Dobd fel a reggeleket egy finom tojáskrémmel!

Orbán Szilvi | november 07, 2016

Gyerekkoromban nagyon szerettem a tojáskrémet, de mióta felnőttem és magamnak is el tudnám készíteni valahogy kikopott a reggeli (bár oviban inkább tízóraira vagy uzsira kaptuk) repertoérból. Lehet sokkal kényelmesebb volt, ha elénk rakták... :)) 

Aztán az egyik reggel annyira megkívántam, hogy nekiálltam összeállítani, és olyan finom lett, hogy nem álltam meg 2 szelet kenyérnél, bizony 4 is lecsúszott akkor és ott frissiben. Természetesen egy kicsit turbóztam rajta, mert bár a natúr (csak tojás, vaj és pici só) verzió is nagyon finom, de azért ezekkel a hozzávalókkal sokkal izgalmasabb és finomabb tud lenni. 



Általában annyit szoktam összeállítani, amennyi el is fogy egy evészet alatt, de hűtőben eláll egy-két napig, bár nálunk erre még nem volt példa, hamar elfogyott :)

Hozzávalók


(nem írok mindenből pontos adagot, mert eddig mindig érzésre készítettem, na meg mégsem írhatom azt, hogy két kört nyomtam ki a majonézből az aprítóba :D)  

  • 3-4 főtt tojás
  • 50 - 100g vaj
  • mustár
  • majonéz
  • bors
  • egy kisebb fej lilahagyma


Egy Lidl-ös aprítógépem van, abban szoktam összeállítani, kb. a feléig lesz tele. A még meleg (de nem forró) főtt tojásokat negyedekbe vágom, hogy a gép könnyebben össze tudja aprítani, hozzáadom a sót, borsot (mindegyikből egy keveset), a vajat (ha krémesebben szeretjük, akkor nyugodtam beletehetjük mind a 100 grammot), a majonézt és a mustárt ízlés szerint, a végén pedig egy fél fej lilahagymát, szintén negyedekre vágva (ha valaki nem szereti a hagymát, elhagyhatja nyugodtan, teljesen opcionális, ha pedig valaki imádja, akkor rakja bele az egész fejet :D). Ha minden benn van, indítsuk el az aprítót, s egészen addig aprítsuk/pürésítsük, amíg egy könnyű, lágy krémet kapunk. Szedjük át egy jól zárható kis üvegbe/tálba, ha esetleg maradna belőle és hűtőbe tennénk, ugyanis igen intenzív illata van :) 





Ne ijedjünk meg, ha a hűtőből kivéve egy kicsit darabos, keményebb lett, ha szobahőmérsékleten állnihagyjuk egy picit, újra könnyen kenhetővé válik ;) 

Szoktatok tojáskrémet készíteni? Ha igen, hogyan készítitek?

4 megjegyzés:

  1. Hú de jól néz ki, ki fogom próbálni, van is itthon hozzá minden. Mi is szoktunk régen tojáskrémet csinálni, csak vaj helyett azt a dobozos natúr vajkrémet tettük bele és nem értem miért, de eddig eszembe sem jutott, hogy a hagyma mennyire király lehet benne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csináltam már vajkrémmel, azzal is finom, de vaj többször fordul elő a hűtőben :D Majd írd meg, hogy ízlik-e :)

      Törlés
  2. Jesszusom, de jól néz ki! Imádom a tojást, és kb. tényleg oviban ettem utoljára tojáskrémes szendvicset. :D De jó, hogy felidézted.
    Biztostan ki fogom próbálni, köszönjük a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a tojást, bár ha sokat eszek belőle, nagyon beteg tudok lenni, de sokszor ez sem érdekel :D ha esetlek kipróbálod, megírod majd? :)

      Törlés