#SMOOTHIETIME 2. | Epres-banános-barackos

Orbán Szilvi | május 25, 2017
Ahogy azt <ebben> (és ami egyébként az első rész is) a bejegyzésben említettem, ez egy kis sorozat lesz itt a blogon, aminek a keretében kedvenc, kipróbált smoothie recepteket osztok meg veletek, valamint itt legalább egy helyen meghagyhatom az utókornak, hogy később is elérhető legyen :) 

Az első smoothie, amit életemben elkészítettem és megkóstoltam az egy epres-banános-barackos smoothie volt, és meg kell, hogy mondjam, elsőre nagyon fura, de nagyon finom is volt. A furaság első ízben az állagot jelenti, hiszen még sosem ittam ilyen sűrű "szmötyit", de semmi gáz nincs vele, meg lehet szokni :D 
Másod ízben pedig az íz élmény volt nagyon furcsa, első körben azt hiszem egy kicsit eltúloztam a banánt, többnyire annak az íze dominált, az epret csak elvétve éreztem benne, így legközelebb már kevesebb banánt és több epret raktam bele, s így tökéletes lett az eredmény. 

Megadom a mennyiségeket minden hozzávalóból, de érdemes kísérletezgetni, közben kóstolgatni, mert nagyban függ a gyümölcsök érettségétől, frissességétől az eredmény, valamint ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti ;) 

HOZZÁVALÓK

1 banán
4-6 szem eper (friss vagy fagyasztott, én fagyasztottat használtam)
1/2 barack (minél frissebb, puhább, annál jobb)
3/4 bögre baracklé (én a Cappy őszibaracklevét választottam hozzá)

Ezeket mind beledobáljuk a turmixgépbe, elindítjuk a legmagasabb fokozatot és 2-3 percig hagyjuk, hogy dolgozzon a gép. Kóstoljuk meg és ha esetleg nem elég édes, mézet vagy édesítőt még tehetünk hozzá. Ha elkészült, öntsük át egy nagy pohárba - de ha szeretnénk, befőttes üveget is használhatunk -, dugjunk bele egy szívószálat és már ihatjuk is :) 

Tipp: miután kiürült a turmixgép kancsója, azonnal mossuk el, mert utána nagyon nehéz lesz kipucolni. Az enyémen van Clear funkció, felöntöm vízzel, csepegtetek bele pár csepp mosogatószert, elindítom a programot és 1-2 percig járatom a gépet. Elöblítem és már kész is az újabb bevetésre :) Mosogatógépben is tisztítható, de nekem sajnos nincs, így kénytelen vagyok így megoldani. 

2 megjegyzés:

  1. Huhh nekem a turmixolt banán a nemezisem. Tudom, hogy a smootie-k nagyrésze banán alapú, de meg kell tanulnom nélküle élni. :) Viszont ma pont barackos-epres-joghurtos smoothie-t vacsoráztam, és yummm!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt én is észrevettem, amikor receptek után kutattam, hogy szinte mindbe kell banán, én még ennyi banánt nem láttam :D Nekem az eperrel kell vigyáznom, de egyszer-egyszer azért egy fincsi turmix belefér :D Egyszer kipróbálom azt, amit írtál, vagyis ezt a receptet, csak banán nélkül :)

      Törlés