{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc gyerekkori könyv

Orbán Szilvi | január 14, 2015

Nna, hát újra itt vagyunk, ez az idei év legelső VKP-ja kérem szépen, s hihetetlen, de szám szerint már 24. téma következik. Wow! Nem gondoltam volna az elején, hogy ennyit megér majd ez a rovat, ahogy azt sem, hogy ezalatt a lassan egy év alatt ennyi tagja lesz ennek az egésznek :)

Szia! Ha először jársz itt és nem tudod, mi is ez a Vigyázz! Kész! Posztolj! dolog, itt olvashatsz bővebben róla. Ha esetleg kedvet kaptál és szeretnél Te is csatlakozni, írj egy e-mailt az eletespillecukor@gmail.com címre és válaszban elküldöm a következő témát, amibe már be is tudsz kapcsolódni :) A megadott téma maradjon TITOK az olvasók számára! :) Az eddigi VKP bejegyzéseit itt olvashatod el :) 

Ebben a részben gyerekkorunk kedvenc könyve(i) kerül a középpontba, illetve aki inkább mesét nézett annak idején, az a kedvenc meséjét osztja meg velünk, veletek ;) 

Én nagyon könyves voltam annak idején, vagy legalábbis szerettem nézegetni a könyveket, s sajnos volt egy időszak, amikor firkálni is. Bizony, erre nem vagyok büszke, de nagyon szerettem tanítónéniset játszani és rengeteg könyv tele van pipával, láttammal, csillaggal és a többi, és a többi. :) 


Halvány emlékeim között kutatva 3 könyv villant be először, amiket nagyon szerettem, ezek az Öreg néne őzikéje, a Vidám mesék és a Minden napra egy mese. Az öreg néne őzikéje elejét még mindig tudom fejből, s szerintem ezzel nem vagyok egyedül :) Nagyon szerettem, de nagyon sajnáltam a kis őzgidát. A Vidám meséket gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom, legalábbis annak, aki az én korosztályomba tartozik, bár most eléggé visszahozták, így talán a fiatalabbak is találkoztak már vele :) Hihetetlenül aranyos mesék vannak benne, érthetőek, kedvesek és az illusztrációk is szuperek, nekem a kedvencem a 3 kiscica története a kedvencem, de akármelyiket szívesen olvasnám újra, ha a birtokomban lenne :) A Minden napra egy mese pedig olyan könyv, mint amit a címe sejtet, az év minden napjára jut egy mese, amik mindig tanulságosak, a történetek és szereplőik kedvesek, viszont nem emlékszem rá, hogy minden nap volt-e meseolvasás :)

A többiek kedvenc könyvét, meséjét az alábbi linkeken éritek el :) 


Nektek milyen kedvenc könyvetek volt gyerekkorotokban? Olvastatok vagy inkább mesét néztetek? Amikor már tudtatok olvasni, ti olvastátok a meséket vagy még a szüleitek? Ők meséltek nektek?

7 megjegyzés:

  1. Nagyon kedves könyvek, bár egyiket sem olvastam. :)

    VálaszTörlés
  2. A kisfiam nagy kedvencea Vidám mesék 3 kiscicája.Meg sem tudnám mondani hányszor olvastam, mondtam el neki. Újabb köteteket is adtak ki ebből a sorozatból.
    http://www.libri.hu/konyv/mihail_pljackovszkij.a-nyul-aki-senkitol-sem-felt.html
    http://www.libri.hu/konyv/mihail_pljackovszkij.a-sun-akit-meg-lehetett-simogatni-1.html
    http://www.libri.hu/konyv/vlagyimir_szutyejev.miau-es-mas-vidam-mesek-2.html
    Az első nagy mesekönyv amit egyedül olvastam a Világszép Nádszálkirálykisasszony volt. Többször is olvastam,de a Sicc könyveket is nagyon szerettem.Ha viszont mese nézés volt, akkor a Hannna Barbara mesék és a Hupikék Törpikék voltak a legnagyobb kedvencek.Mesélésekre nem emlékszem,de biztos volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj tényleg, a nyúl, aki senkitől sem félt, emlékszem rá :)) A Siccet is olvastam, nagyon szerettem :) Köszönöm, hogy eszembe juttattad :)

      Törlés
  3. Hú, pont ma rendeztem át a könyvek egy részét és a Minden napra egy mese ugyanezen kiadása megvan :) De nem emlékszem rá, hogy szerettem-e...

    VálaszTörlés
  4. A vidám Mesék nekem is nagy kedvencem volt, és nekem is a 3 kiscicát szerettem legjobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy sokan vagyunk, akiknek szintén a kedvenc meséje volt :) Jó látni, hogy a keresztfiam, Levi is szereti ezeket a meséket, még én is olvastam fel neki belőle :D

      Törlés