Napzárta #64

Orbán Szilvi | március 14, 2015
Mi ez? A Napzárta egy olyan NAPI rovat, amely során minden este felteszek egy kérdést, amire vagy hosszan, vagy pedig röviden fogok válaszolni és ami a legjobb - és amit nagyon szeretnék -, hogy ti is beszállhattok, nagyon örülnék neki, ha ti is megválaszolnátok őket :) A rovat lényege, hogy megőrizzük azokat a pillanatokat, élményeket, érzelmeket, amik mellett sokszor elmegyünk, elfelejtjük, ha pedig valami rossz volt, akkor visszaolvasva még tanulhatunk is belőle :) Reményeim szerint ez megtanít a rendszerességre, hogy nyitott szemmel járjak a világban, s még akár jól is szórakozhatok/szórakozhatunk közben :)

 

Mi a kedvenc illatod? 

Nagyon sok olyan illat van, amit szeretek, vannak olyanok is, amik csak nekem számítanak illatnak, pl. amikor a zebrákat festik az utakon, vagy a benzin, a kátrány, stb. :) Nagyon szeretem a virágillatokat, a süti illatokat, a friss kenyér, az eső, a közelgő havazás, a kávé illatát. :)

10 megjegyzés:

  1. Tavaazi eső és orgona - ha természet. Frissen sült kenyér - ha lakás. Illetve én még imádom a lovardák nyergeseiben a felszerelések jellegzetes illatát. :)

    VálaszTörlés
  2. A férjem illata. :$ Meg a kiskutyámé. Meg az esőé. :)
    Meg azok az illatok, amik nem is biztos, hogy egészen illatok, de amikor megérzem (illat, hőmérséklet, fény, nem is tudom, micsoda egyben), akkor már tudom, hogy ez egy új évszak illata.

    VálaszTörlés
  3. A levendula illatát imádom, meg a frissen mosott, napon szárított ruhákét :) Jöhetnek a virág illatok is, és itt nincs kedvencem, a mezei virágok illatkavalkádja is kellemes számomra, és persze karácsony tájékán a fahéjas sütemények illatát is imádom :)

    VálaszTörlés
  4. Kipufogógáz. De tényleg :D
    Amúgy ha nem fura dolog, akkor a vanília, a sülőben lévő sütemény illata és a jázmin :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nem mindegy, hogy milyen a kipufogógáz, a dieselt nem szeretem :D csak a benzingőzt tudom elviselni, de azt nagyon :D

      Törlés
  5. Virágok illata, elsősorban tavasszal az orgona, jázmin. Én Budapesten Budán lakom, és minden évben áprilisban elmegyünk a férjemmel a Villányi úti arborétumba, mert virágkiállítás és vásár van, ahol a kertben virágzik sok orgonabokor és mindegyiket végigszagolgatom. Aztán nekem is a férjem illata, a frissen mosott ruha, ágynemű illata, a fenyőfa illata karácsonykor, a karácsonyi fahéjas sütemények illata - ez máskor is, mert év közben is sütök, aztán a frissen nyírt fű illata.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még sosem voltam abban az arborétumban, biztos nagyon szép és illatos lehet :) Anya is biztos élvezni, imádja a virágokat és tuti, hogy nem jönne haza üres kézzel :D <3

      Törlés
  6. Amikor dinsztelik a hagymát, azt imádom. Továbbá a lecsó illatát, meg a pörköltét, és a kávé illatot is. Virágok illata jöhet bármikor, ahhh :D Szeretem a frissen mosott ágynemű illatát mikor befekszem az ágyba. Babaillat ahhh :D Kórházban a fertőtlenítő szagot is szeretem. És még nem tudom miket de tuti van még pár :D Ennyi jutott eszembe hirtelen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg a babaillat *.* imádom őket szagolgatni :D A kajaillatok is jók, van hogy már az illatuk miatt is korog a hasam :D

      Törlés