PIXIBOX - 4. születésnapi kiadás

Orbán Szilvi | október 14, 2016

Nagy nehezen, de tegnap ideért hozzám is a Pixibox szülinapi kiadása. Nem hagyhattam ki, hiszen a blog is ebben a hónapban töltötte be a 4. évét, így égi jelként vettem és mikor megláttam a márkákat (a matrica szett és a lufi már csak hab volt a tortán), tudtam, hogy kell nekem az a doboz. Persze a kisördög állandóan bökdöste a vállamat, hogy "Te figyelj, ne rendeld meg, nem éri meg, jó lesz az a pénz másra is". De nem hallgattam rá, pedig így utólag belegondolva, lehet jobban tettem volna.


Ennek a bejegyzésnek kétszer futottam neki. Első felindulásból csak ilyen szavak jutottak eszembe, hogy csalódás, nulla, semmi, átverés, stb. Aztán pihentettem egy kicsit az egészet, lehiggadtam, újra az ölembe vettem a dobozt és a tartalmát, nézegettem, szagolgattam, hátha változik bennem valami. Kíváncsiságból felmentem a Pixibox Facebook oldalára is, hogy megnézzem, mások hogyan vélekednek a dobozról és többnyire pozitívak a visszajelzések, bár akadnak olyanok, akik úgy reagáltak a tartalomra, mint én első blikkre. 



Ha két szemszögből vizsgáljuk meg ezt az egészet, más-más képet tudunk alkotni, s bármelyiket nézzük is, egyikkel sem tudunk vitatkozni. Na most ez nem tudom, mennyire volt érthető :D Én egy PRO és egy CONTRA listát (ami nem is igazán lista) készítettem az összes termékkel, majd az egész dobozzal kapcsolatban, de hiába az eredmény, még mindig hullámzó érzelmekkel viseltetek a box iránt, hol öröm és "bódottá", hol pedig bánat és csalódás. 

PRO 


A dobozok eltérő termékekkel kerültek hozzánk, én az alábbiakat kaptam. 


Az Uriage Silky body - testápoló tej (200 ml, teljes kiszerelés) elviszi a doboz felét (mind méretben, mind pedig árfekvésben, hiszen a weboldalukon most 3.149 Ft-ért kapható) és akkor még ott van mellette a Revlon Colorburst Ajakrúzs-Balzsam is (Red Velvet, teljes kiszerelés, az iparfumeria oldalán 2.260 Ft), valamint a Marionnaud szemhéjárnyékoló ecset "23" (az oldalukon sajnos nem találtam árat) is, így könnyen mondhatnánk, hogy megérte, hiszen többe kerülne, ha külön-külön szereznénk be őket.





A Clinique Superdefence SPF 20 Daily Defense hidratáló krémje utazó méretben került be a dobozba, ha boltban vesszük meg, többet kellett volna fizetni érte, mint majdnem maga a doboz (a Douglas webshopjában a 30 ml-es tégely 10.900 Ft-ba kerül), s aki nem szeretne annyi pénzt kiadni, viszont szeretné kipróbálni, az most nagyon örülhet :)

Az Eucerin márkától 2 kis mini termék lapult a dobozban, a pH5 Intenzív testápoló és a pH5 Olajtusfürdő, mindkettő 20 ml-s kiszerelésű. Mivel szintén nem olcsó termékekről beszélünk (az Eucerin oldalán csomagban is megvásárolhatjuk őket 200 ml-s kiszerelésben, 4.161 forintos áron), kipróbálásra mindenképp megfelelnek. Utána mindenki döntse el, hogy áldoz-e rá vagy inkább nem. 



Nincsen Pixibox parfüm minták nélkül, ebbe a válogatásba a Paco Rabanne 1 Million  Privé férfi és Lady Million Privé női 5-5 ml-s üvegcséje került. Talán ez volt a legjobb döntésük a pixis lányoknak, hogy parfümből csak mintát tesznek bele, hiszen szerintem a parfümválasztás egy intim dolog, az a jó, ha az ember maga keresi meg a neki való, teljesen a személyéhez illő illatot. Ráadásul 20-30 ezer forintos parfümökről beszélünk és hát valljuk be, bármennyire is keresett, jövedelmező a Pixibox, nem érné meg a lányoknak egy ilyen értékű parfümöt (és most nemcsak erről a márkáról van szó) potom áron osztogatni. 

Összességében az ecset és a rúzs kivételével minden terméket fel tudok használni,  a Clinique keltette fel leginkább a kíváncsiságomat, bár nem bízom benne, hogy egy ekkora kis tubus olyan nagy csodát tudna tenni. Az Uriage-tól ez az első, amit kipróbálhatok - ráadásul egyből egy teljes kiszerelést -, csupa jót hallottam róluk, szóval ez is egy pozitívum :)

CONTRA


A bejegyzés végére nem hittem volna, hogy alig tudok negatívumot felsorolni, úgy tűnik egy marketinges is megbújik bennem :D Így a végén már kissé nevetségesnek érzem ezeket a "vádakat", ez már inkább kákát a csomón kategória, de leírom, hiszen ahogy fentebb említettem, igen vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban :)

Emlékszem az első Pixiboxomra, mennyire odáig voltam, még úgy is, hogy pár dolog nem is igazán nekem való volt. Az első bontogatás élménye mindig izgalmas, vajon mit rejt a doboz, az ember lánya mindennek örül. Aztán az  első csalódás után (ez változó kinek mikor jön el, van akinek sosem) már jobban meggondolja, hogy hajlandó-e befizetni egy ilyen dobozra.
A csalódás általában abban merül ki, hogy nem olyan termékek vannak benne, amiket ki tud használni az ember, nem az ő bőrtípusának való, nem az ő színe, nem az ő illata, stb.
Vagy amikor teljes kiszerelésű termékeknek körömlakk, szemhéjpúder, ecset, szempillaspirál van benne, a leginkább érdekesnek tűnő, legjobban kihasználható arc-, test-, hajápoló szerekből pedig egy utazó méret vagy egy nevetséges kis minta található, aminek használata alatt még ki sem derülhet, hogy hatásos-e vagy sem, max. annyi, hogy egyből kitűnik, ha allergiás reakciót váltanának ki.



Ha nagyon kötekedő akarok lenni, ilyen kis mintákat mi is be tudunk szerezni, a gyógyszertárakban akár nagyobbat is adhatnak egy-egy krémből, így ezek nem adnak hozzá semmit a doboz értékéhez, csak annyi, hogy megismerkedhetünk vele egy kicsit közelebbről (bah, már megint a marketing...).

De hogy a mostani boxról is essen pár szó. Amikor kezembe kaptam a dobozt, az tűnt fel, hogy nagyon zörög, a dolgok benne ide-oda csúszkáltak, s meglepően könnyűnek is bizonyult. Szerintem most inkább értékre mentek, mint mennyiségre, volt már ennél sokkal jobban is megpakolva (vagy csak nagyobbak voltak a csomagolások :D) a dobozka.



A lufi és a matrica egy vidám gesztus, bár nem hiszem, hogy a lufit bármikor is felfújom. Lehet elviszem Leventének, egy 4 éves talán jobban örül egy ilyennek :) A matricákat viszont egyszer biztos elhasználom, ha nem is mostanában, de lesz pár szülinap még ebben az évben, a dobozra nem hiszem, hogy kerülnek belőle, nekem nagyon tetszik így, ebben a letisztult stílusban (bár azért hiányoznak róla a szokásos Pixi rajzok), kár lenne elcsúfítani a matricákkal.
Az, ami elsőre csalódást okozott, azok a minták és hogy csak egy használható teljes kiszerelés lapult a szokásos "selyempapíron", ugyanis az Eucerinnek és a Clinique hidratáló krémjének jobban örültem volna, ha teljes kiszerelésűek, s nemcsak mutatóban kapunk belőlük. Mivel sminkelni nem szoktam, ráadásul egy rúzst kaptam (a szempillaspirált még jobban ki is használtam volna), így ezekkel nem tudok mit kezdeni. Egy ideig biztos bontatlanul várják majd az alkalmat, hogy használjam őket, sosem lehet tudni, hogy mikor lesz rájuk szükségem.
A két parfümminta nem a mi illatunk, én inkább a virágos, gyümölcsös illatokat szeretem, Ő pedig egyáltalán nem is használ parfümöt. Majd beviszem az egyik munkatársamnak, hátha neki jó lesz :)
Olyan jó lenne, ha más típusú termékek is lennének a dobozban, nemcsak tusfürdő, sampon és hidratáló krém, biztos vannak ezeknél izgalmasabbak is (én pl. Paula's Choice, LUSH, The Body Shop termékeknek nagyon tudnék örülni - természetesen nem minta formában...).

Ezek után nagyon vegyesek az érzéseim pixiékkel kapcsolatban, Twitteren ki is írtam hirtelen felidnulásból, hogy befejeztem velük. Azonban elképzelhető, hogy a karácsonyi doboznak adok egy esélyt, hátha...HÁTHA lesz benne valami olyasmi, ami kiváltja majd a HŰHA érzést, ami miatt nem fogom megbánni, hogy kiadtam érte 6000 Ft-ot (ha akkor még egyáltalán ennyibe fog kerülni...).

Ti megrendeltétek? Bejött a doboz tartalma? Szoktatok rendelni ilyen meglepetés dobozokat? Mi a véleményetek róluk?

13 megjegyzés:

  1. Megrendeltem én is, 1 év után újra. Hát csalódtam , le is zártam ezennel ezt a Pixi korszakot , sokkal nagyon durranásra számítottam. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sokan (köztük én is) így vannak vele, ha már szülinap, akkor lehetett volna sokkal jobb is ez a doboz :/

      Törlés
  2. Hát hmmm. Nagyon sokszor megfordult a fejemben, hogy rendelni kéne Pixit, de utólag, miután láttam mik kerültek az aktuális dobozokba/tasikba, örültem, hogy végül nem vettem meg. Mára már elvesztette a varázsát, nem is hoz lázba.

    Ennyi erővel én érdekesebbnek találom a koreai meglepi dobozokat. És meg merem kockáztatni, hogy olcsóbbak is. (sajnos erről nincs konkrét infóm, de anno régebben amikor nézegettem, úgy rémlik.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én párszor bántam, hogy nem rendeltem meg, de a legtöbbször jól jártam, hogy megtartottam azt az összeget.
      A koreai szépségboxokról még nem nagyon hallottam, de felkeltetted az érdeklődésemet :)

      Törlés
  3. Én a Look Fantastic dobozra fizettem elő, 4000ft postaköltséggel együtt és jobb termékek vannak benne, kicsit meguntam hogy minden Pixiboxban ugyanazok a márkát illetve termékek ismétlődnek. Itt a Clinique miatt gondolkoztam hogy megrendeljem-e de utólag örülök hogy az LF dobozt választottam..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az LF dobozokkal már én is szemeztem, jó, hogy van más alternatíva is a Pixibox mellett, ha az ember egy kis meglepire, kényeztetésre vágyik :)

      Törlés
  4. Ebből egyedül a Revlon Colorburst dobogtatta volna meg a szívem, szóval nagyon örülök, hogy nem rendeltem, pedig erősen gondolkodtam - azt hittem hogy a szülinapi kiadás nagy durranás lesz. Hát nem. Ez a márkaismétlődés is már nagyon unalmas, egyetértek veled, hogy nyitni kellene mások felé is, sokkal változatosabb dobozokat lehetne összerakni. Twitteren már írtam, hogy az első pár doboz volt számomra szívdobogtató, azokban még volt fantázia. Akkor sajnos nem volt módom ilyenre költeni, most meg hogy lenne... már nem akarok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A beauty advent kalendáriumról mi a véleményed? Én tavaly megkaptam a Body Shoptól a pirosat és imádtam, jó volt decemberben minden nap dobozokat nyitogatni. A L'occitane is jó volt és jóval olcsóbb...

      Törlés
    2. A Body Shop-féle tetszett tavaly, a L'occitane-t nem láttam, de alapvetően bejönnek ezek a fajta adventi kalendáriumok. Jó is hogy mondtad, lehet idén beruházok valamilyenbe :)

      Törlés
    3. A tavalyi L'occitane nagyon jó árban volt, 10 ezer és sok kis krém meg kis ajándékkártya stb. volt benne. Idén csak krémek lesznek, sminklemosó stb. de az ára is több lesz, szerintem valahol 15 ezer körül, az USA-ban 55$. Meg is tudos nézni mik vannak benne viszont a napok még mindig meglepik. ☺☺☺
      A bodyshop az már más kategória, a legolcsóbb 27, legdrágább 47 ezer abban viszont már komoly termékek vannak, sok teljes méret. És a kivitelezés az lenyűgöző, igazából mivel kis dobozok vannak benne, ismét újra használható. A L'occitane nyitogatós de szép az is. Szóval ha jobban utánaszámol az ember 3 Pixiboxból már kijön a L'occitane. Ami ugye az egyik legdrágább márka... Én idén már biztosan nem rendelek Pixit, inkább erre teszem le a voksom bár itt tudod előre a termékeket.. Én nehezen bírtam ki hogy ne nyitogassam ki az összes napot egyszerre, mindenképpen jó élmény.. Angliában van vagy 20-30 fajta beauty advent kalendár, hát ide sajnos nem nagyon jutnak el.. 😕😕😕

      Törlés
    4. Jaj a TBS adventi kalendáriumok *.* Istenem, nézegettem őket az oldalukon, de 27000 FT... hát nem tudom, pedig biztos nagyon szuper termékek vannak benne és bontogatni is sokkal izgibb :))
      Én talán adok még a karácsonyinak (ha lesz egyáltalán) egy esélyt, de majd meglátom, ezek után... :D

      Törlés
  5. Szerintem ez tipikus átverős, csalogatós dolog. Mármint minden ilyen dobozos, majdmeglátodmileszbenne dolog. Pont azzal fogja meg a vásárlókat, hogy zsákbamacska, jó várni rá, öröm amikor megkapod a dobozt, aztán jön a csalódás, hogy nem az van benne amit szeretnénk, vagy nem jó vagy olcsóbb máshol stb. Szóval én sosem vettem és nem is fogok az tuti. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De látod, hogy mégis mennyien bedőlnek ezeknek, köztük én is :) Nagyon ritka, amikor betalál egy-egy doboz, de akkor is vannak olyanok, akiknek nem jön be valami miatt, akiknek meg igen, azok meg ódákat zengenek, aminek hatására még többen csatlakoznak. Én azokat sajnálom, akik előfizettek rá és ha tetszik, ha nem, akkor is kapják a dobozt.

      Törlés