rizsbe keversz egy kis mexikói zöldségkeveréket. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ő nem nagyon van odáig a krémlevesért, de nekem felkeltetted az érdeklődésemet iránta :D Ezt a receptet lementem, de gondolom jó lesz nem bio kockával is :)) Köszi szépen :)

      Törlés
    2. Nincs mit! :) Persze, hogy jó! :D

      Törlés