Havi web kedvencek | Június

Orbán Szilvi | június 26, 2016

Lassan vége a júniusnak (te jó ég, egy hónapot már le is tudtunk a nyárból...), így itt az ideje, hogy megmutassam Nektek, milyen web kedvenceket gyűjtöttem össze ebben a hónapban. Nem tudom, mi történt, de nagyon aktívak voltak a kedvenceim, nem győztem könyvjelzőzni a posztokat, voltak, akiktől két bejegyzés is bekerült. Ez ismét egy hosszabb bejegyzés lett, jó böngészést hozzá ;) ❤


Rékát ezer éve olvasom már, nagyon szeretem ahogy ír, minden bejegyzését élvezet elolvasni. Egy ideig nem lehett hallani róla, de végre "előkerült", s egy igazán frappáns módját választotta a visszatérésnek :) Hihetetlen, hogy mennyi kreativitás van ebben a hölgyeményben, de ugyanakkor az önbizalma egy kis tuningra szorul, szóval tessék olvasni, kommentelni nála, biztassátok Ti is! :)


A napokban zajlott le Budapesten a Color Run - egyszer én is el szeretnék jutni egy ilyenre, de ehhez talán el kellene kezdenem futni, nem? :D -, s Réka is részt vett rajta, ráadásul ez volt - ahogyan a cím is mutatja - életének első 5 K-s futása. Nem is tudom elképzelni, hogy hogy lehet egyfolytában ennyit lefutni, nekem a 100 méter is nehezen megy :D Gratulálok Réka, a következő a 10 K lesz? ;) 


Dóri posztja kapcsán ráeszméltem arra, hogy tényleg túlzásokba lehet esni egy-egy kiruccanás, nyaralás alkalmával, ész nélkül kattogtatjuk a képeket, ahelyett, hogy lőnénk egyet-kettőt, hogy mégis ottjártunk, a továbbiakban pedig élveznénk a pillanatot, élményeket szereznénk (na jó, pl. sárkányrepülőzés közben azért készítsünk képeket ;)). Khm, meg persze a menüket se felejtsük lefotózni és feltölteni Instagramra ;P Júliusban megyünk nyaralni, megpróbálom megfogadni Dóri tanácsait, bár biztosan nehéz lesz :D


Az az igazság, hogy nagyon ráférne már a papírjainkra egy alapos rendszerezés. Dóri ötlete pedig annyira egyszerű és mutatós, hogy biztos megvalósítom - már csak ilyen dekortapaszt kellene beszereznem, azt hiszem ez egy jó kis indok az Ebayen való garázdálkodásra :D 


Nóri blogjára nem olyan rég találtam rá, mégpedig pont emiatt az írása miatt :) Lassan 32 éves leszek, s bizony már meglátszik a szemeim környékén, hogy egy csepp figyelmet sem szenteltem e területnek :/ Jó, nem azt mondom, hogy tiszta ránc, meg szarkaláb, de biztos vagyok benne, hogy lehetne sokkal jobb állapotú is :D Szóval ezek szerint én a tudattalanok közé fogok tartozni (őőőő vagy most épp az okosok közé tartozok/tartoztam, mert eddig nem használtam?), s arra kérlek benneteket, hogy ajánljatok egy jó szemránckrémet, ami nektek tutira bevált, s persze nem horror áron lehet hozzájutni ;) 


Ahogy olvastam Fanni bejegyzését, rájöttem, hogy bizonyos dolgokban nagyon is hasonlítunk. Pl. ha nincs terv, könnyen kialakul a káosz, s ez nemcsak rajtam, hanem a lakáson is meglátszik. Igaz nekem nincsenek iker lányaim, viszont van egy háromműszakos munkarendem, s ez alaposan felborítja a ritmusomat, nehéz minden területen helyt állni. A posztban Fanni ajánl egy könyvet is, ami ezennel fel is került a kívánságlistámra :) 


Ennek a posztnak azt hiszem ismerem az előzményeit, ugyanis a blogos csoportban zajlott egy vita az empátia hiányáról, van, aki teljesen másképp értelmezi ezt. Én személy szerint egyetértek Ildikóval, sokaknak sokkal jobban oda kellene figyelniük, hogy mit és hogyan írnak le, s tekintettel kell(ene) lenniük az érintettek érzéseire, s az sem árt, ha tájékozódnak, mielőtt ítélkeznek.

Oh my brush! | Olcsó, alkohol-és parfümmentes japán fényvédők az Ebayről


Viki blogját nem hiszem, hogy be kellene mutatnom, pláne azoknak, akik érdeklődnek a koreai, japán szépségápolás iránt. Szeretnék jobban odafigyelni a fényvédelemre is, testre már meg is találtam a számomra tökéleteset a Hawaiian Tropic személyében, viszont ezt arcra nem tudom használni, mert egyből megjelennek a pattanások :/ De ha már az arcról van szó, legyenek szépen az összetevők is, a japán és koreai fényvédőkről pedig csak jókat olvastam eddig :)

Zóra praktikái blog | A házi-tésztáról


Annyi szép emléket juttatott eszembe Zóra ezen bejegyzése, öröm volt olvasni, így nem is kétséges, hogy bekerült a kedvenceim közé júniusban :) Nagymamám is sokáig - bár azért még előfordul most is, hogy erre adja a fejét - saját maga készítette a tésztát, neki is pont ilyen tésztagépe van :) Emlékszem, hogy valahányszor bementünk hozzá ilyenkor, a kellemes hűvös nappaliban, az ágyra leterített lepedőkön ott száradt a reszelt, a lebbencs, a cérnametélt és a csiga tészta. Ilyenkor nem is tudtunk hova leülni nála :D Néha még én is segítettem neki, ugyanúgy, ahogy Zóra is, én is a karjaimra ráterítve egyensúlyoztam be velük a szobába, hogy aztán óvatosan az ágyra fektessük a gondosan, vékonyra kinyújtott darabokat. Egyelőre nem érzem magamban azt az ellenállhatatlan késztetést, hogy én készítsem a mákos tésztához a széles metéltet, most még sokkal kényelmesebb leemelni a boltok polcairól...de ami késik, nem múlik ;)

Ti miket olvastatok ebben a hónapban? Milyen kedvenceitek voltak?

8 megjegyzés:

  1. Ezek közül nekem is mind tetszett, de számomra Fanni bejegyzése volt a tuti. :) Sajna a hónapban nem volt nagyon időm az olvasásra, leginkább a bogom beindítása körüli dolgok terelték a figyelmemet. Viszont remélem a következő hónapban több időt tudok ennek szentelni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy blog beindítása mindig izgalmas feladat, elhiszem, hogy leköti minden figyelmedet :)

      Törlés
  2. Hát majdhogynem elsírtam most magam. Csak munkahelyen nem illik. :) Köszönöm szépen neked Szilvi!! Nagyon jó posztokat válogattál össze és nagyon inspiráló számomra, hogy van okom írni <3. A futáshoz pedig, hogyha szeretnél futni, ajánlom a coach to 5K nevű alkalmazást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen Réka :) Az alkalmazást megnézem, köszi, hátha elszánom magam a futásra, olyan jó volt olvasni a történetedet, igazán motiváló volt számomra (de biztos vagyok benne, hogy másoknak is ;)).

      Törlés
  3. Köszönöm szépen! A rendrakás még mindig tart :D Hajrá mindenkinek, aki belevág! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Fanni :) Azt hiszem a rendrakás mindig is része az életünknek, sosincs megállás :D

      Törlés
  4. Köszönöm szépen az említést, Szilvi, egy igazi tündérlány vagy! :)
    Remélem, sok érdekességet fogsz még az oldalamon találni, a közös pont adott (így, hogy mkndketten túl vagyunk a harmincon)... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de kedves vagy, köszi szépen :) Biztos vagyok benne, már több posztot elolvastam nálad, nagyon tetszik a blogod :) Na és igen, éljenek a 30 év felettiek :D

      Törlés