Drogériás haul

Orbán Szilvi | július 09, 2018
Aki a cím alapján arra gondol, hogy ebben a posztban szépségápolási, sminkes termékek fognak szerepelni, nagyon rossz helyen jár, itt ugyanis most háztartási - és egy picit a személyes higiéniához tartozó - termékek fognak felvonulni :) A hétvégén ugyanis a Dm-ben és a Rossmannban jártunk, alaposan be is vásároltunk, mert mint általában, minden egyszerre fogyott ki (Nálatok is így szokott lenni?)...

Hamarosan megyünk nyaralni, így egy-két dolgot már arra készülve is beszereztünk, hiszen sosem árt hamarabb elkezdeni a készülődést, nehogy valami lemaradjon, bár biztos vagyok abban, hogy így is valamit elfelejtünk, a temérdek listám (mert lista mindig kell) ellenére is... :D 

Szóval ez a bejegyés azoknak fog tetszeni, akik szintén szeretik az ilyen típusú posztokat, szeretnek tisztítószereket vásárolni, nézegetni, kommentben pedig megírhatjátok, hogy ti miket használtok, ezek közül kipróbáltatok-e már valamit, stb. ;)

Nekem a dezodorok közül ez a Rexona Maximum Protection vált be a legjobban. Kipróbáltam már a piros és a kék változatot is, de ez a zöld az, ami 100%-ban bevált, ennél nem izzadok, nem vagyok büdös sem, viszont egy hátulütője van: hamar fogy :/ A Rossmannban most akciósan jutottam hozzá (gyorsan vettem is kettőt), 890 Ft volt darabja. Ilyenkor érdemes többet is beszerezni, hiszen ezek a dezodorok drágák, általában 1500 Ft körül vannak, érdemes nyitott szemmel járkálni a drogáriákban ;)
Mint azt említettem, hamarosan megyünk nyaralni, így beszereztem ezt a szúnyog-és kullancsriasztó aeroszolt, ami nemcsak illatmentes, hanem nem hagy nyomot a ruhán sem. Mivel erdős területre megyünk, nagyon hasznos lesz, s remélem, hogy sok kellemetlenségtől fog bennünket megkímélni :)
A Dm Facebook oldalán láttam ezt a cuki tusfürdőt, s amikor az üzletben megláttam a polcon, nem volt kérdés, hogy jön velem haza. Még sosem kóstoltam avokádót, fogalmam sincs, hogy milyen íze van, de ez az illusztráció nagyon édesre sikeredett, engem megvettek kilóra és az illata is rendben van, kicsit édes, kicsit citrusos, szóval pont nekem való.
Biztos nem csak nálunk probléma, de van, amikor mosásnál durva csatornaszag üti fel a fejét, ilyenkor tudom, hogy ideje egy újabb mosógép tisztításnak... Eddig egy, az Aldiban kapható tisztítót használtam, de már régóta nem lehet kapni, így  egy új terméket kellett keresnem erre a célra. Már le is futtattam vele egy mosást, fogalmam sincs, hogy mennyire lett tisztább a mosógép belseje, de az biztos, hogy már nincs állott szaga a gépnek, és a dob is szép fényes. A majom akkor ugrik majd a szakadékba, ha mosunk, hiszen akkor érződött a leginkább az a büdös, záptojás szag. Az illata ennek a tisztítószernek egyáltalán nem kellemes, elvileg citromos lenne, de köszönő viszonyban sincs vele, azonban ha hatékony, egye fene, megbocsátom neki.
Fürdőszoba takarításnál ez a Denki mit tisztítószer a kedvencem, jól tisztít és az illata is kellemes, igazi tisztaság illat marad utána. Már a sokadik flakont vettem újra, amellett, hogy hatékony, az ára is baráti.
Ha utazásra kerül sor, mindig viszek magammal egy ilyen kis üveges szájvizet - most éppen ezt a Listerine-t -, reggelente jól jön, ha egy kis frissességre vágyunk. Állítólag szúnyogriasztónak is tökéletes, ki tudja, egy próbát megér :D 
Ezt az illatpárnát a munkahelyi szekrényembe vettem, mert szeretném, ha nem lenne benne állott szag, hanem friss, üde virágillat csapná meg az orromat, valahányszor kinyitom az ajtaját :) Már korábban is használtam ilyet, de egy idő után nem vettem újra, valahogy elmaradt, egészen idáig...
Mindig is szemeztem ezekkel a mosógatószerekkel, de csak most jött el az ideje, hogy kipróbáljam valamelyiket. Egy vízimentás-rebarbarás változatot választottam, nagyon tetszett az illata, bízom benne, hogy legalább azt a szintet hozza, mint a legtöbb mosogatószer, de ha nem, akkor sem került sokba,  és legalább kipróbáltam.
Egyre több fehér póló kúszik be mostanában a ruhatáramba, így ideje volt beszerezni egy ilyen kendőt is, ami segít, hogy a fehérek fehérek maradjanak, ne sárguljanak, nem szürküljenek be. Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy külön mossuk a színesektől, de korábban nem volt annyi fehér ruhánk, hogy megérje egy külön program elindítása.
Eddig egy automata, fújkálós légfrissítőnk volt, de meguntam, hogy mindig elemet kellett benne cserélni és nem volt valami hatékony sem, így inkább erre az elekromos változatra váltottunk. Most nem volt olyan nagy a választék, végül emellett a fréziás illat mellett döntöttem, és sokkal jobban bevált, mint az elődje. Állandóan friss, üde virágillat van a lakásban, és már közepes fokozatra állítva is képes illatba borítani a nappalit, nem is tudom, hogy miért nem ilyet vettem már korábban is...
A Denk mit törlőkendőket nem kell bemutatni szerintem senkinek sem, egyszerűen imádom őket, mindig van itthon belőle legalább egy csomaggal. A gránátalmás és ez az almás a kedvencem (wc-ben egy kék csomagos van, oda valahogy inkább ez a friss, tiszta illat illik), most volt fagyis is, de nem volt szükségem egy újabb dobozra, így inkább a jól megszokott almásat (jobban mondva almavirágosat) vettem meg.
Bár nincsenek nagyon durván szennyezett ruháink, de most beszereztem egy ilyen folttisztítót is, ugyanis a dezodorok - hiába állítják ennek az ellenkezőjét - gyakran hagynak sárga foltot, ezért elő kell kezelni ezeket a ruhákat, ha még sokáig szeretném őket hordani. Egy-két pólómon már ki is próbáltam a hétvégén, és azt kell mondjam, beválni látszik, ugyanis volt, amelyiken már mutatkoztak ezek a sárga foltok de az első használat után szépen eltűntek. Régebben marhaepe szappant használtam, de nem szerettem, ez a fújós változat jobban tetszik.

6 megjegyzés:

  1. A Vape szúnyog- és kullancsriasztót én is megvettem, de az első használatnál majd' meg fulladtam tőle, még nyílt térben is. Ha még nem próbáltad, szerintem utazás előtt tégy egy kísérletet, nehogy egy erdő közepén érjen kellemetlen meglepetés. Én nem bírtam használni, le kellett cseréljem, és soha többet nem vásárolnám újra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huuu, akkor megnézem én is, hogy nekem mennyire jön be, most még van idő lecserélni :D Köszi az infót! Te mire cserélted le? Van valami, ami jó és bevált? :)

      Törlés
    2. Szia, Off! protect rovarriasztó folyadékra. A juniort és a piros-sárga flakonosat már korábban is használtam, nem volt zsákbamacska. A mostaniról nem találtam képet; fehér flakonos, a kupakon piros nyolcszögű "stop táblában" egy kullancs sematikus rajza látható. Nekem ez működik, de csak városi rovarokkal kell megküzdenie, nem tudom, az elszánt erdei vadakkal szemben mennyire hatékony. Egyébként az Auchanban vettem. Gabriella

      Törlés
    3. Kipróbáltam a Vape-t és tényleg fullasztó élmény... :( Viszont beszereztem azt, amit javasoltál, ez sokkal jobban tetszik, egy hét múlva pedig élesben is kipróbálhatom :) köszönöm a tippet :*

      Törlés
  2. Én most fogytam ki szinte mindenből, úgyhogy csütörtökön egy nagyobb bevásárlást tervezek a DM-ben.
    Sok sajátmárkás terméküket kedvelem, szerintem ár-érték arányban nagyon jók és az én tapasztalatom alapján jobbak mint a Rossmann-os dolgok.
    Ezt a fürdőszobai tisztitószert még nem próbáltam, csak az eko-t, ami hatékonyan tisztit, de nagyon nem birom a szagát.
    Amit te használsz, az jól lehozza a sok koszt (szappan, vizkő csodálatos elegyét)? Volt már olyan szerem, ami csak összemaszatolta az egészet.
    Ha tényleg jó, akkor kipróbálom ezt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dm sajátmárkás cuccok közül is van olyan, ami nem vált be, ilyen pl. a zöld-fehér címkés ablaktisztítójuk, én konkrétan majd megfulladtam tőle használat közben. De a többivel meg vagyok elégedve :)
      Nekem leviszi szépen, igaz nem hagyom, hogy nagyon összegyűljön a sok vízkő, de ha esetleg durva lerakódás jönne össze, akkor egy kicsit többet hagyom állni. Eddig bevált, remélem továbbra sem csalódok majd benne, mert én nagyon szeretem :)

      Törlés