YouTube TOP 3

Orbán Szilvi | szeptember 25, 2017
Egy korombelinek, akinek nem (csak) a szépség, a divat szerepel az érdeklődési körében nagyon nehéz jó tartalmat találni a YouTube-on. Egy korábbi posztban említettem, hogy miért iratkoztam le jópár csatornáról és hogy mi alapján döntöm el, hogy mely YT csatornánál kattintok arra a bizonyos piros gombra. A mostani bejegyzésben megmutatom, hogy kik is azok, akik fennmaradtak a rostán, és akiknek azonnal megnézem (ha tehetem) az új videójukat. A sorrend nem jelent semmit, úgy következnek, ahogy éppen az eszembe jutottak :)

Magyarósi Csaba


Egyszer belenéztem az egyik videójába és akkor nem tetszett, hogy hadart és azt hiszem a téma sem kötött le. Aztán a Twitteren valaki írt róla, megnéztem ismét egy videóját (egy vlog epizódot) és kész passz, ott ragadtam. Nem tudom, hogy mi változott, hiszen ugyanúgy hadar, most is vannak tech témájú videói - ráadásul Apple, ami engem teljesen hidegen hagy -, mégis imádom nézni. Szeretem a vágóképeit, a témáit, a stílusát, a felfogását, minden megvan benne, ami miatt érdemes rá feliratkozni. Az  utazós videói egyszerűen tökéletesek, egyszerre informatívak és humorosak, sokat lehet tanulni belőlük. Tetszik, hogy van értelme a vlogjainak, mindig tud valami újat, érdekeset mutatni, és nemhiába került fel a magyar Forbes magazin listájára sem. Nem tukmálja senkire, hogy lájkolja, ha valahol nevezik a csatornáját, akkor sem buzdít senkit a szavazásra, de pont ezért nem is nyert eddig semmilyen díjat sem, pedig nagyon megérdemelné...
Sajnos most nincsenek vlogok, hiszen a jól megérdemelt családi pihenésüket töltik, de biztos vagyok benne, hogy nem bírja sokáig vlogolás nélkül és hamarosan jön a második évad :)

Lilla vlogja


Lillát Csaba sanghaji videójából ismerem, azóta minden videóját láttam. Az ő csatornájában az fogott meg elsősorban, hogy külföldön él, és olyan jól tudta megmutatni Sanghaj arcát, mint még soha senki. Tetszik a kisugárzása, a személyisége, a műveltsége, de sajnos most mintha alkotói válságban lenne, amióta Magyarországon van, olyan, mint aki nem találja a helyét és a hangját.  Szívből remélem, hogy túl lesz rajta hamarosan, én mindenesetre továbbra is követem és nektek is csak ajánlani tudom őt ;)

HeyJulie


Julcsi csatornájára a Yt ajánlójában akadtam, mégpedig a Movie Date sorozatának az első részére. Azonnal szimpatikus lett - a férjével (aki szintén youtuber) és a kutyusukkal együtt - kedves, közvetlen lány, akin még látszik, hogy szoknia kell a kamerát, de ettől függetlenül nagyon jól csinálja. Csak cruelty free termékeket használ, s mindig arra törekszik, hogy óvja a környezetet, amiért szintén plusz pont jár, sokat tanulhatunk (velem az élen...) tőle :) Természetesen már minden videóját megnéztem - igaz még nincs is neki olyan sok -, egyszerűen jó nézni, hallgatni, a vegán Mac&Cheese receptjét pedig biztosan kipróbálom.

Szóval most épp őket nézem, a videóik minősége szuper, nincsenek gagyi kihívások, értelmetlen kollaborációk, pont olyan tartalmakat állítanak elő, amik egy korombelit érdekelnek és teszik ezt úgy, hogy közben nem affektálnak, nem nyávognak (mondjuk Csabitól ez elég furcsa is lenne :D), a videóikon pedig nem érződik, hogy muszájból csinálják, nem mennek bele minden hülyeségbe csak azért, mert épp az kell a tiniknek (de hát nem is ők a célcsoportjuk). 

Ti milyen videósokat követtek? Kommentben írjátok meg a ti kedvenceiteket is! 

8 megjegyzés:

  1. Mindhárman meg voltak nálam is. :) HeyJulie azt hiszem örök szerelem marad. Úgy érzem nem nekem való már a magyar YouTube világ, elkezdtem a külföldiek közt keresgélni, de ő hozza azt, amire én vágyok. Hangulatos, megnyugtató, igényes, jó tippek, tartalmas... Ha fele annyira is jó lennék mint ő! Nem semmi az, ahogy startolt a csatornája, én olyan bénán kezdtem. Mondjuk ő azért idősebb is nálam valamennyivel, kiforrottabb stílusa van, én még nem "értem be" teljesen.

    Lilla legutóbbi néhány videója nem volt túl jó élmény a kezdéshez képest, érezhető volt, hogy még Shanghai-ban meginogott, amikor tudta mi vár rá. De hát emberből van, a mélypontok kellenek ahhoz, hogy még jobb legyen.

    Csabára meg ráuntam egy picit. Ha vlogja van, és a cím alapján nem tech vonalat követ az egész, akkor megnézem, és akkor élvezni is szoktam. Annyira nem vagyok egy Apple fan én sem, de ez nem ront a színvonalán, nagyon jól csinálja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szurkolok, hogy Lilla megtalálja itthon a hangját, mert őt is jó nézni, bár szerintem Magyarország nem olyan izgi, mint mondjuk Sanghaj, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a későbbiekben :)

      Törlés
  2. Az a helyzet, hogy elvesztem HeyJulie-ál(és Dávid hangjáná *-*) :D.
    Igazából elolvastam a bejegyzést munkiba, aztán elmentettem, hogy na majd otthoooon rákeresek youtube-on és elvesztem...hajjajj és még Lilla hátra van( hosszú éjszaka lesz) :D

    VálaszTörlés
  3. Én is követem mindhármat. Magyar vonalom kedvenceim még Fatimapanka, Gazdag Tündi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem mindkét videóst, de őket csak nagy ritkán nézem, de ettől függetlenül ők is jók.

      Törlés
  4. Magyarósi Csabáról szóról szóra ugyanez a véleményem, és elsőre én is ugyanilyen "hiperaktívnak" találtam, aztán hozzád hasonlóan én is rákaptam :) a tech témákat áttekerem, a többit imádom. Most nézem vissza a korábbi epizódokat, utazásokat.

    HeyJUlie-t nem ismertem, de tegnap este az ő csatornájára is feliratkoztam :)
    Magyarok közül Fatimapankát szeretem még nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hiperaktív! Ez az a szó, amit kerestem Csabára, csak nem jutott eszembe! :D Van, hogy megnézem a tech témákat is, attól függ, hogy milyen kedvem van, illetve a párommal szoktuk nézni, őt érdekli, még annak ellenére is, hogy ő sem egy Apple rajongó.

      Törlés