Új időszámítás az arctisztításomban | Jimjams Beauty Vibrasonic bőrtisztító készülék

Orbán Szilvi | november 11, 2015

A Jimjams Beauty márkanév nem idegen már számomra, elsőként Nettinél olvastam róla tavaly, és - vagy Netti élvezetes cikke vagy pedig már eleve a termékcsalád is szimpatikus volt -, de akkor egyből kívánságlistás termékek lettek. Hogy miért? 
- már a neve tök jó: jimjams, jim-jams (dzsimdzsems - ugye?) :D
- egyszerűen hozzájuthatunk - a Rossmannban biztos, hogy elérhetőek, a DM-ben nem vagyok biztos
- bőrápolás 3 lépésben: tisztítás - aktiválás - ápolás. A termékek egymásra épülnek, így teszik hatékonnyá az arc-és testápolást. 
- speciális hatóanyagokkal dolgoznak, amik szinergikusan (együttműködően, együttműködve) erősítik meg egymás hatását
- minden korosztályra gondoltak, termékeik között a tinik és az idősebb korosztály is megtalálja a számítását
- és ami a legjobb, hogy professzionális arcápolást nyújtanak pénztárcabarát módon.

Azonban a kipróbálásig egészen mostanáig kellett várnom, ugyanis ha már lúd, legyen kövér alapon kiakartam maxolni az arctisztítást e márka segítségével. Amikor megláttam, hogy nekik is van arctisztító készülékük - a trnd-nél lemaradtam a Braun Face arcepilátor- és arctisztító készülékről -, ráadásul sokkal kedvezményesebb áron, tudtam, hogy egyszer ott lesz majd az én fürdőszoba polcomon is :) 
A Glamour napok alkalmával 50%-os kupon volt rá, így már rendeltem is, nem kellett rá 9.900 Ft-ot kiadnom. :) 

Azért mielőtt megrendeltem, egy kicsit kutatgattam a neten, hogy mégis milyen véleménnyel vannak róla azok, akik megvették már, s bizony elég vegyesek voltak a tapasztalatok. Volt, aki egészen egyszerűen gagyi, kopogós műanyagnak nyilvánította - bár szerintem nem lehet gagyibb egy ebayes változatnál -, de a legtöbben egész jó értékeléseket adtak neki. Én azonban olyan vagyok, hogy a saját bőrömön szeretek mindent kipróbálni, hiszen honnan tudjam, hogy az, ami másnak nem vált be / bevált, az nálam hogyan fog működni? 

Egy ideje már megvan, ki is próbáltam, s szerencsére bevált, nem csalódtam benne. Legalábbis a készülékben nem, az nagyon jól végzi a dolgát :) Igazándiból a termékek hatásával sincs semmi negatív tapasztalatom, inkább az állaguk és az illatuk az, ami miatt elment a kedvem a használatuktól, de erről majd később. 

A csomag tartalma


Végül, amiért nem bántam meg, hogy nem tesztelhettem a Braun készülékét az az, hogy engem amúgy is csak az arctisztító kefe érdekelt - az "arcszőrzetemet" gyantával és szemöldökcsipesszel szoktam ritkítani :D -, az epilátor egyáltalán nem vonzott :) 

Szóval a dobozban helyet kapott:
- maga a készülék, ami szerintem egyáltalán nem az a gagyi minőség, bár nincs összehasonlítási alapom, nekem tökéletesen megfelel
- 3 cserélhető fej:
    - finom szőrű kefe: tisztításhoz és érzékeny bőrűeknek ajánlott
    - durva szőrű kefe: intenzív tisztításhoz, normál bőrűeknek
    - szivacs: tisztításhoz, masszázshoz, bőrfunkciók élénkítéséhez, minden bőrtípushoz megfelelő
- 2 db elem, ami úgy el volt dugva, alig találtam meg :D
- egy 85 ml-s Jimjams Beauty habzó lemosó gél aloe verával és panthenollal
- egy 50 ml-s Jimjams Beatuy Tropic Rice arcradír avokádóval és papayával
- használati útmutató

A fejeket nagyon egyszerű rápattintani a készülékre, majd felnyomjuk a kapcsolót 'High' vagy 'Low' fokozatba és már rezeg is a kis aranyos. :D Mindegyik kefének megvan a funkciója (lásd feljebb), ehhez igazodva válasszuk ki a nekünk megfelelőt :)

Használat

Bármiről is legyen szó - még a konyhában is -, először mindent a használati utasítás szerint csinálok, s később változtatok rajta, ha nagyon muszáj. Vannak azonban kivételes esetek is, amikor annyira izgatott és kíváncsi vagyok, hogy ahelyett, hogy gondosan elolvasnám a leírást, egyből a terméknek esek és amikor valami nem jön össze/esze ágában sincs működni, csak akkor veszem elő a papírt :D
Ennél a kütyünél viszont helyesen cselekedtem, azaz gondosan kiterítettem a mosógép tetejére, hogy jól szemügyre vehessem.
Kétféle kezelést lehet a készülékkel végezni:
- bőrtisztítás
- bőrtisztítás és méregtelenítés

A titok a mozdulatokban rejlik, míg a tisztításnál lassú, egyenletesen körkörös mozdulatokkal kell mozgatni a készüléket addig méregtelenítéskor pedig az arc középvonalától kifelé a fül irányába kell mozgatni. Ezt egy rajzon illusztrálják is (lásd később).


Elsőként a bőrtisztítással kezdtem el ismerkedni, amihez először a szivacsos fejet használtam. Eloszlattam a benedvesített arcomon egy mogyorónyit (ennyit javasolnak ők is) a szettben található aloe verás, panthenolos habzó lemosó gélből, majd a szintén benedvesített szivacsos fejjel körkörös mozdulatokat végezve, belülről kifelé szépen elkezdtem kezelésbe venni az arcomat. A LOW fokozattal kezdtem, majd miután még nem rezgett eléggé az agyam, így felkapcsoltam HIGH-ba. Az elején egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy jó-e ez nekem, de pár perccel később már egész jól esett :) Időt nem ír, hogy meddig kell ezt csinálni, én végigmentem az arcom minden egyes szegletén, s amikor ezzel végezem, úgy gondoltam, hogy ennyi elég volt. Az orromnál megszenvedtem vele egy kicsit, ahhoz egy kicsit nagy a szivacs (vagy az én orrom az), s úgy éreztem, hogy nem ér el mindenhova azon a részen. A művelet végén - miután egy nedves törölközővel letöröltem a maradék gélt az arcomról és a szivacsos applikátort is kimostam - alaposan, nagyítós tükörrel szemrevételezem az arcomat és úgy láttam, hogy szép munkát végzett a készülék, nem láttam egyetlen egy árva elhalt bőrdarabot, szennyeződést sem, s érzetre is sokkal tisztább volt a bőröm, mint előtte. Nem tudom, hogy ez a lemosónak vagy a készüléknek tudható be, de egy a lényeg, hogy tiszta lett az arcom :)

Második lépésként kipróbáltam az egyik kefés fejet is, mégpedig a legdurvábbat (fekete-fehér kefe). Erről sokan azt írták, hogy nagyon brutálisan nekiesik az arcbőrnek, a szálak kemények és nagyon dörzsölik a bőrt, ami ennek hatására eléggé kivörösödik. Hát engem nem ijesztett el, amúgy is normál bőrre javasolják (nem mindenki használja rendeltetés szerűen), s ha én nem próbálom ki, honnan tudjam, hogy az én bőröm hogyan fog rá reagálni? A kezelés ezen részéhez az avokádós, papayás arcradírt használtam, ebből is egy mogyorónyit kellett felvinnem és eloszlatnom az arcomon, kb. 2 percig állni hagyni, majd szintén körkörös mozdulatokkal végig masszíroznom az egész arcomat. Miután mindenhová eljutottam a kefével - most az orromnál könnyebb dolgom volt, hiszen a sörték jobban elérik a kritikusabb pontokat is -, lemostam a maradék arcradírt és a kefét is elmostam. Én úgy vettem észre, hogy nem volt sokkal pirosabb az arcom, mint a szivacsos kezelés után, kb. ugyanannyira volt zsibbadt is, szóval nekem nem irritálta, nem kínozta meg a bőrömet ez a kefe. Amivel egyébként a könyökünket és a térdünket is átmasszírozhatjuk, mert nagyon hatékonyan távolítja el az elhalt szarusejteket azokon a részeken is :)

Pár szó a lemosóról és az arcradírról 

Jimjams Beauty Habozó lemosó gél - Aloe Vera és Panthenol (85 ml)


Ez egy kissé hígabb, átlátszó gél, ami szerintem egyáltalán nem habzik annyira, mint amennyire kellene. Okés, lehet, hogy csak én vagyok ennyire kekeckedő, de azért na, habozhatna egy kicsit jobban is :) Az illata a flakonban mintha másabb lenne, mint a szivacson, használat közben ugyanis, amikor először megszagoltam, tetszett, majd amikor a kezeléskor az orromhoz értem vele, azt hittem, elhányom magam. Nagyon kellemetlen szaga volt - hogy a szivacs miatt, vagy ennyire megváltozik az illata, passz, fogalmam sincs -, nem is tudom mihez hasonlítani. Vajon a boltban levő is ilyen büdös? De Netti is írta, hogy 2-3 hét alatt megváltozik az illata - arról pedig fogalmam sincs, hogy mennyi idő telik el, mire a fogyasztóhoz kerülnek ezek a termékek -, de így nem leszek vele jóban, valószínűleg nem ezt fogom hozzá használni, hanem az aktuális kedvencekben bemutatott Balea lemosómat.

Jimjams Beauty Tropic Rice arcradír - Avokádó és Papaya (50 ml)


Amikor kinyomtam a kezemre, hát mit mondjak, eléggé bizarr színe volt, és a sárgás szemcséket csak később vettem észre benne :D Nem is tudom, mire hasonlít, de nem valami bizalomgerjesztő az egyszer biztos... Az illata sem valami kellemes, nagyon hasonlít valamire, de ha meggebedek, akkor sem jut eszembe, hogy mire, de valamilyen kajára... Alig vártam, hogy lemoshassam az arcomról, valószínűleg ez is a kukában végzi majd. Arcradírt amúgy sem szívesen használok az arcomra, inkább a hámlasztók felé kacsingatok. Amúgy hetente 1-2 alkalommal kellene használni, de kizárt, hogy ezt még egyszer magamra kenjem... Na most jó kis antireklámot csináltam nekik :D


A dobozban helyet kapott még a használati utasítás, amiben részletesen írnak a kezelésekről (körkefés bőrtisztítás, rezgőfejes mikromasszázs), milyen hatásai vannak, hogyan kell nekikezdeni a kezeléseknek, milyen lépései vannak, s egy ábrán szemléltetik is a megfelelő mozdulatokat a bőrtisztítás és a mikromasszázs (méregtelenítés) esetében. 

Összességében a készülékkel nagyon meg vagyok elégedve, megérte az árát (legalábbis, amennyit én fizettem érte), mostantól aktívan részt vesz majd az arcápolási rutinomban :) Végül is nem mondtam le a többi Jimjams arcápoló termékről sem, biztos kipróbálok mást is, de ezt a kettőt biztos, hogy messzire elkerülöm. Ha jobban meg szeretnétek ismerni ezt a márkát, itt olvashatok róla bővebben, illetve rendelni pedig innen tudtok.

Ti ismeritek ezt a kütyüt? Nektek bevált? Használtok Jimjams Beauty termékeket?

3 megjegyzés:

  1. Bőven alapos teszt, sokan példát vehetnének rólad. Igaz, a bőrradír nekem sem lopta be magát a szívembe, főleg a kinézete miatt. Ennek ellenére, ha van más bőrradírja a márkának talán az beválhat, ha elég kísérletező kedvű az ember. Az a baj, attól a márkától amitől sok "nem vált be" titulusú terméket sikerül próbálnom, azt inkább kihagyom a későbbiek során.
    Mostanában ezek az arctisztító készülékek eléggé fénykorukat élik, izgalmasan hangzik, egyet sikerült is gyorsan kipróbálnom anno 1 kézfejtisztítás erejéig, eléggé más érzetű volt a kezem utána. Nekem olyan érzésem volt, mintha mindent levitt volna, ami kicsit elgondolkodtató, hogyha tényként veszem azt hogy azért vannak olyan dolgok, amik jobb ha nem kerülnek le az arcunkról pl. a természetes védelmi vonalat egy kicsit megrongálják ezek szerintem, pláne ha utána nincsen rendesen pótolva az ami éppen hiányzik a bőrnek, az az utánanézés helyett lehet kb. leírja a terméket majd, vagy kitudja...
    Nekem a Garnier tisztítófejes arclemosója volt fura Ha heti 1x használtam, egész jól javított a bőröm állapotán, de ha heti 3x használtam, akkor valamilyen egyensúlyt sikeresen felbonthatott, mert még több pattanást sikerült magamra növesztenem. Valószínűleg ezt a nem túl barátságos INCI számára is írhatja az ember, így inkább letettem a használatáról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem próbáltam más arctisztító kütyüt, de szerintem ez nem olyan erős, hogy megrongálja azt a védelmi rendszert :) Erről eszembe jutott egy szappan, a Safeguard, amit pont ezért tiltottak be - bár mintha újra találkoztam volna vele boltokban -, mert ezt a természetes réteget is lemosta a bőrünkről :)
      A Garnier Exfobrusher-jére gondolsz? Az nekem is megvolt, nekem nem volt vele ilyen problémám, csak azért dobtam ki, mert lejárt a szavatossági ideje :D

      Törlés
    2. Arra gondoltam igen! :) Végül nekem is a kukában végezte, mert győzött a nem merem használni-féle életkedv. Egyébként most néztem megint a posztot, az elemes rész annyira ismerős volt.:D

      Törlés